monday.com tudásbázis áttekintése

Compare monday.com tudásbázis áttekintése with other in: How monday.com tudásbázis áttekintése is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
12638 reviews

A Monday.com egy munkafolyamat- és együttműködési szoftver, amely segít csapatának hatékonyan együttműködni kis és nagy projekteken egyaránt. Bár a tudásbázis szoftver nem az első dolog, ami eszünkbe jut, amikor a monday.com-ról beszélünk, mégis minden olyan eszközt kínál, amelyre szüksége van egy robusztus…

Pricing
Starting from:
Ingyenes   havonta
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.7
Felhasználói élmény
4.6
Ár
4.6
Implementálás
5

Key takeaways

Pros

  • Felhasználóbarát UI
  • Korlátlan számú dokumentum
  • Testreszabható tudásbázis
  • Ingyenes csomagot kínál

Cons

  • Nincs külső közzététel
  • Nincs sok speciális szövegszerkesztési lehetőség

Kezdő lépések a monday.com webhelyen

A monday.com oldalon történő regisztráció rendkívül egyszerű volt. Miután kitöltötte adatait és megerősítette e-mail címét, készen áll.

Munkafolyamat- és termelékenységi szoftverként természetes, hogy a felület tiszta és hatékony. Miután bejelentkezett fiókjába, a fő munkaterület fogadja.

monday.com Fő munkaterület képernyő

Ezen az irányítópulton hozzáadhatja csapattagjait a rendszerhez, feladatokat rendelhet hozzájuk, és még a csapat előrehaladását is megtekintheti az Idővonal lapon.

monday.com Idővonal áttekintése

A monday.com azonnal kínál egy oktatóanyagot a kezdéshez. Dönthet úgy, hogy megnézi, kihagyja, vagy később visszatér, ha szüksége van rá.

Tudásbáziscikk írásának megkezdéséhez lépjen a képernyő bal oldalán található Munkaterület panelre. Kattintson a Hozzáadás lehetőségre, és válassza az Új dokumentum lehetőséget. Ha ezt megtette, létrehozhatja az első dokumentumot.

monday.com Új dokumentum hozzáadása tudásbázisához
Hozzon létre új dokumentumot a monday.com tudásbázisban

Ha ezt megtette, elkezdheti a tudásbázis cikkének szerkesztését. Ismét használja a Munkaterület panelt, és nyissa meg az imént létrehozott dokumentumot.

Új cikk írása a monda-com tudásbázisban

Felajánlunk egy listát a gyors indulókról, amelyek struktúrát adnak cikkének. Ismét használhatja vagy kihagyhatja őket, ahogy tetszik. Az én esetemben úgy döntöttem, hogy nem választom egyik indulót sem, ezért egy üres lappal kezdtem.

Minden alapvető szerkesztési lehetőséget megkap, amely egy tudásbázis cikk létrehozásához szükséges.

Dokumentumstílusok beállítása a monday.com tudásbáziscikkhez

Nem túl divatos, de elvégzi a munkát, és hihetetlenül könnyű navigálni.

Tetszett az összes lehetőség a cikkek testreszabására. Ez magában foglalja a saját kód, videók, GIF-ek és ellenőrzőlisták hozzáadását. Ismétlem, ez nem túl lenyűgöző, de milyen egyszerűen beépítheti a cikkekbe, az szép, és látom, hogy sok ember számára hasznos lehet.

Elemek, amelyeket hozzáadhat a dokumentumhoz a monday.com tudásbázisban

Körülnéztem, és egy kicsit személyre szabtam a cikkemet.

A monday.com tudásbázis cikk áttekintése

Miután elkészültem a növényekről készült képek hozzáadásával, úgy döntöttem, hogy a cikk publikálásra méltó. És itt akadtam rá az első hibára. Hol van a közzététel gomb? Mivel kissé megszoktam, hogy a felhasználói felület egy nagy, félkövér gombot kínál a munkája közzétételéhez, kissé megdöbbentem.

Így hát megpróbáltam körülnézni, és rákattintani mindenre, amit hasznosnak tartottam.

Új dokumentum lehetőségek a monday.com tudásbázisban

Nincs szerencse. Ezért úgy döntöttem, hogy a monday.com támogatási cikkeiben keresem a szükséges információkat. Átolvastam néhányat, de még mindig nem tudtam, hogyan osszam meg a cikkemet a külvilággal.

Ezért az ügyfélszolgálathoz fordultam. Az interakció nagyon profi és barátságos volt, amit nagyra értékeltem. Némi oda-vissza fordulás után a támogatási képviselő azt mondta, hogy valójában nincs lehetőség a cikk külső közzétételére.

Kicsit meglepődtem, mert sehol nem volt szó arról, hogy a monday.com belső tudásbázist kínál egyetlen lehetőségként. Bár munkafolyamat-szoftverként ennek van értelme.

Felhasználói élmény és funkciók

A Monday.com böngészőben fut, így a használt operációs rendszer nem igazán számít. A Google Chrome a leginkább ajánlott, de probléma nélkül futtathatja Firefoxon, Safarin és Microsoft Edge-en is.

A szoftverrel kapcsolatos általános tapasztalat kellemes volt. Minden nagyon letisztult és könnyen érthető, még olyanok számára is, mint én, akinek nincs sok tapasztalata a workflow szoftverrel.

A cikk közzététele során tapasztalt némi zavar ellenére nagyon jól éreztem magam a monday.com szoftverével. És még akkor is, amikor segítségre volt szükségem, az ügyfélszolgálat könnyen elérhető és nagyon segítőkész volt. Azt azonban értékeltem volna, ha nyilvánvalóbbá tették volna, hogy nem áll rendelkezésre külső tudásbázis.

A Monday.com segítségével korlátlan számú tudásbázis-cikket hozhat létre, még az ingyenes csomagban is. Ezeket a cikkeket privátként kezelheti, vagy megoszthatja csapatával.

Rengeteg funkciót használhat a cikkek megírásához és testreszabásához. Még saját kódot is hozzáadhat, ha készen áll a kihívásra.

Árazás

Egyedi

Ez egy ingyenes csomag legfeljebb 2 hellyel. Néhány korlátozott funkciót kínál. Bár nem olyan funkciókban gazdag, mint a fizetős opciók, mégis lehetővé teszi, hogy tetszőleges számú cikket hozzon létre, több mint 200 előre elkészített sablon használatát teszi lehetővé, és akár 500 MB tárhellyel rendelkezik.

Basic

Ezzel a csomaggal havonta 8 eurót fizet személyenként az ingyenes csomagban szereplő összes szolgáltatásért. Ezenkívül 5 GB tárhelyet, korlátlan számú nézőt, megosztható űrlapokat és még sok mást kap.

Standard

A Monday.com legnépszerűbb árképzési lehetősége havi 10 euróba kerül személyenként. Ez a csomag tartalmazza az összes funkciót az alacsonyabb szintű opcióktól, 20 GB tárhelyet, 6 hónapos tevékenységnaplókat, vendég hozzáférést, valamint korlátozott számú automatizált műveletet és integrációt.

Pro

Személyenként havi 16 euróért élvezheti az alacsonyabb szintek által kínált összes funkciót, és még többet is. Ezen az áron 100 GB tárhely áll rendelkezésére fájljainak, képeinek és így tovább. A tevékenységnaplók akár 1 évre is visszamennek. Ezenkívül havonta 25 000 automatizált műveletet és 25 000 integrációs műveletet is használhat. Ezen felül élvezheti a korlátlan hozzáférési funkciót, amellyel külső partnerekkel dolgozhat együtt projektekben.

Enterprise

Ennek a szintnek egyéni árazási csomagja van, ezért a konfiguráláshoz beszélnie kell a monday.com értékesítési csapatával. Ebben a csomagban az olcsóbb csomagok összes funkcióját megkapja, valamint számos vállalati szintű szolgáltatást.

Következtetés

Összességében a monday.com-mal kapcsolatos tapasztalataim nagyszerűek voltak. Mivel nem dolgozom túl gyakran a munkafolyamat-szoftverekkel, a felhasználói felület könnyen érthető és navigálható volt. Nem volt szükségem sok segítségre ahhoz, hogy kitaláljam, hogyan készítsem el a tudásbázis cikkeimet, és hogyan szabjam őket kedvemre.

És még ha belebotlottam is egy problémába, nem kellett messze keresnem a segítséget. Az a tény, hogy a monday.com nem teszi lehetővé a tudásbázis cikkek külső közzétételét, kissé kiábrándító. Ha azonban belső tudásbázis-építőt keresnék, a monday.com erős versenyző lenne.

A létrehozható dokumentumok korlátlan száma nagy lehetőséget ad ebben a szoftverben, hogy egy meglehetősen robusztus belső tudásbázis építőköve legyen.

Összefoglalva, a monday.com nagyon könnyen használható, nagyszerű felhasználói felülettel és kellemes felhasználói élménnyel. Ha nem zavar, hogy nem tud külső tudásbázist felépíteni, akkor ez a megoldás nagyszerű, szinte mindenki számára elérhető lehetőség lehet.

Gyakori problémák

A tudásbázis cikkeim nem töltődnek be

Tekintettel arra, hogy internetkapcsolata működik, és böngészője támogatott, próbálja meg inkognitó módban betölteni a táblát. Így megtudhatja, hogy a helyi cookie-k okozzák-e a hosszú betöltési időt. Ha ez nem oldja meg a problémát, próbálja meg frissíteni a böngészőt a legújabb verzióra. Ha a fentiek mindegyike sikertelen, rögzítheti a képernyőt, és kapcsolatba léphet a monday.com ügyfélszolgálatával.

Product reviews

Olvassa el az Infobip IVR-ről szóló áttekintésünket, és ismerje meg a megoldás üzleti forgatókönyvben való használatának előnyeit és hátrányait.

Infobip IVR értékelés

Az integrációk kínálása lehet a különbség a nyereség és az ügyfelek megtartása között, így fontos a könnyen beküldhető integrációs kérelem sablonok használata. A LiveAgent helpdesk szoftvere hatékonyan javítja a forex üzleti tevékenységet, az Apptivo tudásbázis ár-érték arányban jó megoldást kínál, míg a Kavkom megfizethető IVR szoftverként jól végzi az alapfeladatokat. Azonban az utóbbi hiányzik néhány funkció, mint a többszintű IVR lehetőség.

Érdekli a HelpOnClick szolgáltatás élő csevegési igényeinek kielégítésére? Tekintse meg értékelésünket, és megtudhatja, hogyan teljesített általános tesztjeink során.

HelpOnClick élő chat értékelés

A LiveAgent egy ügyfélszolgálati szoftver, amely számos különböző megoldást kínál, beleértve a VoIP telefonrendszereket, az önkiszolgáló szoftvereket, a bejövő call center szoftvereket és az e-mail kezelő szoftvereket. A vállalat széleskörű támogatást és ajánlatkérést biztosít, valamint számos blogbejegyzést is tartalmaz a szóban forgó szolgáltatásokról. Felhasználási feltételeik és adatvédelmi irányelveik mellett áttekintést adnak a LiveAgent működésének állapotáról és naplójáról, amelyek biztonságához és hatékonyságához járulnak hozzá. A LiveAgent teljesen automatizált bemutatása elérhető és a szolgáltatás árának kiszámítására is alkalmazható.

Szeretne többet megtudni a Bitrix24 tudásbázisáról? Tekintse meg cikkünket, hogy megtudja, hogyan működik, és hogyan teljesített tesztjeink során.

Bitrix24 tudástár értékelése

Az ügyfélszolgálat végzése során fontos a hatékonyság és az ügyfél elégedettsége. Az integrációs kérelmek beküldésére sablonokat készítettek, hogy a felhasználók könnyen kérhessenek új integrációkat. Az "inbound" értékesítési ügynökök a telefonon keresztül dolgoznak és szorosan együttműködnek más belső részlegekkel. A Legjobb Ügyfélportál Szoftver Magyarországon 2023-ban | LiveAgent önkiszolgáló támogatást kínál az ügyfeleknek és lehetővé teszi jegyek előrehaladásának nyomon követését. Bitrix24 élő chat szoftver egy átfogó értékesítési és kapcsolattartói platform, amelynek a felhasználói felülete kissé zavaros, de hatékony.

Szeretné javítani értékesítési csatornáját és marketingstratégiáját? Ismerje meg a legfontosabb módszereket, amelyekkel az interaktív tartalom segítheti vállalkozását!

Interaktív tartalom

Az interaktív tartalom előnyei a marketing szempontjából: cselekvésre ösztönöz, növeli a márkaismertséget, hosszabb időre vonzza a felhasználókat, javítja a SEO-teljesítményt, növeli a hitelességet és csökkenti a visszafordulási arányt. Az interaktív tartalom írásának öt szabálya: először adjon értéket, használjon vizuális tartalmat, tartalmazzon cselekvésre ösztönzést, és válasszon olyan témákat, amelyek választ adnak a következő kérdésekre: mit/miért/hogyan, probléma/lehetőség/korlátozás, megoldás/alternatíva/ellentét és összehasonlítás/kontraszt.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót