People discussing reviews on PC

Szoftver és SaaS értékelő webhelyek ellenőrzőlista

Függetlenül attól, hogy Ön egy startup, egy bejáratott szoftver tulajdonosa vagy egy saas cég, fontos, hogy online jelenjen meg a szoftverértékelési webhelyeken. Információkat kínál jelenlegi és potenciális ügyfeleinek termékeiről, lehetőséget ad visszajelzések megosztására és szoftveres tanácsadásra.

Ez az ellenőrzőlista lépésről lépésre útmutató a szoftvert szolgáltatásként használó induló vállalkozásoknak és cégeknek a termékjelenlét elindításához és kezeléséhez az értékelési webhelyeken (más néven értékelési portálok, platformok vagy csak az általános „webhelyek”). Nézze át ezt az ellenőrző listát és alakítson ki jól menedzselt jelenlétet a jelentős szoftver-ellenőrző webhelyeken.

Miért fontos, hogy a SaaS- és szoftverértékelési webhelyeken jelen legyen?

A potenciális ügyfelek a meglévő felhasználók véleményében bíznak tapasztalataik tekintetében. Semmi sem haladja meg az őszinte felhasználói véleményeket, mivel a legtöbb fogyasztó (80%) elolvassa az online véleményeket, mielőtt megvásárolna egy terméket vagy szolgáltatást. Használja előnyére a véleményeket tartalmazó webhelyeket, kérje meg, hogy betekintést gyűjtsenek és rendszerezzenek a termékről, és tegye elérhetővé.

A felhasználói élmény hiteles kifejezései társadalmi bizonyítékok. Mint ilyen, a szoftverekről és a Saas-ról szóló valódi értékelések sokat segíthetnek.

Ki részesülhet a szoftver és SaaS értékelő webhelyek ellenőrzőlistájából?

 • Ügyfelek – Ha cégének online értékelései vannak, ügyfelei jobban értékelhetik termékét, és megalapozottabb döntéseket hozhatnak. A vásárlási döntések meghozatala előtt aktívan kérnek szoftveres tanácsokat az értékelési webhelyeken. Ezenkívül az ügyfelek a pozitív és negatív értékelésekre adott válaszai alapján ítélik meg szolgáltatását.

 • Az Ön vállalkozása – A szoftverértékelési webhelyek tájékoztatnak a termékről, bemutatják, sőt reklámozzák is. Általában lehetősége van a fizetett promóciókra való frissítésre (választhatja a felugró ajánlásokat, vagy felhasználhatja a véleményező webhelyek különféle marketingeszközeit).

 • Értékesítési csapat – A frissített verzióik részeként egyes áttekintő webhelyek kapcsolatfelvételi űrlapokat kínálnak, amelyeket az értékesítési csapat potenciális ügyfelek forrásaként használhat.

Szoftver és SaaS értékelő webhelyek ellenőrzőlista

Rengeteg szoftver-áttekintő webhely található, ahol kereshet. Egyesek a mobilalkalmazásokra összpontosítanak, míg mások a termékek szélesebb körét fedik le. Első lépésként válasszon egyet vagy többet, és regisztráljon.

Hogyan találhatok szoftverértékelési webhelyet?

Írja be a keresőbe, hogy milyen szoftverrel rendelkezik, és írjon be véleményeket, pl. „help desk szoftver + vélemények” vagy „csevegés + vélemények”.

Az első oldalon megjelenők (például Capterra, GetApp stb.) remek választás lehet kezdésnek. Ne feledje, hogy a kijelölés a lekérdezéssel együtt változik.

Google search bar

Hogyan lehet regisztrálni egy értékelési webhelyre?

Kövesse a kiválasztott webhelyen található utasításokat, és menet közben hozzon meg néhány döntést. Először válassza ki, hogy a LinkedIn, a Google vagy az e-mail címén keresztül regisztrál.

Capterra login options

Ügyeljen arra, hogy regisztráljon eladóként

A következő lépésben válassza ki a kívánt fióktípust.

Hogyan válasszuk ki a fiók típusát egy szoftverellenőrző webhelyen?

Az áttekintő webhelyek általában ingyenes és fizetős fiókokat kínálnak, néhányan pedig PPC vagy éves előfizetést. Ebben a szakaszban gondolja át a költségvetési lehetőségeit, és ez alapján hozza meg a döntést.

TIPP: A webhely értékelésének kezdetén érdemes lehet ingyenes fiókot választani. Miután beállította a profilját, és jobban megismeri az áttekintő webhelyet, választhat fizetős lehetőséget is. Akárhogy is, jó tudni, hogy van lehetősége terméke reklámozására.

A legnépszerűbb szoftveráttekintő webhelyek listája:

 • Capterra (Capterra, Getapp, SoftwareAdvice) – Ingyenes/Fizetős
 • G2 – Ingyenes/Fizetős
 • SourceForge – Ingyenes/Fizetős
 • Trustpilot

A legtöbb áttekintő webhely sok kategóriát kínál, amelyekbe az Ön szoftvere beilleszthető. Egyesek lehetővé teszik, hogy tetszőleges számú kategóriát válasszon. Néhányan azonban szigorúbbak, lehetővé téve csak a fő kategória kiválasztását, és néhány további kategóriát.

Hogyan válasszunk szoftverkategóriát egy áttekintő webhelyen?

Kísértést érezhet, hogy minél több kategóriát válasszon. Előfordulhat azonban, hogy ez nem a legjobb stratégia, mivel megzavarhatja ügyfeleit a termék tervezett felhasználásával kapcsolatban.

Válassza ki a termékét legjobban leíró kategóriát.

Software categories on Capterra

Az értékelési webhely profilja az a hely, ahol meglévő és potenciális ügyfelei minden információt láthatnak a termékről. Tekintsen rá úgy, mint egy közösségimédia profilra, amely lehetőséget kínál szolgáltatása funkcióinak leírására.

Hogyan kell kitölteni a szoftver értékelő webhely profilját?

A kitöltési folyamat magától értetődő. Ez magában foglalja az információk beírását, de érdemes energiát fektetni a jó elvégzésére.

Legyen kreatív, és használja szövegírási készségeit, valamint széleskörű tudását a termékről és annak jellemzőiről. Tartsa szem előtt az ügyfelek szempontjait, és emelje ki szolgáltatása legjobb tulajdonságait.

Ne feledje, hogy a profilt később szerkesztheti, illetve bővítheti vagy módosíthatja. A rendszeres frissítések a karbantartás részét képezik, és nagyon kívánatosak.

LiveAgents review portal profile

Mit foglaljon bele a szoftver értékelő webhely profiljába?

 • Látványelemek – Tartalmazzon képernyőképeket a termék felhasználói felületéről és magyarázó videókat. Ezek nagyon fontosak, mivel sok potenciális ügyfél szeretné tudni, hogyan néz ki a terméke, mielőtt úgy döntene, hogy kipróbálja.
 • Tények – Legyen átlátható és őszinte termékével és képességeivel kapcsolatban. Ne feledje, hogy bizonyos idő elteltével ügyfelei elkezdik véleményezni a termékét, és nem szeretné, ha negatív véleményt hagynának a profiljában szereplő pontatlan vagy félrevezető termékinformációk miatt.

Egyes haladó értékelésű webhelyek lehetőséget kínálnak több nyelv hozzáadására. Ha induló vállalkozása vagy cége nemzetközi szinten működik, a profil fordítások pozitívan befolyásolhatják a konverziós arányt.

Hogyan lehet fordításokat felvenni a szoftverekre vagy a SaaS-értékelő portálokra?

Győződjön meg róla, hogy a fordításokat megfelelően elkészítették, és azt nyelvi szakértők és ideális esetben egy helyi ismeretekkel rendelkező személy ellenőrizte, mivel a nyelvi árnyalatok különlegesek lehetnek. A hanyag fordítás szakszerűtlennek tűnhet, vagy nemkívánatos mulatságos félreértésekhez vezethet.

A nyelvválasztás az értékelő webhelyekenként változik, ahogy itt látható.

Languages selector

Számos szoftveráttekintő webhely kínál különféle CTA gombokat, amelyek közvetlenül az Ön oldalaira irányítják a potenciális ügyfeleket. Kivágja a középső lépést, és az áttekintésből egyértelmű az útvonal a webhelyére. Ezért célszerű stratégiai figyelmet fordítani a cselekvésre ösztönző gombokra.

Hogyan lehet a CTA-t összekapcsolni a véleményező portállal?

Ilyen CTA-k például a próbaverzió regisztrációs gombjai, az ingyenes fiókgombok, a termékbemutatók vagy az árképzési oldal átirányításai.

Győződjön meg arról, hogy megfelelően vannak elhelyezve és összekapcsolva, hogy ügyfelei könnyen megtalálják, amit keresnek.

LiveAgent profile on review portal

A legtöbb marketingszakemberhez hasonlóan Ön is szeretne a lehető legtöbbet tudni forgalmi forrásairól. Minél többet tud a forrásokról, annál jobb marketing döntései lesznek.

Hogyan állítsunk be nyomkövetést a véleményező portálokon?

A legtöbb haladó véleményezési webhely lehetőséget kínál UTM-címkék hozzáadására, így nyomon követheti a véleményező webhely teljesítményét. Ez különösen fontos, ha PPC kampányt futtat.

Fedezze fel profilját ezekhez a lehetőségekhez, adja hozzá UTM-jeit, és tesztelje őket.

URLs Settings

Ha elégedett a profiljával, ideje elkezdeni gyűjteni ezeket a remélhetőleg pozitív véleményeket.

Hogyan gyűjtsünk véleményeket az értékelő portálokon?

Számos módja van ennek. A legjobb megoldás az, ha e-mailt küld jelenlegi ügyfeleinek, és udvariasan megkéri őket, hogy írjanak véleményt egy általuk választott webhelyen. A tényleges felhasználók már dolgoztak a termékkel, így tudják, mit szeretnek és mit nem, így könnyen írhatnak valódi véleményt. Az őszinte vélemények csak az a társadalmi bizonyíték, amelyet a potenciális ügyfelek keresnek.

Egyes szoftverértékelési webhelyek olyan szolgáltatást kínálnak, ahol online értékeléseket gyűjtenek az Ön számára. Ügyfelei kis összegű kompenzációt kapnak az értékelés megírására fordított idejükért különféle utalványok vagy egyéb ösztönzők formájában. Legyen óvatos, amikor megosztja ügyfelei adatait, például e-mail-címeit más felekkel. Lehet, hogy néhányan nem örülnek neki. Próbálja meg őket szervesen beszerezni.

LiveAgent review on Capterra

Alapvető fontosságú, hogy profilját aktívan és naprakészen tartsa, de ne számítson gyors értékelésekre. Ne feledje, hogy némi időbe telhet, amíg értékelései és online értékelései összeállnak, ezért legyen türelmes.

Get updates on LiveAgent's pricing and features on Capterra

Hogyan tarthatja karban profilját a szoftverértékelési webhelyeken?

Rendszeresen frissítse. Adjon hozzá információkat az új funkciókról és/vagy változásokról a szoftverben vagy a Saas-ban.

Rendeljen ki egy személyt vagy csoportot a marketingcsapatból, aki felelős az értékelési webhely profiljáért. Vagy ha Ön egy induló vállalkozás, és még nem rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal, állítson be ütemezést a profil rendszeres frissítéséhez.

Egyes speciális értékelési webhelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy kijelölje fiókkezelőjét, aki segít profilja karbantartásában, és hasznos információkkal látja el Önt. Tartsa velük a kapcsolatot, hogy ne maradjon le egyetlen fontos frissítésről vagy változásról sem.

Három fő összetevő van ahhoz, hogy hatékonyan kiaknázzuk az értékelési webhelyben rejlő lehetőségeket. Az egyik maga a profil, a másik maguknak az online értékeléseknek az értéke, a harmadik pedig a rájuk adott válaszok.

Hogyan válaszolhat a szoftver vagy SaaS értékelési webhelyeken írt véleményekre?

Minden alkalommal, amikor a termékről új értékelést tesznek közzé, e-maileket fog kapni a regisztrációhoz használt címre. Tehát próbáljon meg a lehető leghamarabb válaszolni. Ha rendelkezik jegykezelő rendszerrel, biztos lehet benne, hogy véletlenül sem hagyja figyelmen kívül az értékelést, sőt, a megfelelő személynek fog válaszolni.

Adjon tájékozott és személyre szabott válaszokat a véleményekre. Ne feledje, hogy a valódi értékelések milyen kritikus fontossággal és előnyökkel járnak az Ön számára.

Miért válaszoljon minden véleményre a szoftver vagy SaaS értékelési webhelyeken?

Válaszoljon a pozitív véleményekre is. Ne feledje, hogy az ügyfél értékes idejét fordította tapasztalatainak megosztására. Tudomásul kell venni. Ráadásul a pozitív értékelések jó érzés, és ez motiválja Önt és csapatát.

A negatív vélemény nem feltétlenül rossz dolog. Értékes visszajelzést ad arról, hogy mit kell javítani a termékén, és lehetőséget ad arra, hogy megmutassa valódi törődését és professzionalizmusát. Különösen negatív vélemény esetén az Ön válasza fontosabb, mint a tényleges vélemény. Ez azt mutatja, hogy hajlandó és képes azonnal kezelni a problémát. Jelzi potenciális ügyfelei számára, hogy komolyan veszi visszajelzéseiket.

Tekintse meg az alábbi példákat.

Vendor response to review on review portal
LiveAgent response to review on review portal

Tekintse át a webhely bevált gyakorlatait

 • Hozzon létre egy jó profilt – Ha szükséges, módosítsa, és rendszeresen frissítse.

 • Telepítse a cselekvésre ösztönzést – Tegye magát könnyen elérhetővé.

 • Kövesse nyomon a forgalmat – Ismerje meg forrásait.

 • Hívjon meg véleményeket – Kérje meg meglévő felhasználói visszajelzését.

 • Válaszoljon a pozitív és negatív véleményekre – Legyen személyes, szabja testre és legyen gyors.

Frequently asked questions

Honnan tudhatom, hogy mely platformok alkalmasak a startup-omhoz?

Használja a Google-t az Önéhez hasonló termékeket bemutató webhelyek kereséséhez. Az előbbiek mindenképpen megérnek egy próbát.

Nagy költségvetésre van szükségem a PPC kampányok futtatásához?

Ez a kategóriájában lévő versenytől függ. Kutasson, és forduljon fiókkezelőjéhez, hogy minél több információhoz jusson, mielőtt elkezdi.

Hogyan követhetem nyomon a különböző oldalak forgalmát és teljesítményét?

A legjobb értékelést végző webhelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy saját követőkódokat vagy UTM-eket adjon hozzá a CTA-khoz vagy más hivatkozásokhoz a profiljában.

Hogyan kaphatok több véleményt?

Kérje meg ügyfeleit, hogy értékeljék Önt vállalati profiljában, vagy használják az értékelő portál által biztosított szolgáltatást.

Kapcsolódó források

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót