NapoleonCat közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése

A NapoleonCat közösségi média ügyfélszolgálati platformja lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy támogatást nyújtsanak és aktívabbak legyenek a közösségi média területén. Az áttekintés bemutatja a funkciókat, az előnyöket és hátrányokat. Az árak kezdve €31 havonta. Az egyik legjobban értékelt szoftver az iparágban, Martina Durisinova által 4,7-es átlaggal értékelték 151 értékelő ítélete alapján.
NapoleonCat közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése
Compare NapoleonCat közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése with other in: How NapoleonCat közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
151 reviews

A NapoleonCat közösségi média ügyfélszolgálati platformja olyan eszközöket kínál, amelyek segítségével a vállalkozások támogatást nyújthatnak és elkötelezhetik magukat a közösségi médiában. Ebben az áttekintésben meg fogjuk fejteni annak jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Pricing
Starting from:
31   havonta
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.3
Felhasználói tapasztalat
4.5
Ár
4
Implementálás
4.5

Key takeaways

Pros

  • Felhasználóbarát kialakítás
  • Automatizálási lehetőségek
  • Részletes jelentéskészítés és elemzés

Cons

  • Hiányzó értesítések
  • Drága lehet

A NapoleonCat első lépései

A NapoleonCat regisztrációja nagyon egyszerű. Miután kitöltötte a lényeges információkat, a szoftver kéri, hogy azonnal kapcsolja össze közösségi médiáját. Összekötöttem Facebook- és Twitter oldalaimat úgy, hogy megadtam a hitelesítő adataimat. Az Instagram segítségével először konfigurálnom kellett a NapoleonCat engedélyeit. Ez azonban csak néhány másodpercig tartott.

NapoleonCat - kapcsolja össze az Ön által kezelt profilokat

Miután ezt megtettem, a közösségi média profiljaim használatra készek voltak.

Innentől kezdve a NapoleonCat által javasolt második lépés a versenytársaim nyomon követése volt. Példaként a NapoleonCat saját Facebook oldalát választottam. Aztán megnyomtam a Kezdje el a NapoleonCat használatát gombot.

NapoleonCat - kövesse nyomon a versenytársakat

A beállítás hihetetlenül egyszerű és gyors volt. Néhány másodperc múlva a műszerfalamra kerültem, egy felugró üdvözlőablak kíséretében.

NapoleonCat - felugró üdvözlő ablak

NapoleonCat közösségi média funkciók

A NapoleonCat rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek segíthetnek kezelni márkája közösségi médiában való jelenlétét. Az összes ügyfél-interakciót egy postafiókban tárolja, ahol tovább kategorizálhatja azokat.

NapoleonCat- beérkező levelek

A NapoleonCat természetesen lehetővé teszi, hogy beállítsa, milyen típusú ügyfél-interakciókat szeretne fogadni a postaládájában.

NapoleonCat - beérkező levelek beállítása

Ha új DM vagy megjegyzés érkezik, az automatikusan hozzáadódik a beérkező levelek Új és Feladatok lapjához.

Az ügyfélkommunikáció kezelése mellett a NapoleonCat lehetővé teszi a bejegyzések ütemezését a csatlakoztatott közösségi média csatornákon.

NapoleonCat- bejegyzés ütemezésének beállítása

Ez a megoldás különböző letölthető jelentéseket és elemzéseket is kínál. Létrehozhat új jelentéseket, vagy ütemezheti őket későbbre. Természetesen lehetősége van ezen adatok exportálására. A NapoleonCat segítségével ezt Excel-lap vagy PNG-fájl formájában teheti meg.

NapoleonCat - jelentések és elemzések

A bal oldali menüben az Automatikus moderálás lehetőségre kattintva beállíthatja közösségi média profiljainak automatizálását. A NapoleonCat segítségével a semmiből konfigurálhatja az automatizálási szabályokat, vagy használhatja valamelyik előre elkészített sablont.

NapoleonCat - auto-moderation rules

Az utolsó funkció, amelyről röviden szeretnék beszélni, a NapoleonCat funkció javaslat. Itt láthatja, hogy mely szolgáltatások vannak fejlesztés alatt, és javaslatot tehet, hogy mit szeretne hozzáadni hozzájuk, valamint a már elindított funkciókat. Tetszett, mert átláthatóságot biztosít, és lehetővé teszi, hogy a NapoleonCat ügyfelei úgy érezzék, a szoftverépítési folyamat részesei.

NapoleonCat - funkció javaslatok

NapoleonCat közösségi felhasználói élmény

A NapoleonCat szoftvere nagyon válaszadó. Egy minta-előfizető írt üzenetet a vállalkozásomnak, és reagált egy Facebook-bejegyzésre. Ezek az interakciók azonnal megjelentek a NapoleonCat felületén.

Egy kis részlet, amit hiányoltam, egyfajta értesítési lap volt. Az a fajta dolog, amely hangosan és egyértelműen jelzi, hogy új üzenetet kapott. Ez azonban határozottan nem tette tönkre a tapasztalataimat.

NapoleonCat - interakciók a felületen

Az egyes interakciókra kattintva megnyithatja és tovább kezelheti azokat. A NapoleonCat lehetővé teszi, hogy válaszoljon rá, vagy válaszoljon és archiváljon. Még egy fordító is be van építve, amivel sok időt takaríthatunk meg.

NapoleonCat - válasz az interakcióra

A válasz nagyon gyors az ügyintéző és az ügyfél felhasználói felületén. Az egyszerű szöveg küldése mellett használhat GIF-eket és hangulatjeleket, valamint képeket és fájlokat adhat hozzá számítógépéről. Emellett minden beszélgetéshez belső jegyzeteket is hozzáadhat, és az interakciókat e-mailben elküldheti konzultációra a Küldés konzultációhoz gombbal. Hozzárendelhet egy felhasználót az interakcióhoz, vagy a rendszer automatikusan elvégzi ezt Ön helyett. Nagyon emlékeztet a jegyrendszerre.

Az ügyfélüzenet melletti három pontra kattintva címkéket, valamint hangulatot rendelhet az interakcióhoz. Ez nemcsak az ügyfelekkel való kommunikáció megszervezését segíti, hanem részletesebb és személyre szabott jelentések készítését is lehetővé teszi.

NapoleonCat - rendeljen hozzá üzenet címkéket

A három pont melletti kis pulzusjelre kattintva megtekintheti az időbélyegekkel ellátott tevékenységnaplót.

NapoleonCat- interakciós adatok időbélyegekkel

Árazás

A NapoleonCat 2 fő előfizetési szinttel rendelkezik, és ezek ára a csatlakoztatni kívánt profilok számától és azon felhasználók számától függ, akik hozzáférhetnek NapoleonCat fiókjához. Az alábbiakban mindkét szint legolcsóbb verzióit tárgyalom, ezért ne feledje, hogy a saját konfigurációja alapján az ár magasabb lehet.

Standard

Havi 31 USD-ért havonta számlázva, 3 közösségi média profilt állíthat be, és egy rendszerfelhasználóval rendelkezhet. Évente számlázva az ár 25,82 USD/hó. Ezzel a szinttel akár 10 profilt és 3 felhasználót is kaphat, plusz költségek mellett. Ütemezheti a tartalmat, hozzárendelheti a bejövő üzeneteket a csapat különböző tagjaihoz, és dolgozhat az elemzésekkel.

Pro

Ezzel a csomaggal 3 közösségi média profilt és egy rendszerfelhasználót köthet össze havi 76 USD-ért, vagy havi 63,31 USD/hó éves számlázásért. A NapoleonCat legnépszerűbb szintje 100 közösségi média-profilt és 30 felhasználót tartalmaz, így nagyobb csapatok számára alkalmas, nagyobb közösségi média elkötelezettséggel. Tartalmazza a Standard csomag összes funkcióját, valamint olyan kiegészítéseket, mint a beérkező levelek keresése, automatikus moderálás, csapatteljesítmény-jelentések, 2FA, 1-on-1 bevezető tréning és még sok más.

Custom

Már 465 USD/hó áron felveheti a kapcsolatot a NapoleonCat csapatával egy teljesen testreszabott szint beállításához. A Pro csomag összes funkcióját tartalmazza, kivéve, hogy a legtöbb funkció korlátlan.

Következtetés

A NapoleonCat egy intuitív és válaszadó közösségi média-kezelő szoftver. Bár lehet vitatkozni, hogy ez minden, úgy látom, hogy megbízható ügyfélszolgálati platformként használják. Számos funkciója és felhasználóbarát kialakítása nagyszerű megoldást kínál minden olyan vállalkozás számára, amely a közösségi médián keresztül törekszik az elkötelezettség növelésére.

Annak ellenére, hogy semmi sem hibátlan, a NapoleonCat nem hagy sok kívánnivalót maga után. A legtöbb jegykezelő rendszerben megtalálható néhány funkciót hordoz, ami egy egyszerű közösségi média bejegyzésütemező eszköz fölé helyezi.

Gyakori problémák

Küzdök a közösségi média fiókok és a NapoleonCat összekapcsolásával.

Először ellenőrizze az egyes közösségi média fiókok bejelentkezési adatait. Ha továbbra is problémái vannak, próbálja meg leválasztani, majd újra csatlakoztatni a fiókokat a NapoleonCat alkalmazásban. Lépjen a Beállítások > Közösségi média fiókok menüpontra, és kattintson a Leválasztás gombra a leválasztani kívánt fiók mellett. Jelentkezzen be fiókjába, és a Csatlakozás gombra kattintva engedélyezze a NapoleonCat számára, hogy hozzáférjen fiókjához.

Az általam ütemezett bejegyzések nem jelennek meg.

Ezt néhány dolog okozhatja. Először is győződjön meg arról, hogy a NapoleonCat továbbra is csatlakozik a kérdéses közösségi média fiókhoz. Ha csatlakoztatva van, ellenőrizze az ütemezett bejegyzés állapotát. „Sikertelen” esetén a bejegyzés tartalmával vagy formázásával lehet probléma. Megpróbálhatja szerkeszteni és átütemezni a bejegyzést. Ha a bejegyzés „Függőben” megjelöléssel van ellátva, előfordulhat, hogy egyszerűen sorba kerül későbbi közzétételre.

Product reviews

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Reamaze

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Reamaze

A Re:amaze egy ügyfélszolgálati jegykezelő rendszer, melynek atizálási funkciói közé tartoznak a válaszsablonok, munkafolyamatok, ügyfél szolgáltatások és robotok. A közösségi média funkciói elég jók és megbízhatóak számos integrációval. Az árazási csomagok között van egy alap ajánlat, amely korlátlan e-mail postafiókot, élő csevegést és közösségi média csatornákat tartalmaz. Azonban a funkcionalitás az elmúlt évekhez képest kissé elavultnak tűnik.

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Zendesk 4

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Zendesk 4

A Quality Unit bemutatja a LiveAgent szolgáltatását, amely több csatornán keresztül teszi lehetővé, hogy ügyfelekkel kommunikálhasson. Regisztráljon és kezdjen el ügyfeleivel kapcsolatot létesíteni. A weboldal sütiket használ, és lehetőséget ad egy élő csevegésre is. Tudjon meg többet a LiveAgentról egy demóval vagy kérjen segítséget az ügyfélszolgálattól.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót