Statusbrew közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése

Statusbrew közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése
Compare Statusbrew közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése with other in: How Statusbrew közösségi média ügyfélszolgálati szoftver áttekintése is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
344 reviews

A Statusbrew egy közösségi média-kezelési és közösségi média ügyfélszolgálati megoldás, amely segít a vállalkozásoknak kapcsolatban maradni ügyfeleikkel. Olvassa tovább áttekintésünket, hogy megtudja, hogyan működik, és érdemes-e kipróbálnia.

Pricing
Starting from:
69   havonta
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
3.5
Felhasználói tapasztalat
2.5
Ár
4
Implementálás
4

Key takeaways

Pros

  • Könnyen integrálható és használható
  • Részletes beszámoló

Cons

  • Fizetőfalak szerzése a próbaidőszak alatt
  • Alkalmanként problémák a képek feltöltésével

A Statusbrew használatának megkezdése

A Statusbrew-ra való regisztráció hihetetlenül egyszerű volt. Anélkül, hogy meg kellett volna erősítenem az e-mail címemet, egy szervezetbeállítási ablak és egy automatikus élő csevegési üdvözlet fogadott.

Statusbrew - állítsa be szervezetét

Miután kitöltöttem a szükséges információkat, a Statusbrew feltett még néhány kérdést, hogy megismerjem képzeletbeli vállalkozásomat, hogy jobban megértsem igényeimet és preferenciáimat.

Statusbrew- néhány részletet Önről

Miután megadtam a lényeges információkat, a Statusbrew azonnal megkért, hogy egy másik felugró ablakban kapcsoljam össze a közösségi médiámat.

Statusbrew - csatlakoztassuk a közösségi médiát

Szóval rájöttem. Az üzleti Facebook fiókommal kezdtem. Először is megkért, hogy engedélyezzem a Statusbrew-t a Facebookon, hogy az alkalmazás hozzáférhessen a fiókomhoz, és rendelkezzen a szükséges engedélyekkel a munkájához.

Statusbrew - Facebook felhatalmazás

Így hát rákattintottam néhányszor a nagy kék gombra, bejelentkeztem a fiókomba, és íme! Belinkeltem a Facebook oldalam.

Statusbrew - Facebook oldal linkelve

Aztán áttértem az Instagramra. A folyamat majdnem ugyanaz volt, kivéve, hogy néhány további kérdést tettem fel a vállalkozásommal és az Instagram üzleti oldalammal kapcsolatban. Csak néhány másodpercig tartott, és elkészült az Instagramom.

Statusbrew - Instagram linkelése

A Twitter-fiók csatlakoztatásához csak a hitelesítő adataimra volt szükség, további kérdések és engedélyek nélkül. Így végeztem az alapvető közösségi média-fiókjaim létrehozásával, és készen álltam, hogy körülnézzek, és megtudjam, mire képes a Statusbrew.

Statusbrew - közösségi média linkelése

A Statusbrew közösségi média funkciói és szolgáltatásai

A Statusbrew böngésző alapú alkalmazást, valamint iOS és Android alkalmazást kínál. A böngésző opciót használtam, de amennyire látom, a felület mobilra is jól optimalizált.

A csiszolt megjelenésű és felhasználóbarát műszerfal gyors hozzáférést biztosít mindenhez, amire szüksége lehet.

Statusbrew - irányítópult

A felület Engage részében megtekintheti az összes korábbi ügyfél-interakciót, még azelőtt is, hogy a Statusbrew-t összekapcsolta a profiljaival.

Statusbrew - engage interfész

A hasznos jelentések áttekintést nyújtanak a közösségi médiában végzett tevékenységeiről, elköteleződéséről és egyéb szükséges információkról. Ráadásul a jelentések meglehetősen robusztusak, mivel lehetővé teszik az egyes közösségi média csatornák külön tanulmányozását. Létrehozhat kulcsszójelentéseket, megvizsgálhat hashtag-statisztikákat és még sok mást.

Statusbrew - jelentések áttekintése

Tetszett a sok beállítás és konfiguráció, amellyel a felhasználók játszhatnak, hogy a szoftverrel kapcsolatos tapasztalataikat igényeiknek megfelelően szabják.

Statusbrew - beállítások és konfigurációk

A Statusbrew közösségi média felhasználói élményt nyújt

Miután sikeresen összekapcsoltam közösségi média-fiókjaimat a Statusbrew-val, megkértem egy „ügyfelet”, aki megjegyzést, DM-et írt, és véleményt írt a képzeletbeli teázós vállalkozásomról. Bár örültem volna néhány felugró értesítésnek, amelyek figyelmeztetnek az ügyfelek bejövő interakcióira, minden azonnal megjelent az Engage részben.

Statusbrew - az ügyfél üzenete

A Statusbrew lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képeket, GIF-eket küldjenek, valamint nyilvános és belső megjegyzéseket fűzzenek hozzá. Annak ellenére, hogy a szoftver nem úgy viselkedik, mint egy tipikus jegyértékesítő rendszer, van néhány hasonló funkciója. Prioritást rendelhet az interakcióhoz, megfigyelőket adhat hozzá, bezárhatja vagy elhalaszthatja, és így tovább.

Lenyűgöztek a Statusbrew képességei. Annak ellenére, hogy a rendszert nem nevezném annyira ügyfélszolgálati szoftvernek, mint közösségi média menedzsment megoldásnak, látom, hogy ilyennek használják.

És akkor belefutottam egy problémába. Amikor megnyitja az Irányítópultot, láthatja a visszaszámlálást, hogy mikor jár le próbafiókja.

És bár a Statusbrew azt állította, hogy ingyenesen használhatom a következő tizenöt napig, meglepett, hogy értesített, hogy fizetnem kell a használat folytatásához.

Statusbrew - előfizetés frissítése

Megpróbáltam online megoldást keresni, mivel arra számítottam, hogy a Statusbrew engedi, hogy az ígért két hétig használhassam. Sajnos nem találtam semmit, és az egyetlen lehetőség a hitelkártya adataim megadása és 2 748,00 dollár elköltése nélkül a kijelentkezés volt. Bár folytatni akartam a megoldás tesztelését, nem tudtam újra bejelentkezni vagy új fiókot létrehozni.

Statusbrew árak

Lite

Ez az árazási csomag akár 69 USD/hónapért számlázható éves szinten vagy 89 USD havi számlázás. Ezen a szinten legfeljebb 5 közösségi média-profilt csatlakoztathat, és legfeljebb 2 felhasználó kezelheti a rendszert.

Standard

A Statusbrew segítségével 10 közösségi média-profilt és összesen 5 felhasználót állíthat be, évi 129 USD/hónap/licenc vagy havi 179 USD/hónap/licenc számlázási díjért. Moderálhatja a Facebook- és Instagram-hirdetések megjegyzéseit, használhatja az automatikus megjegyzéskezelést stb.

Prémium

A Statusbrew Premium árazási szintje 229 USD/hó/licenc évente, vagy 299 USD/hó/licenc havi számlázásba kerül, és lehetővé teszi 15 közösségi média profil beállítását, és 8 felhasználó kezelését. Ezen a szinten a korábbiakból mindent használhat, plusz olyan további funkciókat, mint az ügyfelek véleményének elemzése, jóváhagyási és hozzárendelési munkafolyamatok stb.

Vállalkozás

A Statusbrew legrobusztusabb csomagja egyedi árakkal érkezik, így ha felkeltettük érdeklődését, vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csapatukkal, és kérjen termékbemutatót. A Premium csomag összes funkciója mellett az Enterprise személyre szabott, 1-1 csapatos képzést, egyéni integrációkat, dedikált fiókkezelőt és egyéb speciális funkciókat is tartalmaz.

Konklúzió

Amikor elkezdtem ezt az értékelési folyamatot, arra számítottam, hogy a Statusbrew-nak elég magas értékelést adok. Miért ne tenném? A felület szép és érzékeny volt, és még azt is lehetővé tette, hogy oda-vissza küldjek The Office GIF-eket. Azonban az, hogy kirúgtak a fiókomból, és a próbaidőszak alatt fizetést követeltek, nagyon elrontotta a tapasztalataimat.

A Statusbrew-t elsősorban közösségi média-kezelésre ajánlottam volna, sőt ügyfélszolgálati megoldásként is, ha cége elsősorban a közösségi médiát használja ügyfelei kapcsolattartására. Ezt azonban nem tehetem meg felelősségteljesen, ha nem vagyok benne biztos, hogy képes lesz-e saját maga kipróbálni, mielőtt a Statusbrew a pénzét kéri.

Gyakori problémák

Facebookon privát üzenetben nem tudok válaszolni.

Van néhány lehetséges oka annak, hogy miért küzd ezzel. Az első az, hogy csak a felhasználó közzétételétől vagy megjegyzésétől számított 7 napon belül válaszolhat privátban. Ráadásul bejegyzésenként vagy megjegyzésenként csak egyszer küldhető privát üzenet, a Facebook pedig csak szöveges bejegyzésekre és megjegyzésekre engedélyez privát válaszokat. Privát üzenettel nem válaszolhat fotó kommentekre, véleményekre stb. Az utolsó lehetséges ok, amiért nem tud privát üzenet formájában válaszolni, a felhasználó adatvédelmi beállításai. Ezek határozzák meg, hogy megengedettek-e privát válaszok a nyilvános megjegyzésekre és az idővonal bejegyzéseire.

Product reviews

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Reamaze

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Reamaze

A Re:amaze egy ügyfélszolgálati jegykezelő rendszer, melynek atizálási funkciói közé tartoznak a válaszsablonok, munkafolyamatok, ügyfél szolgáltatások és robotok. A közösségi média funkciói elég jók és megbízhatóak számos integrációval. Az árazási csomagok között van egy alap ajánlat, amely korlátlan e-mail postafiókot, élő csevegést és közösségi média csatornákat tartalmaz. Azonban a funkcionalitás az elmúlt évekhez képest kissé elavultnak tűnik.

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Zendesk 4

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Zendesk 4

A Quality Unit bemutatja a LiveAgent szolgáltatását, amely több csatornán keresztül teszi lehetővé, hogy ügyfelekkel kommunikálhasson. Regisztráljon és kezdjen el ügyfeleivel kapcsolatot létesíteni. A weboldal sütiket használ, és lehetőséget ad egy élő csevegésre is. Tudjon meg többet a LiveAgentról egy demóval vagy kérjen segítséget az ügyfélszolgálattól.

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Sprout Social

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Sprout Social

Sprout Social is a social media platform that focuses on features like scheduling posts, competitive analysis, and brand health. It offers the ability to add internal notes to customer interactions and manage all customer feedback in one place. The user experience of the platform is user-friendly, but there are issues with notifications not appearing. Their pricing starts at $249 per month and includes features like 5 social profiles and CRM tools, while the most expensive plan includes unlimited profiles and competitive reports.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót