Flowlu tudásbázis áttekintése

Compare Flowlu tudásbázis áttekintése with other in: How Flowlu tudásbázis áttekintése is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
771 reviews

A Flowlu egy nagyszerű tudásbázis szoftver, amely minden lényeges tudásbázis-funkciót kínál. Bár nem kínál semmi extrát, ha funkcionalitásról van szó, sima és hihetetlenül jól megtervezett felülettel rendelkezik, amely nagyszerű élményt biztosít. Az ára is nagyon tisztességes, de mérlegelni kell, hogy megéri-e fizetni…

Pricing
Starting from:
$ 39   havonta
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.8
Felhasználói élmény
5
Ár
4.5
Implementálás
5

Key takeaways

Pros

  • Sima és jól megtervezett felület
  • Könnyű navigáció
  • Kiváló ár és ingyenes csomag

Cons

  • A funkciók nem hoznak semmi újat

A Flowlu egy nagyszerű tudásbázis szoftver, amely minden lényeges tudásbázis funkciót kínál. Bár nem kínál semmi extrát, ha funkcionalitásról van szó, sima és hihetetlenül jól megtervezett felülettel rendelkezik, amely nagyszerű élményt biztosít. Az ára is nagyon tisztességes, de mérlegelni kell, hogy megéri-e fizetni a további funkciókért, és hogy szükség lesz-e rájuk vagy sem. Ettől függetlenül nem tévedhet a Flowlu tudásbázissal. Vessen egy pillantást az alábbi áttekintésre, és tudjon meg többet a teljesítményéről.

A Flowlu használatának megkezdése

A Flowlu egy kiterjedt megoldás, amely számos üzleti folyamat megkönnyítésére összpontosít, és gyakran használják dedikált tudásbázis szoftverként. Szolgáltatásokat és eszközöket kínál ügyfélkapcsolat kezeléshez, projektmenedzsmenthez, feladat- és csapatkezeléshez, valamint pénzügyekhez, számlázáshoz, probléma követéshez, ügyfélportálhoz és gondolattérképekhez. Vessünk egy pillantást a Flowlu tudásbázis funkcióra, és nézzük meg, hogyan működik.

Flowlu funkciók

A Flowlu egy egyszerű regisztrációs folyamattal rendelkezik, amellyel pillanatok alatt elkezdheti használni az ingyenes verziót. Csak az e-mail-címére és magára vagy vállalkozására vonatkozó alapvető információkra van szüksége. Miután befejezte a regisztrációt, azonnal a Flowlu irányítópultjára kerül, és megkezdheti a bejelentkezési folyamatot. A beléptetés lehetővé teszi a profiladatok és a vállalati fiókadatok kitöltését, valamint a Flowlu-fiókjában használni kívánt eszközök kiválasztását.

Flowlu - Onboarding folyamat – tudásmenedzsment rész

A tudásbázis és a tudáskezelés két ilyen lehetőség, ezért feltétlenül jelölje be ezeket az elemeket, ha a Flowlu-t elsősorban tudásbázis szoftverként szeretné használni. A Flowlu lehetőségeket kínál belső és külső tudásbázisra, de lényegében ugyanaz a funkció. Csak szabad hozzáférést kell engedélyeznie bármely tudásbázisához, és nyilvánossá kell tennie az online látogatók számára. Mielőtt elkezdené, először be kell állítania a funkciót. Az Onboarding egy egyszerű útmutatót kínál, amely bemutatja az első tudásbázis létrehozásának lépéseit.

Flowlu - Befejezett tudásmenedzsment onboarding

A Flowlu felülete nagyon kellemesnek és modernnek tűnik. A teljes eszközkészletet megtalálja a bal oldali menüpanelen, és minden megtalálja így van jelölve, nem okozhat gondot a keresett termék megtalálására. Okosan megmutatja, milyen feladatokat kell elvégezni a nap folyamán, valamint lehetővé teszi a kollégák (vagy a Flowlu bot) legújabb frissítéseinek megtekintését a kezdőlap irányítópultján.

Üdvözöljük a Flowlu üzenetben

Felhasználói élmény és funkciók

Az interfész tökéletesen működik, és a tudásbázishoz való hozzáféréssel kapcsolatban egyáltalán nem okoz gondot. A Flowlu tudásbázisát a bal oldali menüpanelen található tudásbázis ikonra kattintva érheti el. Elég egyszerű és könnyen elérhető, ami nem mondható el minden tudásbázis-megoldásról. Néha értékelni kell az apró dolgokat, és ez az egyik ilyen alkalom. A funkció eleinte nem teljes ablakként nyílik meg, hanem a menüsorból kicsúsztatva, külön lapként. Nagyon jól néz ki, és további rugalmasságot biztosít, ha véletlenül rosszul kattint. Gyorsan kiválaszthat egy másik lehetőséget a menüből.

