Stonly tudásbázis áttekintése

Compare Stonly tudásbázis áttekintése with other in: How Stonly tudásbázis áttekintése is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
61 reviews

A Stonly egy innovatív tudásbázis és tudásmenedzsment szoftver, amely megpróbálja másképp csinálni a dolgokat, és ez kétségtelenül többnyire sikerül is. Az alkalmazás jól megtervezett és hihetetlenül funkcionális, maga a tudásbázis pedig különféle sablonokat kínál a könnyű használat érdekében. Ez a hozzáadott érték…

Pricing
Starting from:
$ 128.55   havonta
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Felhasználói élmény
4
Ár
2
Implementálás
5

Key takeaways

Pros

  • Innovatív megközelítés a tudásmenedzsmenthez
  • Jól megtervezett és nagyon funkcionális felület
  • Jó szerkesztő minden szükséges funkcióval

Cons

  • Nagyon drága
  • Nincs elég funkcionalitás az ár igazolásához

Kezdő lépések Stonly-val

A Stonly egy dedikált tudásbázis megoldás, amely bizonyos újításokat hoz a tudásmenedzsment játékba. A Stonly számos előre elkészített sablont kínál mélyreható és interaktív tudásbáziscikkek készítéséhez bármilyen célra. Vessünk egy pillantást a Stonly funkciókészletre, és nézzük meg, milyen tudásbázis megoldásként használni.

A Stonly használatának megkezdéséhez mindössze egy fiók létrehozása szükséges. Választhat egy ingyenes próbaverziót is, hogy lássa, tetszeni fog-e. Nincs szükség hitelkártyaadatokra, és egyszerű, de hatékony bevezetőt kap a Stonly működéséhez és a kezdéshez. A bevezető kérdőívként működik, és célja, hogy megtudja, hogyan szeretné használni a Stonly-t. Ha a tudásbázis opciót választja, a Stonly automatikusan elvezeti Önt annak létrehozásának első lépéséhez, és a sablon színsémájának kiválasztásával kezdődik. Vannak jó megjelenésű lehetőségek, és azonnal hozzáadhatja logóját.

Stonly üdvözlő képernyő

A Stonly teljes felülete nagyon modernnek és jól megtervezettnek tűnik. A fent említett útmutató lépésről lépésre végigvezeti Önt mindenen, amit tudnia kell és tennie kell. Ez egy meglehetősen sima folyamat, és nem tart túl sokáig. A legjobban értékelem, hogy nagyon kevés a rendetlenség, az útmutató egyértelmű, és elismeri, hogy miért használja a Stonlyt. A bemutatkozás nem visz félre, és mindig arra összpontosít, amire szüksége van.

Felhasználói élmény és funkciók

A gyorsan használatra kész tudásbázisnak köszönhetően elkezdhet ismerkedni a felülettel. Az írást a bal oldali panelen található „Új hozzáadása” gombra kattintva kezdheti meg. A gomb alatt több lehetőség is el van rejtve, beleértve az útmutatót, a bemutatót, a mappákat és néhány cikksablont. A választék nem túl széles, de sokkal több, mint amit a legtöbb más tudásbázis megoldásban találhatunk. Ez nem játékmód, de sok munkát megkönnyít, ha a sablonok megfelelnek az elvárásoknak.

Stonly - egyéni tudásbázis témája készen áll

Függetlenül attól, hogy mit választ, nem kétséges, hogy a tapasztalatok meglehetősen zökkenőmentesek lesznek. Először az „Útmutató” sablont választottam, és azt kell mondanom, hogy a felület nagyon koncentrált marad. Ez az útmutatósablon a szövegét lépésenkénti útmutatóként kezeli, így minden lépést kitölthet, és hozzáadhat releváns médiát – képeket, videókat, kódot vagy előre beállított ikont. Ezenkívül módosíthatja az elrendezést három különböző változatban, megtekintheti az előnézetet, megoszthatja az útmutatót, és módosíthatja az egyes útmutatók beállításait. A szerkesztő az összes szabványos szövegformázási funkciót, valamint további beállításokat kínál. Összességében a szerkesztő meglehetősen szabványos, és azt kapja, amit elvár.

Stonly - Új útmutató létrehozása

A Stonly sokféle sablont kínál, így mindig megtalálhatja, amire szüksége van a tökéletes típusú tartalom megírásához. Ez különösen hasznos az új írók számára, akiknek eleinte nehézségeik adódhatnak saját cikkszerkezetük felépítésével. A Stonly sablonok szinte bolondbiztossá teszik az írást bárki számára. Mindegyik sablon tökéletesen meg van tervezve egy adott célra, de ami nagyon meglepett, hogy nem találtam üres sablonokat, ami hihetetlenül szokatlan és kényelmetlen. Előfordulhat, hogy nem minden felhasználó szeretne mindig ragaszkodni az előre beállított sablonokhoz, és úgy gondolom, hogy jó lenne egy üres sablon hozzáadása. Nincs lehetőség saját sablonok létrehozására sem.

Stonly - Új cikk létrehozása

Összességében a Stonly tudásbázis újítást visz a tudásbázis játékba. Minden nagyon jól megtervezett és működőképes, azonban azok a felhasználók, akik egy hagyományos, egyszerű szerkesztővel rendelkező tudásbázis szoftverre számítanak, csalódhatnak. A tudásbázis hihetetlen rugalmasságot kínál, ugyanakkor elveszi egy részét, mivel arra kényszeríti a felhasználót, hogy bizonyos munkafolyamatokhoz ragaszkodjon. Ez az, ami a Stonly-t csodálatos tudásbázis megoldássá teszi, ugyanakkor akadályokat is jelenthet a felhasználók számára.

Stonly - Válasszon sablont tudásbázisához

Árazás

A Stonly árazás az, ahol a dolgok lefelé fordulnak, mivel három konstrukciót kínál, és nincs lehetőség ingyenes csomagra. Mivel azonban a Stonly a kevés igazán elkötelezett tudásbázis-megoldás egyikének tekinthető, az árazás nagyon drágává válhat. Vessen egy pillantást az egyes tervekre, és nézze meg, mit kap.

Starter

A Kezdő csomag havi 128,55 dollárba kerül három felhasználónak havi számlázással, vagy 102,63 dollárba havonta három felhasználónak éves számlázással. Ez a hihetetlenül drága kezdőcsomag legfeljebb 30 útmutatót kínál, és bárhol beágyazhat útmutatókat. Csak egyetlen nyelvet, csak egy tudásbázist, három triggert és alapvető elemzéseket használhat.

Business

Az üzleti csomag havi 258,13 USD-tól indul öt felhasználó esetén havi számlázással, vagy 206,30 USD havi öt felhasználó esetén éves számlázással. Hozzáférhet a Kezdő csomag összes funkciójához magasabb korlátokkal és további funkciókkal. Korlátlan számú útmutatót, több nyelvet, három tudásbázist, korlátlan triggereket, verziószámítást, SEO testreszabást, PDF-exportálást, fájlmellékleteket és még sok mást használhat.

Enterprise

A Vállalati csomag egyedi árazást tartalmaz, amely valószínűleg a felhasználók számától függ. Megkapja az összes korábban említett funkciót, ezen kívül az útmutatók automatikus fordítását, a fejlett csoportjogkezelést, a fehér címke opciókat, a Zendesk, a Freshdesk és a Front integrációt, az SSO-kompatibilitást, a biztonsági felülvizsgálatot és az elkötelezett ügyfelek sikerét.

Következtetés

Dióhéjban, Stonly határozottan vegyes felvágott. Ez egy dedikált tudásbázis szoftver, amely a tudásmenedzsmentre összpontosít, és ezt hihetetlenül jól teszi. Megpróbálja fejleszteni, megújítani és új irányba terelni a tudásbázis kezelést, és ez nagyon sikeres. Az árazás azonban hihetetlenül drága, és nem tudom elképzelni, hogy sok vállalkozás hajlandó ekkora összegeket fizetni pusztán a tudásmenedzsmentért. Bár ez az áttekintés csak a tudásbázis funkcióra összpontosít, azt kell mondanom, hogy a Stonlyban nem sok más történik, ami a legtöbb célra kevésbé értékes megoldást jelent. A tudásbázis nem tud versenyezni más fontos eszközök támogatása nélkül. A Stonlyt azonban minden bizonnyal a közönsége és a boldog felhasználók tömege támogatja őket.

Gyakori problémák

Választhatok egy üres sablont a Stonlyban?

A Stonlyban nincs lehetőség üres sablon kiválasztására. Az általuk kínált sablonok bőségével azonban általában talál egy megfelelőt. A legtöbb sablon testreszabási beállításokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a cikk szerkezetének módosítását.

Hogyan hozhatok létre cikkkategóriákat a Stonlyban?

Cikk kategóriákat hozhat létre az Új hozzáadása gombra kattintva, és kiválaszt egy mappát. Ennek megfelelően elnevezheti mappáját, és az egyszerű rendszerezés érdekében az összes releváns cikket tárolhatja benne.

Product reviews

Az ügyfelek javaslatainak és visszajelző táblájának segítségével a vállalkozások olyan ügyfélközpontú termékeket készíthetnek, amelyek jobban kiszolgálják őket és megoldják problémáikat.

Hogyan Hozzunk Létre Értékelés & Visszajelzés Táblát

Az ügyfélszolgálatban az ügyfelek visszajelzéseinek és javaslatainak gyűjtése segíthet a vállalkozásoknak jobban kiszolgálni az ügyfeleiket és megtartani a hűségüket. Az e-mailes marketing és a webhelyi visszajelzési űrlapok nem mindig hatékonyak, míg egy intelligens visszajelzési és javaslati doboz kevésbé igényes és bevonó. Ez az egységes bejövő lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy javaslatokat tegyenek, szavazzanak és kölcsönhatásba lépjenek egymással. Ez időt takarít meg a vállalkozások számára és testre szabható a saját márkájukra.

A LiveAgent ingyenes, használatra kész tudásbázis e-mail sablonokat hozott létre minden olyan vállalkozás számára, amely professzionális ügyfélszolgálatot kíván nyújtani.

Tudásbázis – Kihívást jelentő kérdések megválaszolása

Egy jó ügyfélszolgálat érdekében minden vállalatnak önkiszolgáló lehetőségeket kell kínálnia, mint ügyfélportált vagy tudásbázist. Az ügyfelek az ilyen eszközöket értékelik és használják, hogy gyorsan találjanak választ kérdéseikre. Az ügyfélszolgálati képviselők feladata, hogy hatékonyan kezeljék a felmerülő kérdéseket és problémákat. A tudásbázis és ügyfélportál segít megválaszolni olyan kérdéseket, mint az árcsökkentés vagy -emelkedés, és lehetőséget ad a felhasználók interakciójára egymással és a vállalat képviselőivel. A tudásbázis megfelelő használata és szabályozása lehetővé teszi a hatékony és zökkenőmentes ügyfélszolgáltatást.

Az együttműködési eszközök lehetővé teszik a csapattagok számára, hogy kommunikáljanak egymással, megoldják a problémákat, könnyebben és hatékonyabban együttműködjenek.

Együttműködési eszközök

A Quality Unit LLC weboldala használati feltételeket, biztonsági politikát és adatvédelmi irányelveket tartalmaz. A LiveAgent szolgáltatásra való feliratkozást követően e-mailben kapunk belépési adatokat. A weboldal sütiket használ, de elutasíthatjuk azokat. A LiveAgent előnyeiről telefonos demót is kérhetünk, illetve chaten és telefonon is elérhető a támogatás.

Az ügyféllista lehet a korábbi vásárlók listája, vagy a jelenlegi vásárlók listája is felhasználható promócióra vagy az ügyfelekkel való lépést tartásra. Tudj meg többet.

Ügyféllisták

A LiveAgent segítségével érdemes ügyféllistát vezetni, így hatékonyan kezelhető az ügyfélkommunikáció és személyre szabott ügyfélszolgálatot lehet nyújtani. Az ügyfélszolgálati jelentések segítségével javíthatók a kapcsolatok, motiválható az ügyfélszolgálati csapat, és hatékonyabban kezelhetők az ügyfélfórumok. Az Értékelés és Javaslat Tábla segít a felhasználhatóbb ügyfél-visszajelzések előállításában, míg az inbound értékesítési képviselőkkel nőhet az értékesítési növekedés. A tudásbázis és az ügyfélportál pedig segít könnyen megtalálni a szükséges információkat és feltehessük kérdéseinket.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót