Zendesk versenytársak: a legjobb választás 2022-ben
Vélemények

Zendesk versenytársak: a legjobb választás 2022-ben

Andrej Csizmadia

Andrej Csizmadia


Utoljára módosítva April 25, 2022 -nél 9:10 am

A mai üzleti világban egy jó ügyfélszolgálati eszköz elengedhetetlen az ügyfelekkel folytatott interakciók kezeléséhez számos kommunikációs csatornán – közösségi médián, webhelyen, mobilalkalmazásokon. A Zendesk ezen a területen a legjobban teljesítő megoldás, amely az elmúlt évtizedben uralja a help desk szoftverek piacát.

Más szóval, ez egy minden az egyben megoldás, beépített súgóközponttal és közösségi fórummal, ahol az ügyfelek választ kereshetnek a gyakori kérdésekre, vagy kapcsolatba léphetnek más felhasználókkal. Ennek eredményeként az ügynökök több időt fordíthatnak összetett kérdésekre.

Mindazonáltal, mint az összes többi szoftvermegoldás szinte minden iparágban, a Zendesket sem úgy tervezték, hogy minden típusú üzletet kiszolgáljon – lehet, hogy nem annyira alkalmazkodó és méretezhető. Egyes vállalatok felfedezhetik, hogy nem érhető el az árkategóriában, vagy hiányzik néhány olyan kulcsfontosságú funkció és integráció, amelyet az üzleti tevékenységük igényel.

Ebben az útmutatóban összegyűjtöttük a legjobb Zendesk-versenytársakat, és összehasonlítottuk őket a következő tényezők alapján:

 • Árazás: Ezt nem lehet megkerülni – számít az ügyfélszolgálati szoftverbe fektetett költségvetés. Hosszú távon jelentős változást hozhat az eredményben és a ROI-ban. Ez a cikk összehasonlítja a különböző árazási terveket és a hozzájuk kapcsolódó főbb jellemzőket, hogy meghatározza, melyik nyújtja a legjobb ár-érték arányt.
 • Alapvető funkciók: Az ügyfélszolgálati szoftvernek meg kell könnyítenie a teljes ügyfélszolgálati csapat munkáját olyan alapvető funkciókkal, mint az intuitív irányítópult, chatbotok, jegykezelő rendszer stb. Ezt minden ügyfélszolgálati megoldásnak megbízható és megfizethető módon kell kínálnia.
 • Speciális funkciók: Az automatizált munkafolyamatok, a GYIK felépítése a leggyakrabban felmerülő ügyfélkérdések tárolására, valamint egyéb speciális szolgáltatások segíthetnek lenyűgözni a felhasználókat, és lerövidíteni a válaszadási időt.
 • Jelentéskészítés: Jó áttekintést szeretne kapni arról, hogyan kezelik az ügyfelek megkereséseit, és azonosítani szeretné a lehetséges fejlesztési lehetőségeket. Ez alapos elemzési és egyéb jelentési funkciókon keresztül történik. Ezért minden olyan eszköznek, amely az Ön kedvencévé válik, kidolgozott jelentéskészítő csomaggal kell rendelkeznie, amely mélyreható betekintést nyújt az eredményekbe.
 • Integrációk: A más eszközökkel való integráció nagyon fontos lehet, különösen, ha e-kereskedelmi platformokról van szó. Például a Shopifyal való integráció lehetővé teheti visszatérítések kezdeményezését, az ügyfelek előzményeinek megtekintését és egyéb tevékenységek elvégzését. A cikk felméri, hogy mely eszközök milyen más szoftverekkel integrálhatók, az e-kereskedelmi platformokra összpontosítva.

LiveAgent

LiveAgent - App - Uploads - 2021 - 11 - Liveagent Best Rated Chat.png

A LiveAgent egy megbízható Zendesk alternatíva a piacon.

A LiveAgentnél az egyszerűséget és a könnyű használhatóságot olyan kidolgozott funkciókkal kombináljuk, amelyek számos módon segíthetnek az ügyfélszolgálat javításában. Minden az intuitív jegykezelő rendszerünkkel kezdődik, amely a hatékony ügyfélszolgálat egyik alapvető eszköze. A rendszer automatikusan jegyeket készít minden egyes ügyfélkéréshez, és hozzárendeli azokat a megfelelő ügynökhöz és részleghez.

Jegykezelő szolgáltatás a Help desk szoftverben- LiveAgent

A LiveAgent egy átfogó ügyfélszolgálati eszköz is, amely egy univerzális postafiókot kínál, amely lehetővé teszi az összes üzenet elérését egy helyről. Ez leegyszerűsíti jegyeit, e-mailjeit, közösségimédia-üzeneteit, e-mailjeit, telefonhívásait – lényegében mindent, amivel az ügyfelek kapcsolatba léphetnek Önnel.

Élő csevegési widgetünk személyre szabott, valós idejű támogatást nyújt, valamint beépített CRM-et és automatikus csevegés-útválasztást a válaszidő csökkentése érdekében. Személyre szabhatja támogatását ügyfelei felkeresett oldalai, tartózkodási helye és a webhelyen töltött idő alapján.

LiveAgent - App - Uploads - 2021 - 01 - Live Chats Overview Example LiveAgent.png

Miben különbözik a Zendesktől?

Ha értékeli a sebességet, a LiveAgent az egyik legjobb lehetőség a piacon: ez a leggyorsabb chat widget, mindössze 2,5 másodperc alatt teljesen betöltődik!

Csevegőablak funkció az élő chat szoftverben - LiveAgent

A LiveAgent szinte minden funkciójában megegyezik a Zendeskkel, beleértve az önkiszolgáló ügyfélportált, a tudásbázisokat, az automatizálási szabályokat, a fejlett csevegési funkciókat, a korlátlan csevegési előzményeket és a korlátlan, 24 órás ügyfélszolgálatot. Ennél is fontosabb, hogy a LiveAgentre váltva akár a költségvetés 73%-át is megtakaríthatja. Ingyenes migrációt is kínálunk más szolgáltatásokból – az összes adatot átviheti jelenlegi szolgáltatójától akár plugin segítségével, akár műszaki támogatási szakembereink segítségével.

A LiveAgent 14 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik All-Inclusive előfizetéssel, amely később átvihető valamelyik fizetős csomagba (15 USD/ügynök/hó ártól), vagy visszaminősíthető az ingyenes alapcsomagra.

A Zendesk három csomagot kínál: Support Team (19 USD/ügynök/hónap), Support Professional (49 USD/ügynök/hónap) és Support Enterprise (99 USD/ügynök/hónap). Ezenkívül a Zendesk képességeinek valódi felszabadításához fel kell fedeznie a Support Professional vagy Support Enterprise csomagot, amely sokkal drágább lehet, mint a LiveAgent, különösen nagy támogatási csapatok esetén.

Tired of searching?

Are you still looking for software that will help you improve your customer service? LiveAgent may be the solution for you!

Freshdesk

Freshdesk - App - Uploads - 2021 - 11 - Freshdesk Home Page.png

Amint bejelentkezik a Freshdeskbe, látni fogja, hogy a jegykezelés az eszköz középpontjában áll. A főablak egy jelentéskészítési irányítópult, amely a lejárt jegyeket, a megoldatlan jegyeket, az összes nyitott jegyet és egyéb mutatókat jeleníti meg. Az irányítópult testreszabható widgetek, például ügyfél-elégedettségi statisztikák és pontozókártyák hozzáadásához.

Az olyan funkciók, mint a sablon üzenetek, a forgatókönyvek automatizálása és az egyéni jegykezelő eszközök, segítik az ügynökök termelékenységének növelését, mivel megszabadulnak az ismétlődő feladatoktól.

A Freshdesk kiemelkedő funkciója a Freshdesk Arcade – egy gamification funkció, amely ranglistát hoz létre a jegyek megoldásához, és kitűzőket oszt ki a legjobban teljesítőknek. Amit különösen jónak találhat az Arcade-ban, az az, hogy testreszabható: eldöntheti, hogy mely események milyen pontértékeket adnak, és egyéni küldetéseket hozhat létre.

Az együttműködési lehetőségek, mint például a hasonló támogatási jegyek összekapcsolása, a szituációs megoldások szállítása és a bonyolultabb jegyrendszerek szintén hasznosak.

Miben különbözik a Zendesktől?

A gamification funkció mellett a Freshdesk egyik jelentős előnye a Zendeskkel szemben a könnyű használhatóság – nem csak a támogató csapat, hanem az ügyfelek számára is.

Az Enterprise Bot-tal való integrációnak köszönhetően az ügyfelek által kapott mesterséges intelligencia alapú e-mail válaszok természetesnek és spontánnak tűnnek, mintha ember küldte volna őket. A csevegés élménye is intuitív; még a Whatsappra vagy egy hasonló üzenetküldő szolgáltatásra is emlékeztet. A Zendesk robotizált e-mailekkel és az ügyfelek sorba állításával kicsit körülményesebbé teszi ezeket a folyamatokat, amelyek után ki kell tölteniük egy űrlapot a jegy hozzárendelése előtt.

A Freshdesk olcsóbb is, különösen a felső szinten – a vállalati tervük 79 USD/ügynök/hó, míg a Zendesk 99 USD/felhasználó/hónap.

Looking for great ticketing software for reasonable price?​

Help Scout

Help Scout - App - Uploads - 2021 - 11 - Help Scout Home Page.png

A Help Scout megjelenését úgy fejlesztették ki, hogy egy személyes e-mail postafiókhoz hasonlítson – nincsenek jegyek, ügyek vagy hasonló támogatási csatornák, amelyeket nyomon kellene követni. Ha olyan eszközt keres, amely egyszerűen használható, és nem tartalmaz bonyolult irányítópultot, amelynek elsajátítása időigényes, a Help Scout az egyik legjobb lehetőség. A felhasználók meglehetősen intuitívnak és könnyen navigálhatónak találják, bár lehet, hogy túlságosan leegyszerűsítik, ha nagy támogatói csapatot működtet.

A felhasználók minden megosztott e-mail címhez több postafiókot is beállíthatnak, lehetővé téve számukra az osztályok közötti együttműködést vagy a különböző márkák kezelését egyetlen fiók használatával. Ez azokra a marketing- és ügyfélszolgálati ügynökségekre van szabva, amelyek egyszerre több fiókot kezelnek.

A Help Scout egyik kiemelkedő funkciója a Help Scout Beacon, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül kapják meg a szükséges segítséget, hogy elhagyják az Ön webhelyén éppen böngészett oldalt. Ez egy egyszerű keresősáv, amely a webhely minden oldalán megjelenik, lehetővé téve a látogatóknak, hogy anélkül kereshessenek tudásbázisában, hogy meg kellene találniuk a „súgó” oldalt.

Miben különbözik a Zendesktől?

Az első nagy különbség, amit észrevesz, az, hogy a Help Scout beállítása sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Csak néhány percet vesz igénybe, hogy beüzemelje, és elkezdje megkönnyíteni a többcsatornás kommunikációt a felhasználókkal.

Ha át szeretne váltani a Zendeskről a Help Scout szolgáltatásra, a Zendesk importáló eszközével migrálhatja az összes ügyfélprofilját, jegyelőzményeit és Súgóközpont-cikkeit a Zendesk Help Scout szolgáltatásba. Mindez néhány pillanat alatt automatikusan megtehető, az informatikai pult segítsége nélkül.

Mint sok más Zendesk-versenytárs a listán, a Help Scout is olcsóbb, és két csomagot kínál: Standard (20 USD/ügynök/hónap) és Plusz (35 USD/ügynök/hónap).

Zoho Desk

Zoho Desk - App - Uploads - 2021 - 11 - Zoho Desk Home Page.png

A Zoho Desk egyik legérdekesebb funkciója a nagyszámú testreszabási lehetőség, amely szinte minden árképzési tervben megtalálható. A felső menüben mindent átrendezhet, átnevezheti az összetevőket, és beállíthat egyedi nézeteket. Így 100%-ban személyre szabott élményt hozhat létre, amelyben a legkönnyebben navigálhat.

Másrészt, a felhasználók egyik fő ütése a Zoho Desk ellen az elavult felület. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Zoho Desk nem tartott lépést a versenytársakkal – a szöveg dominál a felületen, és nem könnyű elsajátítani, ha nem jártas a technológiával. Szerencsére sok ügyfélszolgálati platformhoz hasonlóan a Zoho is színkódolást használ a jegyek fontossági sorrendjének meghatározásához, ami határozottan segíti a navigációt.

A Zoho büszke a Zoho Blueprint nevű munkafolyamat-tervezőjére – egy vizuális eszközre, amely segít munkafolyamatok létrehozásában fogd és vidd objektumok és csatlakozók használatával. A Blueprinten kívül számos előre beépített automatizáláshoz is hozzáférhet, amelyek nagyon hasznosak lehetnek.

A Zoho Desk szociális támogatási integrációt is kínál, így az ügyfelek kérdéseket tehetnek fel, és akár támogatási kérelmeket is benyújthatnak a nagy közösségi média platformokon, például a Facebookon és a Twitteren.

Miben különbözik a Zendesktől?

A Zoho Desk egyik legfontosabb oka az, hogy a Zoho Desk kétirányú integrációval rendelkezik a Zoho CRM-mel. Ha már rajongója ennek az ökoszisztémának, a Zoho Desk legyen a legjobb választás.

Ezenkívül, ha különféle szolgáltatásokat nyújt, vagy sok márkát kezel egy fedél alatt, szüksége lesz egy ügyfélszolgálatra, hogy kezelje ezeket a változókat. Több részleget is hozzáadhat a Zoho Deskhez, és testreszabhatja az egyes részlegek tapasztalatait egy speciális ügyfélszolgálati csapattal, önkiszolgáló portálokkal, SLA-kkal stb.

Zia, a Zoho Desk AI-asszisztens tud beszélgetni az ügyfelekkel, megérteni a kontextusukat és az érzelmeiket. Ez lehetővé teszi az AI számára, hogy megfelelő támogatási cikkeket állítson elő, és segít az ügyfélszolgálati műveleteknek a problémák megoldásában.

Stand out from your competitors with a strong
customer service culture​

Intercom

Intercom - App - Uploads - 2021 - 11 - Intercom Home Page 1024x481.png

Az Intercom egy ügyfélüzenet-platform, amelyet marketingre, értékesítésre és támogatásra használnak. Egy bot-alapú algoritmusra, célzott e-mailekre és egy integrált ügyfélszolgálatra támaszkodik, hogy megkönnyítse az ügyfélkapcsolatokat, és a potenciális ügyfeleket ügyfelekké alakítsa.

Az eszközt Conversational Relationship Platformnak nevezik, amely a CRM (Customer Relationship Management) játéka, amely kiemeli az Intercom kommunikációra való összpontosítását.

Az Intercom nagyszerűsége az, hogy számos olyan marketingfunkciót is kínál, amelyek kifejezetten a potenciális ügyfelek felmelegítésére irányulnak, nem csak az ügyfelek gyakori kérdéseinek megoldására.

Ezek az eszközök magukba foglalják:

 • Weboldal widgetek
 • Bannerek
 • Chatek
 • Bejegyzések
 • Mobil Push
 • Termékbemutatók

Tehát, ha olyan támogató eszközt keres, amely jobban marketingközpontú szöget kínál, az Intercom nagyszerű választás. Sok felhasználó inspirálónak találja automatizálási képességeit, és jól megtervezett chat widgetet.

Az egyik legérdekesebb szolgáltatás itt az Intercom Series: egy vizuális építő, amely lehetővé teszi, hogy minden új ügyfele számára egy teljes kampányt hozzon létre. Feltérképezheti a teljes ügyfélútjukat, és eldöntheti, hogy milyen tartalmat kapjanak, ha megfelelnek bizonyos feltételeknek.

Miben különbözik a Zendesktől?

Az Intercom chatbotjai és termékbemutatói azonnal megkülönböztetik a Zendesktől. A platform egy asztali eszközből egy összetettebb szoftvermegoldássá fejlődik, amely segít automatizálni a napi rutin minden részét, amikor a támogatásról és az érdeklődők generálásáról van szó.

A kaputelefon is könnyebben használható, és modern felhasználói felületük szinte páratlan. Azonban az Intercom is kudarcot vall, ahol a listán szereplő szinte minden Zendesk-alternatíva sikeres – drága, és ami még rosszabb, az árképzési terveik meglehetősen zavarosak. A kisvállalkozások kezdőcsomagja 79 USD/hó az első felhasználónak és 19 USD/hó minden további ülőhely után, havonta csak 1000 embert ér el. Minden kiegészítő további fizetést igényel. És minden vállalati csomag egyedi, a férőhelyek száma és az elért emberek száma alapján.

Re:amaze

Re:amaze - App - Uploads - 2021 - 11 - Re Amaze Help Center 1024x478.png

A Re:amaze egy helpdesk és élő chat-platform, amely az ügyfelek elkötelezettségéről szól. A Re:amaze segítségével chatbotokat hozhat létre közösségi médiához, webhelyéhez és SMS-eihez.

A Re:amaze három alapértelmezett botot kínál az induláshoz: Hello Bot, Order Bot és FAQ Bot. Az első és az utolsó eléggé magától értetődő: a Hello Bot üdvözlésre szolgál, míg a GYIK Bot minden vásárlói kérdésre megtalálja a legjobb GYIK oldalt. A megrendelési kérdésekre válaszoló Order Bot mellett ez a három alapértelmezett bot számos ügyfélprobléma megoldására és a válaszidő csökkentésére használható.

Az egyetlen dolog, ami hiányzik ezekből a botokból, az a testreszabás – előre meg vannak építve, és nagyjából annyit tehet, hogy telepíti őket. Nincsenek változtatások, és a botok nem is támogatnak más nyelveket az angolon kívül, ami nagy problémát jelenthet a nemzetközi vállalkozások számára.

Vannak azonban olyan botok, amelyeket módosíthat. Egyéni munkafolyamat-botoknak hívják őket, és egy munkafolyamatra reagálnak, amely egy előre meghatározott eseményindító, amelyet az ügyfelek gyakori műveletei alapján hozhat létre. Ez egy szabványos Ha-Akkor folyamat, amellyel megjelenítheti és testreszabhatja válaszait a tipikus vásárlói kérdések alapján.

Miben különbözik a Zendesktől?

A Re:amaze olcsóbb (főleg a magasabb szinteken), és mindent tartalmaz, amire szüksége lehet egy többcsatornás támogatási platformtól. Jegykezelés, élő chat, helpdesk, automatizálás – minden benne van ebben az eszközben, és nem kell külön fizetni a különböző programokért vagy kiegészítőkért.

A Re:amaze beállítása is sokkal egyszerűbb: az egész folyamat meglehetősen leegyszerűsített, és nem kell túlzottan műszaki hozzáértésnek lennie az eszköz üzembe helyezéséhez.

Ezenkívül a Re:amaze integrálható a főbb e-kereskedelmi platformokkal – például a Shopify és a Woocommerce. Ez lehetővé teszi az ügyfélszolgálati ügynökök számára, hogy közvetlenül a Re:amaze Dashboard-ról dolgozzanak a rendelésekkel anélkül, hogy az e-kereskedelmi irányítópultot ugyanazon a képernyőn tartanák nyitva.

Takarítson meg többet a LiveAgent segítségével

Hasonlítsa össze a leggyakrabban használt ügyfélszolgálati szoftverek különféle kombinációit, és találja meg, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára.

Utolsó szó

Mindezek a Zendesk-versenytársak életképes alternatívák, amelyeket évek óta fejlesztenek az iparág képzett fejlesztői csapatai.

Bár ezek minden bizonnyal mind minőségi eszközök, némelyikük jobban megfelel az Ön igényeinek, mint mások. Vessen egy pillantást az ártervekre és az egyedi jellemzőkre, amelyek megkülönböztetik őket a Zendesktől – mindegyik ingyenes próbaverziót kínál, így használja ki a legtöbbet ebből az időszakból, hogy többet megtudjon az egyes eszközökről.

A LiveAgenttel azonban nem járhat rosszul: gyors, intuitív, könnyen beállítható, és a hét minden napján, 24 órában támogatást nyújt.

Thinking about switching?

If LiveAgent sounds like the right alternative for you, check it out!

FAQ

What is similar to Zendesk?

LiveAgent is a sophisticated help desk software with plenty of features, but it can be costly. If you're looking for an alternative that comes as close as possible to Zendesk, Zoho Desk and Freshdesk are probably your best options. But if you're looking for a faster and easier-to-use alternative, we suggest LiveAgent. You'll get all the helpdesk features you're looking for – including social media monitoring – at a fraction of the cost.

What big companies use Zendesk?

Because of its elaborate features and great enterprise support, Zendesk is particularly popular among larger companies. Some of the biggest names include Siemens, Tesco, Uber, Mailchimp, Polaris, and others. However, Zendesk's focus on enterprises and complex features leaves many small businesses overwhelmed and paying more than they can afford.

What is Zendesk's competitive advantage?

The main reason why you would choose Zendesk over its competitors is the magnitude of its services and features. At its core, Zendesk is a help desk software solution – but it also offers much more than this if you're willing to pay extra. The tool also provides powerful analytics that help you make smart decisions using customer data.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.