Flowlu - Tudásbázisok áttekintése

Az egész felület hihetetlenül sima megjelenésű és hatású, mint egy kidolgozott, jól átgondolt mechanizmus, amely nemcsak jól néz ki, hanem funkcionális is. A Plusz ikonra kattintva új tudásbázist hozhatunk létre, amely jobb oldalról újabb csúszóelemet hoz létre. Itt megnevezheti és leírhatja tudásbázisát, valamint kiválaszthat egy betűszínt, hozzáadhat egy címképet, kiválaszthat egy elrendezést, és eldöntheti, hogy engedélyezi-e a megjegyzéseket a tudásbázis cikkéhez. Eddig elég jónak tűnnek a lehetőségek, és bármikor módosíthatja őket.

Flowlu - Állítsa be a tudásbázis dizájnát

Miután belép az új tudásbázisba, a felület gyorsan felkéri Önt egy új cikk írására. Amikor az Új cikk létrehozása lehetőségre kattint, egy másik csúszó elem jelenik meg, és bemutatkozik a Flowlu tudásbázis cikkszerkesztőjével. A szövegszerkesztő ugyanolyan jól néz ki, mint a Flowlu webalkalmazás többi része, és egy egyszerű, de könnyen navigálható felületet kínál, ahol minden eszköz azonnal látható. A választék nem a legnagyobb, amit valaha láttam, de minden szükséges eszközt tartalmaz.

Flowlu - Tudásbáziscikk hozzáadása

Szabadon írhat szöveget és használhat fejlécet, amely az eszköztár formázási opciója alatt található. A szerkesztő támogatja a képek, videók és hivatkozások egyszerű hozzáadását, így egyáltalán nem okoz gondot cikkeinek elsőrangúvá és releváns médiával telivé tétele. Végül, de nem utolsósorban, további lehetőségeket kap a jobb oldali panelen, ahol kezelheti az alapvető SEO-t, a címkéket és a jegyek állapotát. Fájlokat is csatolhat a Google Drive-ról. Ezenkívül lehetőség van egy szülőcikk kiválasztására, amely lehetővé teszi a cikkek egyszerű kategorizálását és rendszerezését.

Flowlu - Tudásbázis cikkek áttekintése

Összességében elmondható, hogy a Flowlu tudásbázis használata rendkívül egyszerűen használható, és nem okozhat gondot a szükséges funkciók elérése. Nincs olyan extra funkció, amely plusz értéket hozna más megoldásokhoz képest, de igazából nincs is rá szükség. A legfontosabb, hogy a kezelőfelület kellemesen navigálható legyen, könnyű hozzáférést biztosítson a tudásbázishoz és a szerkesztőhöz.

Árazás

A Flowlu öt árazási csomagot kínál változatos funkciókkal. Minden csomagnak van tudásbázisa. A drágább csomagok több funkciót kínálnak, miközben megszüntetik a magasabb havi előfizetésekkel kapcsolatos korlátozásokat. Létezik egy ingyenes csomag is korlátozott funkciókkal, de ha akarja, bármelyik fizetős csomag próbaverzióját megkezdheti. Vessünk egy pillantást az egyes csomagokra és az általuk kínált lehetőségekre.

Free

Az ingyenes csomag 1 GB tárhelyet kínál, és két felhasználó korlátja van. Korlátlan számú projektet és feladatot kezelhet, korlátlan számú névjegyet tárolhat, és hozzáférhet a CRM automatizáláshoz is. További funkciók közé tartozik a számlázás és az online fizetés, a költségkövetés, egy projektsablon és egy tudásbázis.

Team

A csapa tcsomag ára havi 39 dollárba kerül 8 havi előfizetéssel, vagy 29 dollárba havonta 8 éves előfizetéssel. 10 GB tárhelyet kínál. Az ingyenes csomag összes funkcióját megkapja, de 3 projektsablonnal és 2 tudásbázissal. Feladatautomatizálást, API-t és webhookot, e-mail integrációt és időkövetést is kap.

Business

Az üzleti csomag havi 74 dollárba kerül 16 felhasználónak havi előfizetéssel, vagy 59 dollárba havonta 16 felhasználónak éves előfizetéssel. 50 GB tárhelyet biztosít. Az összes korábbi funkciót 6 projektsablonnal és korlátlan tudásbázissal, valamint az egyéni mezők funkcióval kapja meg.

Professional

A Professional csomag havi 149 dollárba kerül 25 felhasználónak havi előfizetéssel, vagy 119 dollárba 25 felhasználónak éves előfizetéssel. 100 GB tárhelyet biztosít. Az egyetlen jelentős különbség ebben a csomagban az, hogy 20 projektsablont kap a korábbi csomagok összes funkciójával.

Enterprise

Az Enterprise csomag havi 249 dollárba kerül korlátlan számú felhasználó esetén, vagy 199 dollárt fizethet, ha az éves előfizetést választja. A korábbi csomagokból származó összes funkciót megkapja, a projektsablonok korlátozása nélkül.

Következtetés

A Flowlu egy jól kiegyensúlyozott tudásbázis szoftver nagyon méltányos áron, amely hihetetlenül jó megjelenésű felületet és könnyen használható tudásbázis funkciót kínál. Bár lehet, hogy nem kínál feltűnő speciális funkciókat, amit kínál, az több mint elegendő ahhoz, hogy bárki lenyűgöző tudásbázisokat és kiterjedt cikkeket hozzon létre. Ez több mint megfizethető bármilyen méretű csapat számára, és csodálatos funkciókat kap bármelyik csomagban. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell vennie, hogy ezek a funkciók mennyire lesznek hasznosak vállalkozása számára.

Gyakori problémák

Hogyan módosíthatom a felhasználói hozzáférést a Flowlu tudásbázishoz?

Módosíthatja a felhasználók hozzáférését az alkalmazás szintjén és a tudásbázis szintjén. Alkalmazásszintű módosításához lépjen a Marketplace > Tudásbázis > Felhasználói hozzáférési beállítások menüpontra. Ebben a szakaszban az egyes felhasználók hozzáférési szintjét külön-külön módosíthatja. Ha módosítani szeretné, hogy ki szerkesztheti a cikkeket, és mélyebbre szeretne jutni a hozzáférési szintekben, lépjen bármelyik tudásbázis beállításaiba, majd lépjen az Access oldalra. Ebben a részben módosíthatja a felhasználói jogosultságokat.

Hogyan használhatok egyéni domaint a Flowlu tudásbázissal?

Nyissa meg a domain vezérlőpultját, és keresse meg azt a beállítást, ahol módosíthatja a DNS rekordokat. Ezután keresse meg a domain CNAME rekordját, és irányítsa a rekordot a domainből a „hc.flowlu.com” címre. Ezután nyissa meg a tudásbázis beállításait, és lépjen a Külső oldalra. Jelölje be a domain név módosítása jelölőnégyzetet, és adja meg egyéni domain nevét https:// nélkül.

Product reviews

Hogyan léphet kapcsolatba a FLOWii ügyfélszolgálatával e-mailben, élő chat támogatáson, telefonon, közösségi média támogatáson és önkiszolgáló támogatáson keresztül.

FLOWii Help Desk Elérhetőségek

A LiveAgent egy népszerű ügyfélszolgálati szoftver, amely integrálható VoIP telefonrendszerekkel, önkiszolgáló és bejövő call center szoftverekkel, valamint panaszkezelési és ügyfélportál szoftverekkel. A cég díjakat és tanúsítványokat kapott, és van egy partnerprogramja. A LiveAgent nyújt támogatást és lehetőséget az adatmigrációra. Lehetővé teszi a funkciók, integrációk és alternatívák kipróbálását, és a demó használatával meg lehet ismerni az árazási lehetőségeket. A cég sales contactjai szerepelnek a szövegben, és lehetőség van a demó foglalására és a hírlevélre való feliratkozásra.

Tanulja meg, hogyan készíthet tömör és informatív tudásbázis integráció kérelem sablonokat, amelyek biztosítani fognak minden infót, amire szüksége lesz.

Tudásbázis: Integrációs kérelem sablonok

A digitális termékek és szolgáltatások integrációja elengedhetetlen a piacon. Az ügyfeleknek sok integrációra van szükségük a digitális megoldás vonzóbbá tételéhez. A LiveAgent kínál concierge migrációs szolgáltatásokat a help desk megoldásokhoz. Az együttműködési eszközök hasznosak a csapatmunkában és a jegyek megoldásában. A gamifikáció a motivációt növeli az ügyfélszolgálatban.

Tudjon meg többet a bejövő értékesítési képviselőkről. Ismerje meg alaposan az ügyfélszolgálati fogalmakat a szakemberek egyszerű magyarázataival.

Bejövő értékesítési képviselő

Az adott szöveg különböző témájú szolgáltatásokkal és ajánlatokkal foglalkozik, és bemutatja azokat a lehetőségeket, amelyeket az ügyfeleknek kínál. Emellett megemlíti a LiveAgent vállalatot, annak díjait, partnereit és a vállalatról szóló véleményeket. Az ügyfélkapcsolattal foglalkozó szoftvereknek is dedikál néhány mondatot. A szövegben található további információk között szerepelnek a blog, a szójegyzék, az akadémia, a demo lefoglalása, valamint a LiveAgent rendszer telepítési folyamata.

A kiváló ügyfélszolgálat a jobb ügyfélszolgálati szoftverrel kezdődik. Próbálja ki a LiveAgentet egy 14 napos ingyenes próbaverzióval és növelje a hűséget és az értékesítést az ügyfélportál szoftverével.

Dedikált központ az ügyfelei számára

Az ügyfélportál szoftver lehetővé teszi az ügyfélnek biztonságosan hozzáférni a termék- és szolgáltatási információkhoz, az előzményekhez és az önkiszolgáló eszközökhöz. Az ügyfélszolgálati portálszoftver lehetővé teszi az információk megosztását az ügyfelekkel.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót