Nem rögzített VoIP

Mi az a nem rögzített VoIP telefonszám?

A nem rögzített VoIP telefonszám egy virtuális telefonszám, amely nincs társítva a tulajdonos fizikai címével. Ehelyett csak internetkapcsolatot igényel, és a hagyományos telefonszámokkal ellentétben bármilyen fizikai helyről használhatja.

Egyszerűen fogalmazva hívásokat kezdeményezhet vagy szöveget küldhet egy nem rögzített VoIP-számról egy adott hely körzetszámával anélkül, hogy ott lakna, vagy címe lenne.

Ez a rugalmasság megkönnyíti a vállalkozások számára a helyi jelenlét kialakítását egy területen, még akkor is, ha fizikailag nincsenek jelen. Ezenkívül, ha egy adott helyen lévő ügyfeleket egyező körzetszámmal ellátott számokkal hív, nagyobb valószínűséggel nyerik el bizalmukat. Ez egy okos módszer az üzleti elérés növelésére.

A nem rögzített VoIP-számok költséghatékonyak is, mivel ugyanazon az áron különböző helyeken hívhat embereket.

A Skype és a Google Voice gyakori platformok, amelyek ingyenes, nem rögzített VoIP szolgáltatásokat kínálnak. Használatuk megkezdéséhez és nem rögzített VoIP hívások kezdeményezéséhez egyszerűen telepítse a megfelelő mobilalkalmazásokat és hozzon létre egy fiókot.

Customer service software for the app generation

Provide customer support on the go with LiveAgent's mobile help desk app for both Android and IOS systems.

Hogyan állapítható meg, hogy a hívó VoIP-számot használ-e?

A VoIP-számok a szokásos mobiltelefonszámokhoz hasonlítanak. Tehát nem tudja megmondani ránézésre, hogy a hívás vagy az üzenet VoIP telefonról érkezik-e.

A VoIP szolgáltatók lehetővé teszik, hogy hívásokat kezdeményezzen az internetes hangprotokoll használatával. Ez a technológia felhőalapú és lehetővé teszi, hogy internetkapcsolaton keresztül hívásokat kezdeményezzen. Ezért, ha valaki internetes telefon, vagy VoIP szolgáltatás használatával hívja fel Önt, nehéz megmondani, hogy a hívás melyik fizikai helyről indult.

Hogyan állapítható meg, hogy a hívó VoIP-számot használ-e?
VoIP szolgáltatók

A szám hívóazonosítójának vagy CNAM-jának (Caller Name Delivery) megkeresése azonban segíthet kideríteni, hogy a telefonhívás VoIP -számból indult-e.

Ki használja a nem rögzített VoIP-ot?

A nem rögzített VoIP felhasználók magánszemélyektől vállalkozásokig terjednek. Az általa nyújtott rugalmasság miatt a VoIP-szám értékes eszköz, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy kiszolgálják ügyfeleiket olyan területeken, ahol nincs fizikai jelenlétük.

A nagy területen elhelyezkedő alkalmazottakkal rendelkező vállalkozások nem rögzített VoIP-vonalakat is használhatnak, hogy kapcsolatban maradjanak anélkül, hogy fizikailag meg kellene szerezniük a helyüket.

A felhőalapú hívásközpont-szolgáltatók, például a LiveAgent, a nem fix VoIP-szolgáltatókat is beépítik szoftverükbe. Így felhasználóik hívóközpontokat hozhatnak létre a világ bármely részén lévő ügynökökkel. Ebben az esetben a call center szolgáltató automatikusan hozzárendeli a nem rögzített VoIP-számokat ugyanazzal a helyi körzetszámmal, mint azokat a helyeket, ahonnan a legtöbb hívás érkezik.

https://www.youtube.com/watch?v=SyvXUDe3g6A

Looking to enhance your call center's software capabilities?

LiveAgent offers over 50 integrations with VoIP providers.

Ezek a vállalkozások azon túl, hogy a helybeli korlátok nélkül működnek, költségeket is spórolhatnak, amelyek a hagyományos irodai telefonrendszer távolsági vagy nemzetközi hívásokhoz való használatával járnak.

Sajnos a rugalmasság és a könnyedség miatt, amellyel bárki hozzájuthat ezekhez a nem rögzített számokhoz, csalók bűncselekményekre is használják őket.

Felhívhat és visszaírhat egy nem rögzített VoIP-számot?

A nem rögzített VoIP-szám hozzárendelések fogadhatják a bejövő hívásokat és üzeneteket, amíg a VoIP-hívó aktív internetkapcsolattal rendelkezik. A VoIP-szám hozzárendelése olyan szám, amelyet a VoIP-hívásokhoz kap, amikor regisztrál egy szolgáltatónál.

Ha VoIP-fiókkal rendelkezik, akkor hívásokat kezdeményezhet és szöveges üzenetet küldhet a nem rögzített számáról más VoIP-számokra vagy a szokásos telefonvonalakra.

Ha nehezen tud telefonálni vagy szöveges üzenetet küldeni, lépjen kapcsolatba a VoIP szolgáltató támogatási csapatával.

Nyomon követhető egy nem rögzített VoIP?

Amint korábban említettük, a nem fix VoIP vonalak könnyen beszerezhetők és rugalmasságot biztosítanak, különösen a nemzetközi hívások tekintetében. Sajnos ez a rugalmasság a nyomon követést is megnehezíti. Azonban nem lehetetlen egy nem rögzített VoIP számot a hívóhoz nyomon követni.

A hangkommunikáció nyomon követése nem rögzített VoIP telefonról jól jön, ha bűncselekményre gyanakszik, és fel akarja jelenteni a hatóságoknak.

Bár nem mindig könnyű nyomon követni a nem rögzített VoIP hívást, különböző módokon lehet biztonságosan megtenni.

Kereshet a telefonkönyvekben és a nyilvántartásokban, vagy használhat azonosító szolgáltatást, például hívóazonosítót.

 • Telefonkönyvek és nyilvántartások: A VoIP-hívó azonosításának egyik módja a távközlési vállalatok telefonkönyveinek és nyilvántartásának ellenőrzése. Ezek a rekordok lehetnek online vagy offline. Amikor hozzáfér ezekhez a rekordokhoz, egyszerűen keresse meg a számhoz társított felhasználót.

Ne feledje azonban, hogy a VoIP-hozzárendelések a rekordok megfelelő frissítése nélkül is megváltozhatnak. Tehát előfordulhat, hogy a számhoz társított felhasználó már nem az aktuális tulajdonos.

 • Azonosító szolgáltatás: Ha rendelkezik azonosítási szolgáltatással, akkor lehet, hogy megtudja a VoIP vonal tulajdonosát. Ezzel a módszerrel az a probléma, hogy a legtöbb bűnöző szándékkal hívó fél hamisítja a hívóazonosítóját, ezért nehéz azonosítani őket.

Bár ezek a módszerek működhetnek, továbbra is nehézséget okozhat a hívó személy fizikai címének megtalálása. Tehát nem számíthat a kapott eredményekre. A csalásszerű VoIP-számok kezelésének legjobb módja a feljelentés, a többit pedig a hatóságokra bízzák.

Mi a különbség a rögzített és a nem rögzített VoIP telefonszámok között?

Egy fő különbség van a két típusú VoIP szám között. Míg a rögzített VoIP-számok a tulajdonos fizikai címéhez vannak társítva, a nem rögzített VoIP szám nem kapcsolódik a tulajdonos fizikai címéhez.

Ha azt szeretné eldönteni, hogy rögzített vagy nem rögzített VoIP-számot választ, itt van néhány előnye és hátránya:

A rögzített VoIP számok előnyei és hátrányai

Előnyök

 • Hiteles üzleti telefonszám, amelyben ügyfelei könnyen megbízhatnak.
 • A sürgősségi szolgálatok könnyen nyomon követhetik pontos tartózkodási helyét biztonsági problémák esetén, például 911 segélyhívások kezdeményezése esetén.
 • Hozzáférés a fejlettebb hívási és irányítási funkciókhoz ügyfelei és alkalmazottai számára.

Hátrányok

 • A nem rögzített VoIP szolgáltatók részletes fizikai címet igényelnek- beleértve az Ön utcai címét-, mielőtt telefonszámot adnának ki.
 • A rögzített VoIP szolgáltatók általában díjat számítanak fel a funkciók beállításáért és használatáért.
 • A távolsági hívások drágák.
 • Ha vállalkozása nagy területen tartózkodó embereket szolgál ki, akkor nehéz lesz helyi jelenlétet kialakítani, mivel telefonszámát az egyik irodához vagy központhoz kell kötni.

A nem rögzített VoIP számok előnyei és hátrányai

Előnyök

 • Fizikai tartózkodási helyétől függetlenül könnyen létrehozhat helyi jelenlétet ügyfeleivel.
 • A nem rögzített VoIP-számok könnyen beszerezhetőek és egyszerűen beállíthatóak.
 • A rögzített VoIP-számokkal, hagyományos vezetékes telefonokkal vagy más üzleti telefonszolgáltatásokkal ellentétben ugyanazon az áron hívhatja a különböző helyeken tartózkodó embereket.

Hátrányok

 • A nem rögzített VoIP-számok nem könnyen azonosíthatók, és az ügyfelek összetéveszthetik a hívásokat a spamekkel vagy csalókkal.
 • Korlátozott hozzáférés a segélyszolgálatokhoz, mivel nehéz lesz telefonhívását fizikai címre követni.

A nem rögzített VoIP számok előnyei

A nem rögzített VoIP-szám használata fokozhatja vállalkozása külső kommunikációját, és nagyobb rugalmasságot biztosíthat az alábbi módokon:

Olcsóbb hívás árak

A nem fix VoIP megoldások lehetővé teszik, hogy a magas árak nélkül hívjon különböző helyekre. Mivel az interneten keresztül fog hívásokat kezdeményezni, csak az internet előfizetési költséget kell fizetnie (nincs telefonszámla!). Ez rendkívül költséghatékony megoldást jelent üzleti célokra.

Könnyű beszerzés

A legtöbb üzleti VoIP szolgáltató csak e-mail címet igényel a fiók létrehozásához. Néhány regisztrációs lépés után egy nem rögzített VoIP-számot kap, és pillanatok alatt megkezdheti a kommunikációt ügyfeleivel.

Például ha olyan online üzletet üzemeltet, ahol nincs üzlet, akkor nem fix VoIP üzletág tulajdonosa lehet, csak egy e-mail címmel.

Egyszerű üzletbővítés

Ha nem rögzített VoIP-számot birtokol, kibővítheti vállalkozása elérhetőségét a fizikai tartózkodási helyén túl. Például élhet az Egyesült Államokban, és helyi telefonszámával felveheti a kapcsolatot kanadai ügyfeleivel.

Korlátlan felhőhívási funkciók

Sok nem rögzített VoIP megoldás további funkciókkal rendelkezik. Például a LiveAgent VoIP call center telefonrendszere olyan fejlett funkciókkal van felszerelve, mint az IVR, automatikus visszahívás, ACD, intelligens hívásirányítás, hívástovábbítás, softphones támogatás, korlátlan hívásfelvétel, videohívások, stb.

Ha otthon dolgozókból álló csapata van, akkor a LiveAgent hívási funkcióinak köszönhetően ténylegesen együttműködhetnek fizikai tartózkodási helyüktől függetlenül.

Discover all that LiveAgent has to offer

Enjoy the benefits of an omnichannel cloud-based call center software.

https://www.youtube.com/watch?v=BZtDNkvb2a8&t=3s

Frequently asked questions

Mi a nem rögzített VoIP telefonszám?

A nem rögzített VoIP telefonszám egy virtuális telefonszám, amely nincs fizikai címhez kötve. Ehelyett lehetővé teszi, hogy hívásokat kezdeményezzen az interneten hangos internetes protokollok használatával.

Hogyan állapítható meg, hogy a hívó VoIP-számot használ-e?

A VoIP számot meg tudja különböztetni a hagyományos telefonszámtól, ha megkeresi a hívó fél azonosítóját és CNAM adatait.

Ki használja a nem rögzített VoIP-ot?

A vállalkozások nem rögzített VoIP megoldásokat használnak a helyi jelenlét kialakítására és a globális kommunikáció fokozására a távoli dolgozók csapata között. Azok a személyek is használják ezeket a számokat, akiknek szükségük van a rugalmasságra, hogy olcsó nemzetközi hívásokat kezdeményezzenek. Sajnos a bűnözők is kihasználják ezeket a számokat csalások és csalárd tevékenységek végrehajtásához.

Felhívhat és visszaírhat egy nem rögzített VoIP-számot?

Igen, hívhat vagy SMS-t küldhet egy nem rögzített VoIP-számra, amennyiben aktív internetkapcsolattal rendelkezik.

Nyomon követhető egy nem rögzített VoIP?

Bár meglehetősen nehéz a nem rögzített VoIP-szám nyomon követése, lehetséges. A kapott eredmények azonban nem biztos, hogy pontosak. A legjobb megoldás az, ha lehetővé teszi, hogy a megfelelő hatóságok nyomon kövessék a számot, ha bűncselekményre gyanakszik.

Mi a különbség a rögzített és a nem rögzített VoIP telefonszámok között?

A rögzített VoIP-számok személyes vagy üzleti címhez kapcsolódnak, míg a nem rögzített VoIP-számok virtuális számok, amelyek nem korlátozódnak semmilyen fizikai címre vagy földrajzi helyre.

A nem rögzített VoIP számok előnyei

A nem rögzített VoIP-számok könnyen beszerezhetők, és általában néhány regisztrációs lépést kell végrehajtania az e-mail címével. Mivel nem korlátozódnak egyetlen földrajzi helyre sem, a VoIP megoldások megkönnyítik a vállalkozás számára a helyi jelenlét kialakítását. Költségkímélő, és további szolgáltatásokat is tartalmaz, attól függően, hogy melyik szolgáltatót választja.

Vissza a szójegyzékhez Hozzon létre INGYENES fiókot

  Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.