KnowledgeOwl tudásbázis áttekintése

A KnowledgeOwl egy dedikált tudásbázis szoftver, amely könnyen használható az új felhasználók számára. A felület tiszta és rendezettnek tűnik, és számos beállítási lehetőséget és funkciót kínál, mint például tudásbázis-kategóriák kialakítása és cikkek írása. A tudásbázis cikkszerkesztője nagyon jó, megfelelő egyensúlyt biztosít a funkciók bősége és a könnyen használható kezelőfelület között. Az árak azonban magasak lehetnek, és havonta egyéb felhasználók és tudásbázisok használata további költséget jelent.
KnowledgeOwl tudásbázis áttekintése
Compare KnowledgeOwl tudásbázis áttekintése with other in: How KnowledgeOwl tudásbázis áttekintése is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
492 reviews

A KnowledgeOwl egy dedikált tudásbázis szoftver, amely kizárólag a tudásmenedzsmentre összpontosít. Ez azt jelenti, hogy a teljes szolgáltatáskészlet egyetlen dologra vonatkozik, és az elvárások magasak. A KnowledgeOwl nagyszerű és meglehetősen széles funkciókészletet kínál egy nagyon könnyen navigálható felületen. Ugyanakkor a szó szoros…

Pricing
Starting from:
$ 79   havonta
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Felhasználói élmény
5
Ár
1
Implementálás
5

Key takeaways

Pros

  • Könnyen navigálható felület
  • Teljes értékű tudásbázis
  • Kategóriák, automatikus mentések és egyéb kiegészítő szolgáltatások

Cons

  • Hihetetlenül drága

A KnowledgeOwl használatának megkezdése

A KnowledgeOwl egy igazi tudásbázis szoftver, amely csak a tudásmenedzsmentre összpontosít. Ez egy nagyon koncentrált megoldássá teszi, amely kiterjedt képességekkel rendelkezik különféle típusú tudásbázisok létrehozására. A szoftver különböző méretű cégek humánerőforrás és ügyfélszolgálati osztályai számára alkalmas. Mindegyik csomag a szolgáltatások széles listáját kínálja, így a szoftver kezdettől fogva nagyon ígéretesnek tűnik. Nézzük meg, hogyan kezdjük el a KnowledgeOwl tudásbázis szoftverrel.

A KnowledeOwl kipróbálásához mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál egy új fiókot csak az e-mail címével, és már kezdheti is. A KnowledgeOwl végigvezeti Önt a kezdeteken egy egyszerű beállításkészlettel, ahol megadhatja a szerző nevét, elnevezheti tudásbázisát, és kiválaszthatja a tudásbázis URL-jét. Ezt követően üdvözöljük a felületen, és megkezdheti az alkalmazás böngészését.

Válassza ki tudásbázisának URL-jét

A felület már a kezdetektől fogva meglehetősen tiszta és rendezettnek tűnik. Egyszerű és kifinomult színséma, felül a legfontosabb menüpontok sötétkék színnel vannak kiemelve, a bal oldali almenü pedig világosszürkével. Egyszerű és hatékony, de nem éppen vizuálisan feltűnő. Ez azonban egyszerű ízlés kérdése, ezért nem veszem figyelembe az értékelés értékelési részében. A legfontosabb, hogy a felület nagyon működőképes és könnyen használható még az új felhasználók számára is, ami a KnowledgeOwl esetében számít leginkább.

KnowledgeOwl Cikkek áttekintése

Mivel a KnowledgeOwl egy dedikált tudásbázis szoftver, minden egyéb funkció nélkül, egyáltalán nem kell keresni a tudásbázis szolgáltatást. Már az elején megadhatja, és keresés nélkül eljuthat útmutatók és cikkek írásához. Megismerheti azonban a felső menüben található egyéb tudásbázis-eszközöket és -szolgáltatásokat. Később beléphet cikkeinek teljes könyvtárába, vagy felfedezheti a kiterjedt beállítási lehetőségeket. Számos lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a tudásbázisok hozzáférési szintjének módosítását, a tudásbázis stílusának és kialakításának beállítását, a biztonsági beállításokat és még sok mást.

Válassza ki tudásbázisának dizájnát

Felhasználói élmény és funkciók

A tudásbázis nem az első cikk megírására hívja fel, hanem az első kategória létrehozására, ami még jobb. Ez nagyon megkönnyíti a tudásbázis rendszerezését azelőtt, hogy elkezdené írni. Nevezheti tudásbázis-kategóriáját, és többféle céloldaltípus közül választhat a kategóriához. Ez nem minden; dönthet úgy, hogy utána átmegy egy másik beállításkészleten, ahol kiválaszthatja a cikkmegjelenítési beállításokat, címkézheti a metaleírásokat és még sok mást.

Új tudásbázis kategória létrehozása

Ezután elkezdhet írni egy cikket. Eldöntheti, hogy elölről kezdi, cikket szeretne-e létrehozni egy sablonból, ki szeretne-e másolni egy meglévő cikket kiindulási pontként, vagy megosztani egy másik cikk törzsét. Őszintén szólva, ezek nagyon jó lehetőségek közül választhatnak. Főleg az üres sablont teszteltem, hogy megfelelő érzést kapjak az íráshoz a semmiből. Így alaposan át tudtam nézni a KnowledgeOwl cikkszerkesztőjét és annak összes funkcióját.

Hozzon létre új cikket tudásbázisához

A tudásbázis cikkszerkesztője nagyon jó. Megfelelő egyensúlyt biztosít a funkciók bősége, a könnyen használható kezelőfelület és a zavaró elemek nélküli írásra összpontosítva. Nem vettem észre semmi különöset, de nincs is hiány, és nem igazán tudok olyan frissítést elképzelni, ami a szerkesztőnek további hasznot hozna. Mindent magába foglal, ami az íráshoz kell, rendetlenség nélkül, és ez a megfelelő módja ennek a könyvemben.

Megkapja az összes szabványos szerkesztési és formázási funkciót, a média támogatását – képek és videók, valamint egyéb lehetőségeket, beleértve a SEO-t, a kategóriákat, a szerzőséget és még sok mást. A szerkesztőnek van még egy automatikus mentési funkciója is, amelyet véletlenül fedeztem fel, mert halogattam, és a KnowledgeOwl időközben kijelentkezett. Ez nagyon klassz dolog, nem csak a halogatás miatt, hanem olyan katasztrofális forgatókönyvek esetén is, mint például az internetkapcsolat megszakadása, a laptop akkumulátorának lemerülése és így tovább.

Árazás

Most pedig rátérhetünk az árak részleteire. A KnowledgeOwl három árazási csomagot kínál, amelyek mindegyike felskálázza a szolgáltatáskészletet az olcsóbbaktól. Rendkívül drágák lehetnek, és még a legolcsóbb csomag is lényegesen drágább, mint más tudásbázist kínáló szoftvermegoldások. Minden további szerző 20 dollárba kerül havonta, és minden további tudásbázis 40 dollárba kerül havonta. Ez minden árazási csomagot érint, mivel mindegyik csak egy szerzőt és egy tudásbázist kínál. Nézzük meg, mit kap még az egyes csomagokkal.

Flex

Ez a csomag havi 79 dollárba kerül egy szerző és egy tudásbázis számára. Hozzáférhet az összes funkcióhoz (a hivatalos KnowledgeOwl árazás szerint), korlátlan számú olvasóhoz, támogatáshoz, felhasználói hozzáférés-kezeléshez, egyéni szerepkörökhöz és engedélyekhez.

Business

Az üzleti csomag 299 dollárba kerül havonta egy szerző és egy tudásbázis számára. Megkapja a Flex előfizetés összes korábbi funkcióját, valamint 99,5%-os rendelkezésre állást, elsőbbségi támogatást, HIPAA-megfelelőséget és saját SSL-tanúsítványok feltöltésének lehetőségét.

Enterprise

Ez a csomag a legdrágább. Havi 999 dollárba kerül egy szerző és egy tudásbázis számára. Az összes korábbi funkciót és szolgáltatást tartalmazza, emellett 99,9%-os rendelkezésre állási SLA-t, szállítói biztonsági űrlapokat, 20%-os kedvezményt a professzionális szolgáltatásokból és dedikált fiókkezelést kap.

Következtetés

A KnowledgeOwl kétségtelenül egy nagyszerű tudásbázis-szoftver, amely segít bármilyen típusú vállalatnak lenyűgöző tudásbázis létrehozásában. A funkciókészletben minden szükséges, a felület pedig jól megtervezett, így szinte tökéletes, ha nem az árért. A KnowledgeOwl hihetetlenül drága tud lenni, és azt hiszem, eddig nem láttam drágább tudásbázis szoftvert. Bár a KnowledgeOwl beszerzése biztosan nem lesz hiba, ha nagy tudásbázist szeretne, készen kell állnia arra, hogy fizetnie kell érte. Csak Önön múlik, hogy kiderítse, hogy ez hosszú távon jelentős ROI-t hoz-e.

Gyakori problémák

Módosíthatom a cikk értékelési beállításait a KnowledgeOwlban?

Igen, a cikkminősítési beállítások módosításának lehetőségét a főmenü beállítások menüpontja alatt találja meg. Egyszerűen kattintson a Beállítások > Cikkértékelések elemre. Választhat a “tetszik”/”nem tetszik” értékelések, a csillagos értékelési lehetőségek, a CTA-besorolás szövege, valamint az értékelés-beküldés szövege közül.

Hogyan hozhatok létre cikk-alkategóriákat a KnowledgeOwlban?

Először létre kell hoznia egy cikk kategóriát. A lehetőség a tudásbázisba való első belépés után látható. Amikor létrehoz és beír egy kategóriát, megjelenik egy alkategória létrehozásának lehetősége a cikkek egyszerű rendszerezéséhez. Az alkategóriához is választhat nevet és stílust.

Product reviews

Érdekli a HelpOnClick szolgáltatás élő csevegési igényeinek kielégítésére? Tekintse meg értékelésünket, és megtudhatja, hogyan teljesített általános tesztjeink során.

HelpOnClick élő chat értékelés

A LiveAgent egy ügyfélszolgálati szoftver, amely számos különböző megoldást kínál, beleértve a VoIP telefonrendszereket, az önkiszolgáló szoftvereket, a bejövő call center szoftvereket és az e-mail kezelő szoftvereket. A vállalat széleskörű támogatást és ajánlatkérést biztosít, valamint számos blogbejegyzést is tartalmaz a szóban forgó szolgáltatásokról. Felhasználási feltételeik és adatvédelmi irányelveik mellett áttekintést adnak a LiveAgent működésének állapotáról és naplójáról, amelyek biztonságához és hatékonyságához járulnak hozzá. A LiveAgent teljesen automatizált bemutatása elérhető és a szolgáltatás árának kiszámítására is alkalmazható.

Találja meg vállalkozása számára a megfelelő IVR szoftvert a legfontosabb jellemzőik, teljesítményük, áruk, korlátaik és általános teljesítményük áttekintése alapján.

IVR szoftver

Az IVR rendszerek számos előnnyel járnak, mint például a hatékonyság és az ügyfélélmény javítása. Az integráció más rendszerekkel, az automatizált híváskezelés, az önkiszolgálás és a beszédfelismerés is része lehet a szoftvernek. A jelentéskészítés és elemzés lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nyomon kövessék a legfontosabb mutatókat és döntéseket hozzanak. A LiveAgent számos ilyen funkciót kínál.

Az ügyfélszolgálat ott van a vásárlóknak, hogy segítse őket. A vásárlótól függ, hogy mennyire lesz jó vagy rossz az értékelés. Az értékelések változóak lehetnek.

Ügyfélszolgálati értékelések

A cikk számos tanácsot ad az ügyfélértékelések és a hívásátirányítások kezeléséhez. Az elégedett ügyfelek fontosak, ezért fontos a rendszeres ügyfél-visszajelzések begyűjtése és használata. A hívásátirányítások pedig segíthetnek javítani az ügyfél-elégedettséget és az ügynökök hatékonyságát. A LiveAgent kínál számos olyan funkciót, amelyek segíthetnek a call centerek hatékonyabb működésében.

Tekintse meg áttekintésünket a Salesforce Sales Cloud tudásbázisról, és derítse ki, hogy ez a megfelelő tudásbázis szoftver-e az Ön vállalkozása számára.

Salesforce Sales Cloud tudásbázis értékelése

A cikk a LiveAgent egyedi, minden igényt kielégítő ügyfélszolgálati rendszeréről szól, melyet a többi között az önkiszolgáló szoftver, a bejövő call center szoftver és az e-mail kezelő szoftver alkot. A cég weboldalán találhatóak további információk, például a partnerek és az akadémia letölthető anyagai. A LiveAgent egy sokoldalú rendszer, melynek egyedi igényeire szabható, telepítése pedig egyszerű és gyors.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót