Bitrix24 IVR értékelés

Az IVR szoftver hatékonyabb ügyfélszolgálatot biztosít. Az interaktív hangválasz lehetőséget nyújt a visszahívásra az ügyfélszolgálatról. A LiveAgent, a Twilio, a MessageBird és a Zendesk IVR értékeléseket kínálnak, míg a LiveAgent számos más ügyfélszolgálati szoftvert is kínál. A LiveAgent Demó, az árazás, a funkciók és integrációk, az alternatívák és a partnerprogramok elérhetők. A LiveAgent blogja teljeskörű információkat nyújt az ügyfélszolgálati szoftverekről.
Bitrix24 IVR értékelés
Compare Bitrix24 IVR értékelés with other in: How Bitrix24 IVR értékelés is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1557 reviews

Az Interactive Voice Response (IVR) a call center szoftverek népszerű funkciója, amely lehetővé teszi az ügyfélszolgálati ügynökök számára, hogy a hívásokat különféle feltételek szerint szervezzék. Az IVR segítségével "fák" hozhatók létre, amelyek a hívókat a megfelelő részleghez irányítják a hangon vagy a…

Pricing
Starting from:
$ 49   havonta
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4
Felhasználói tapasztalat
4.5
Ár
4.5
Implementálás
3

Key takeaways

Pros

  • Könnyen létrehozható IVR szintek
  • Haladó beállítások
  • Könnyen használható, ha egyszer megszokta
  • Árképzés és ingyenes csomag

Cons

  • A felhasználói felületen nehéz eligazodni
  • Elavult útmutatók

A Bitrix24 IVR nagyszerű teljesítményt nyújt, bár eltarthat egy ideig, amíg megszokja ezt a funkciókban gazdag megoldást. Az IVR-beállítások megkeresése eltarthat pár percig, de biztos lehet benne, hogy ha egyszer megtette, a beállítás felhasználóbarát lesz, és a funkciók rendeltetésszerűen fognak működni. A Bitrix24 nagyszerű, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy több mint méltányos árú, és ingyenes csomagja is elérhető, fizetési információk megadása nélkül.

Ismerkedés a Bitrix24 IVR funkcióval

A Bitrix24 használatának megkezdése általában egyszerű feladat, amelyhez ingyenes regisztráció szükséges. Az e-mail megerősítése után azonnal hozzáférést kap a munkaterületéhez. Az egész folyamat gyors volt, és nem igényelt hosszú várakozást. Amikor hozzáfér a Bitrix24 alkalmazáshoz, elkezdheti a böngészést a kiterjedt menüben. A Bitrix24 webalkalmazással, valamint számítógépére letölthető alkalmazással érkezik. A teszthez a webes alkalmazást használtam.

A menü zavaró lehet az új felhasználók számára, mivel sok ikon van, amelyeknek nincs látható leírása, amíg rá nem viszik az egeret. A webalkalmazásban található még egy kereső widget, valamint lehetőség van a menüikonok átrendezésére vagy elrejtésére, ami némileg megkönnyíti a munkafolyamatot. Eltartott egy ideig, amíg megtanultam, hol találhatom meg az IVR létrehozásának lehetőségét a Bitrix24-ben. Az alkalmazás integrált súgóútmutatóval rendelkezik, de elavult volt, ezért nem volt hasznos.

Az útmutatóban szereplő menü nagyon különbözött attól az alkalmazástól, amelyet a felülvizsgálat írásakor használtam. Azok számára, akiket érdekel, hogy a Bitrix24-ben hol találják meg az IVR beállításait, menjen a bal oldali menüben a CRM-be, a felső menüből válassza a Kiegészítők menüpontot, kattintson a Telephony elemre, lépjen tovább a Telefónia konfigurálása lehetőségre, végül válassza a Hang menüt, és Menü hozzáadását.

Bitrix24 Műveletgombok beállításai – Új műveletgomb hozzáadása

Az Interactive Voice Response létrehozási folyamata nem nehéz, és meglehetősen egyszerű. A Bitrix24 számos testreszabási lehetőséget kínál, ami mindig jó dolog azoknak a felhasználóknak, akik konkrétak akarnak lenni az IVR teljesítményét illetően. Felül lehetősége van szöveget írni a szövegfelolvasó opcióhoz, vagy feltöltheti saját hangfájlját. Ez a felvétel akkor kerül lejátszásra, amikor a hívó fél csatlakozik az IVR-hez.

A létrehozás nem a felhasználói felület kialakításához hasonló folyamatot foglal magában, hanem azt a lehetőséget, hogy kiválassza, hogy a hívó tárcsázóján lévő egyes számok milyen műveletet hajtsanak végre. Rendelkezik a szabványos átirányítási számokkal, amelyek más felhasználókhoz irányítják őket, és így tovább. Összességében a folyamat nagyon egyszerű, és rövid ideig tart a befejezés, ha ismeri az IVR rendszereket.

Bitrix24 IVR Műveletgombok – A kész beállítások mentése

Ha végzett az IVR beállításával, egyszerűen kattintson a Mentés gombra. Most az IVR alkalmazásához csatlakoztatnia kell egy számhoz. Nyissa meg a Telefonálás > Kapcsolat > Számok konfigurálást > válasszon egy számot/alközpontot, és engedélyezze a Hang menüt a bejövő hívások átirányítása részben. Ez az, az IVR csatlakozik ezen lépések után.

Hogyan működik az IVR?

Szerencsére a Bitrix24 IVR-jével telefonálni egyszerű, és az IVR létrehozásakor minden a szándék szerint működik. Csináltam néhány teszthívást, és nem találkoztam semmilyen problémával az IVR teljesítményével. Maga az IVR olyan jó, amilyenné csinálja, a Bitrix24 nem áll az útjába. Nem volt hiba vagy egyéb probléma a teszthívásom során.

Összességében a hívói elvárhatják és megtapasztalhatják a szokásos IVR-élményt, amely zökkenőmentesen összekapcsolja őket a megfelelő részlegekkel. Akár a szövegfelolvasó hangot, akár a saját felvételeit részesíti előnyben, az általános élmény jó, és nincs komolyabb panaszom.

Árazás

A Bitrix24 árazása határozottan az egyik csúcspontja. Ahelyett, hogy menet közben fizetne, választhat egyet az árazási csomagok közül. Ezt az árat csak a funkciók száma és a tárhely korlátozza. A legjobb az egészben az, hogy a Bitrix24-hez ingyenes csomag is tartozik, ami azt jelenti, hogy nem kell hatalmas összegeket fizetnie az IVR funkció megszerzéséért.

Ingyenes csomag

Az ingyenes csomag 5 GB tárhelyet kínál, valamint hozzáférést biztosít az együttműködési funkciókhoz, feladatokhoz és projektekhez, CRM-hez, meghajtóhoz, kapcsolattartó központhoz és webhely-készítőhöz. Kiváló értéket és funkcionalitást kínál egy ingyenes megoldáshoz.

Basic csomag

Az alapcsomag 24 GB tárhelyet tartalmaz, az ingyenes csomag minden funkcióját tartalmazza, valamint online áruház létrehozásának és kezelésének lehetőségét is tartalmazza. 49 dollárba kerül havonta 5 felhasználónak.

Standard csomag

A normál csomag 100 GB tárhelyet kínál, az előző két csomag minden funkcióját, valamint marketing- és online dokumentumokat kínál. 50 felhasználónak havi 99 dollárba kerül.

Professional csomag

A professzionális csomag 1024 GB tárhelyet kínál, a korábbi csomagok összes funkcióját, és új funkciókat ad hozzá, például értékesítési intelligenciát, automatizálást és HR-t. 199 dollárba kerül havonta 100 felhasználó számára.

Következtetés

A Bitrix24 IVR-je nagyszerűen működik, de összességében a megoldást nehéz lehet használni a teljesen új felhasználók számára. Ez azonban nem akadályozhatja meg abban, hogy ezt a dedikált IVR-szoftvernek tekintse. A Bitrix24 tisztességes árazású, nagyszerű funkciókkal rendelkezik, és úgy működik, mint egy álom, ha időt szán a használatának megtanulására. Erős versenyző minden call center számára.

Gyakori problémák

Nem találom az IVR opciót a Bitrix24-ben

A Bitrix24 egy összetett megoldás számos eszközzel és funkcióval, ezért ne aggódjon, ha az IVR megtalálása nehéznek tűnik. Lépjen a CRM elemre a bal oldali navigációs menüben, majd válassza a Bővítmények lehetőséget a felső menüből. Kattintson a Telefonálás, majd a Telefonálás konfigurálása elemre. Válassza a Hang menüt, végül a Menü hozzáadása lehetőséget. Itt kezdheti meg az IVR felépítését. Ha továbbra sem találja az IVR opciót, feltétlenül ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a megfelelő csomaggal, amely lehetővé teszi az IVR-t.

Nem tudom, hogyan kapcsolhatom az IVR-t egy adott számhoz a Bitrix24-ben

Ha az IVR-folyamatok egyikét szeretné használni, minden számhoz külön kell engedélyeznie a Hang menüt. Lépjen a Telefonálás > Kapcsolat > Számok konfigurálása menüpontra. Ezután válasszon ki egy számot/alközpontot, és a bejövő hívások átirányítása részben kattintson a Hang engedélyezése menüre.

Product reviews

Olvassa el az Infobip IVR-ről szóló áttekintésünket, és ismerje meg a megoldás üzleti forgatókönyvben való használatának előnyeit és hátrányait.

Infobip IVR értékelés

Az integrációk kínálása lehet a különbség a nyereség és az ügyfelek megtartása között, így fontos a könnyen beküldhető integrációs kérelem sablonok használata. A LiveAgent helpdesk szoftvere hatékonyan javítja a forex üzleti tevékenységet, az Apptivo tudásbázis ár-érték arányban jó megoldást kínál, míg a Kavkom megfizethető IVR szoftverként jól végzi az alapfeladatokat. Azonban az utóbbi hiányzik néhány funkció, mint a többszintű IVR lehetőség.

Szeretne többet megtudni a Bitrix24 tudásbázisáról? Tekintse meg cikkünket, hogy megtudja, hogyan működik, és hogyan teljesített tesztjeink során.

Bitrix24 tudástár értékelése

Az ügyfélszolgálat végzése során fontos a hatékonyság és az ügyfél elégedettsége. Az integrációs kérelmek beküldésére sablonokat készítettek, hogy a felhasználók könnyen kérhessenek új integrációkat. Az "inbound" értékesítési ügynökök a telefonon keresztül dolgoznak és szorosan együttműködnek más belső részlegekkel. A Legjobb Ügyfélportál Szoftver Magyarországon 2023-ban | LiveAgent önkiszolgáló támogatást kínál az ügyfeleknek és lehetővé teszi jegyek előrehaladásának nyomon követését. Bitrix24 élő chat szoftver egy átfogó értékesítési és kapcsolattartói platform, amelynek a felhasználói felülete kissé zavaros, de hatékony.

Találja meg vállalkozása számára a megfelelő IVR szoftvert a legfontosabb jellemzőik, teljesítményük, áruk, korlátaik és általános teljesítményük áttekintése alapján.

IVR szoftver

Az IVR rendszerek számos előnnyel járnak, mint például a hatékonyság és az ügyfélélmény javítása. Az integráció más rendszerekkel, az automatizált híváskezelés, az önkiszolgálás és a beszédfelismerés is része lehet a szoftvernek. A jelentéskészítés és elemzés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nyomon kövessék a legfontosabb mutatókat és döntéseket hozzanak. A LiveAgent számos ilyen funkciót kínál.

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Elvárások vs. valóság

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót