VoIP teszt

Mi az a VoIP teszt?

A VoIP teszt egyszerű módszer az internetkapcsolat minőségének tesztelésére. A VoIP hívások hatékony működéséhez bizonyos mennyiségű internetes sávszélességre van szükség. Azonban nem a kapcsolat sebessége az egyetlen tényező, amely befolyásolja a VoIP telefonszolgáltatást. Figyelembe kell vennie VoIP szolgáltatójának kapacitását is. A VoIP vonalak VoIP hívásuk minőségét tekintve eltérőek.

Mielőtt fontos VoIP-hívásokat kezdeményezne, célszerű VoIP-teszteket használni a VoIP-kapcsolat minőségének értékelésére. Meghatározhatja, hogy megfelelő VoIP-sebességgel rendelkezik-e ahhoz, hogy megfelelő VoIP-hívásminőséget érjen el az ügyfelekkel, barátokkal és családtagokkal való beszélgetéshez.

Hogyan tesztelhetem az internetkapcsolatomat VoIP-ra?

A minőségi VoIP hívásokhoz aktív internetkapcsolatra van szükség. De ez csak egy része a jó minőségű VoIP telefonhívások történetének. Ezen kívül bizonyos szintű internetsebességgel kell rendelkeznie, még akkor is, ha más eszközök és szolgáltatások internetes forgalmat használnak.

Fontolja meg egy olyan szolgáltatás használatát, mint például a speedtest.net, hogy internetszolgáltatója értékelje az internetsebesség minőségét. Ez a fajta eszköz betekintést nyújt a ping időbe és a ping tesztekbe. A ping egy módja annak, hogy bármilyen internetkapcsolatot sok adat felhasználása nélkül teszteljünk. Ha a ping idő növekszik, ez azt jelzi, hogy az internetes tevékenységei az alacsonyabb internetsebességtől szenvednek.

Expert's note

Sok aktív internet használó, aki ugyanazt az aktív internetkapcsolatot használja, lassú internetsebességet eredményezhet.

Ezt a sávszélesség-problémát többféleképpen is megoldhatja. Megkérhet másokat, hogy csökkentsék internetes tevékenységeiket VoIP-hívásai során. Megkérheti internetszolgáltatóját is, hogy növelje internetsebességét, vagy adjon tippeket az internet sebességének növelésére.

Hogyan mérhető a VoIP teljesítmény?

Általánosságban elmondható, hogy a VoIP teljesítmény mérésének két módja van. Először is mérheti a VoIP teljesítményét a hívások megfigyelésével. Például egy hívás, ahol mindenki könnyedén hallja a beszélgetés minden szavát, azt jelzi, hogy Ön magas VoIP-teljesítményt nyújt. Ennek a fajta szubjektív mérésnek azonban vannak korlátai.

Ezért célszerű a böngészőeszközöket kompatibilis böngészővel használni. A VoIP teljesítményének mérésére szolgáló legnépszerűbb böngésző eszközök közé tartozik a GetVoIP.com által kínált sebességteszt eszköz (azaz (i.e., https://getvoip.com/speed-test-tool/). Ha kompatibilis böngészőből fut, a böngészőeszközök mérik a ping sebességet, a letöltési sebességet, a feltöltési sebességet és a szélessávú kapcsolat rezgéseit.

Mit jeleznek a VoIP sebességteszt számai?

A VoIP sebességteszt futtatása után több teszt számmal fog találkozni. A következő tippek segítségével megértheti ezeket a számokat és értelmezheti a VoIP minőségi tesztek eredményeit.

Feltöltési sebességek

A feltöltés sebessége befolyásolja, hogy az a személy, akivel beszél, könnyen hallja-e Önt VoIP-hívás közben. VoIP-hívások esetén három megabit az ajánlott feltöltési sebesség a hívásokhoz. Ha a feltöltési sebesség e szint alá csökken, a VoIP-hívás minősége romolhat. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb feltöltési sebesség jobb VoIP-hívásminőséget jelent.

Letöltési sebesség

A VoIP sebesség teszten látható letöltési sebesség befolyásolja, hogy mennyire hallja a hívott személyt. A VoIP ajánlott minimális letöltési sebessége másodpercenként három megabit. Alapszabály, hogy a nagyobb letöltési sebesség tisztább hangzást jelent.

Ping

Egyszerűen fogalmazva, a ping jelzi az internetkapcsolat reakcióidejét. A ping sebességét ezredmásodpercben mérik. Általában alacsony ping sebességet szeretne látni a sikeres VoIP-hívások kezdeményezéséhez. Ideális esetben az internetkapcsolat 60 ezredmásodperc alatt van.

GetVoIP VoIP teszt példa

Késleltetés

Egyszerűen fogalmazva, a késleltetés az adatok küldése és fogadása közötti időeltolódás. VoIP hívások során a magasabb késleltetés ronthatja a hívás teljesítményét. A várakozási idő 150 ezredmásodperc.

Jitter

A rossz vonalat általában csomagkésleltetésként írják le. VoIP-hívásait (és minden egyéb internetes tevékenységet) az interneten továbbított adatcsomagok sorozatára bontják, és a másik oldalon újra összeállítják. Ha az adatcsomagok késnek, a VoIP hívás minősége csökken.

Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek nagyszámú egyidejű VoIP-hívásra van szükségük, nagyobb kapacitású szélessávú internetkapcsolatba kell beruházniuk. Ha egy héten többször futtat egy VoIP-tesztelő eszközt, és azt látja, hogy nem teljesíti a VoIP sávszélesség-követelményeit, akkor a telefon rossz minőségének elkerülése érdekében frissítésre lehet szükség.

Hogyan befolyásolja a rossz internetkapcsolat a VoIP hívásokat?

Mivel a VoIP hívásokhoz aktív internetkapcsolat szükséges, a gyenge internetkapcsolat több szempontból is befolyásolja a hívások minőségét.

  • Hangminőséggel kapcsolatos problémák: Ha a VoIP-hívás sebessége vagy sávszélessége nem elegendő a működéshez, valószínűleg hangminőségi problémákat tapasztal. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg többször meg kell ismételnie magát egy üzleti VoIP-hívás során, hogy leküzdje a problémákat, például a csomagvesztést.

  • Gyenge hívásminőség: A gyenge hívásminőség befolyásolhatja a mobileszközökön, laptopokon és asztali VoIP-telefonokon végzett hívási élményt. Például a rossz hangminőség az értékesítési hívások során rossz benyomást kelthet az ügyfelekben.

A rossz hívásminőség jelentős kihívást jelent az üzleti kommunikációban. Ha elképesztő felhasználói élményt szeretne teremteni, az állandó rossz hívásminőséggel kapcsolatos problémák elfogadhatatlanok.

A LivAgent call center funkciói

Mi a szükséges internet sebesség a VoIP-hoz?

A rossz minőségi és hangminőségi problémák elkerülése érdekében tartsa szem előtt a következő internetsebességet.

  • Letöltési sebesség: Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki VoIP-szolgáltatásából, körülbelül három megabit/másodperc letöltési sebességgel kell rendelkeznie.

  • Feltöltési sebesség: Minden Voice over Internet protokollon másodpercenként három megabit feltöltési sebességre lesz szüksége.

Hogyan kell manuális VoIP sebességtesztet csinálni?

Bizonyos helyzetekben szükség lehet egy ad-hoc VoIP-tesztre a VoIP-hívás minőségének mérésére. Kezdje a fülek használatával. Ha nehezen hallja a másik személyt VoIP-hívás közben, előfordulhat, hogy rossz a VoIP-kapcsolata. Hasonlóképpen azoknak, akikkel beszél, könnyen meg kell érteniük Önt. Ha alacsonynak találja az internet sebességét, kérjen további segítséget VoIP-szolgáltatójától és internetszolgáltatójától.

Mi a teendő, ha a VoIP teszt eredménye nem kielégítő?

A rossz VoIP-kapcsolatra vagy a rossz VoIP-teszt eredményeire többféleképpen is válaszolhat.

  • VoIP telefonszolgáltatás: Forduljon VoIP szolgáltatójához, ha tippeket szeretne kapni a VoIP minőség javításának módjairól. Kérdezze meg például a szolgáltatásminőség (QOS) technológiát a VoIP hívások prioritásainak meghatározásához.

  • Beszélje meg másokkal a VoIP minőségét: Ha több felhasználója van ugyanazon a kapcsolaton (például 100–999 felhasználó), beszélje meg a problémát másokkal. Például megkérhet más felhasználókat, hogy kerüljék a videoszolgáltatások használatát.

  • Internet szolgáltató: Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a hálózati kapcsolatai teljes mértékben kihasználhatók. Ebben az esetben megkérdezheti, hogy rendelkeznek-e további vállalati funkciókkal a hálózat hatékonyabb kezeléséhez. Lehet, hogy néhány hálózati konfiguráció módosítása most elegendő az erős VoIP-kapcsolat eléréséhez.

Choose your VoIP provider

Set up your virtual call center with LiveAgent and start providing professional voice support in a matter of minutes.

Frequently asked questions

Mi az a VoIP teszt?

VoIP-teszt segítségével értékelheti internetkapcsolata minőségét. Fontos hívások kezdeményezése előtt érdemes tesztelni a VoIP kapcsolatot.

Hogyan tesztelhetem az internetkapcsolatomat VoIP-ra?

Használjon böngészőalapú internetsebesség-tesztelő eszközt, például a speedtest.net-et a feltöltési sebesség, a letöltési sebesség és más kritikus mérőszámok mérésére.

Hogyan mérhető a VoIP teljesítmény?

A VoIP teljesítmény mérésének két módja van: szubjektív és objektív. A szubjektív módszer az, hogy minden hívásnál figyeljen a hívás minőségére. Például, ha mindenki tisztán hallja egymás szavait VoIP hívás közben, akkor a hívás minősége kiváló. A VoIP teljesítmény mérésének objektív módja egy sebességteszt eszköz, például a speedtest.net.

Mit jeleznek a VoIP sebességteszt számai?

A VoIP sebességteszt során általában öt sebességteszt számot fog látni: feltöltési sebességet, letöltési sebességet, pinget, késleltetést és jittert. Ideális esetben a lehető legnagyobb feltöltési és letöltési sebességet szeretné elérni. A ping, késleltetés és jitter számoknak a lehető legalacsonyabbnak kell lenniük.

Hogyan befolyásolja a rossz internetkapcsolat a VoIP hívásokat?

A gyenge internetkapcsolat nagyobb kihívást jelent a beszélgetésben. Előfordulhat, hogy többször meg kell ismételnie magát. Ez elég frusztráló tud lenni.

Mi a szükséges internet sebesség a VoIP-hez?

A minimálisan szükséges internet sebesség három megabit/másodperc feltöltés és három megabit/másodperc letöltés. Ha lehetséges, nagyobb internetsebességet ajánlunk.

Hogyan kell manuális VoIP sebességtesztet csinálni?

A kézi VoIP teszt elvégzéséhez ügyeljen a hívás minőségére. Ha nem érti, amit a másik személy mond, akkor VoIP sebességteszt problémája lehet. A VoIP sebességgel kapcsolatos problémák megoldásához fontolja meg a minőségi szolgáltatás (QoS) vagy egy gyorsabb szélessávú kapcsolat használatát.

Mi a teendő, ha a VoIP teszt eredménye nem kielégítő?

Ha a VoIP sebességtesztje túl lassú, több lehetőség közül választhat. Kérhet tippeket internetszolgáltatójától, vagy fizethet a gyorsabb internetért. Ezenkívül kérhet segítséget VoIP szolgáltatójától. Ezenkívül bekapcsolhatja a szolgáltatásminőség funkciót, hogy előnyben részesítse a VoIP-hívásokat.

Vissza a szójegyzékhez Hozzon létre INGYENES fiókot

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.