Közösségi média kezelése ellenőrzőlista

Közösségi média kezelése ellenőrzőlista

A közösségi média kezelése minden vállalkozás számára ijesztő feladat lehet. A létező közösségi hálózatok száma miatt nehéz eldönteni, hogy melyikre és hogyan kell összpontosítania.

Ez egy könnyen használható ellenőrző lista az összes közösségi média-profil kezeléséhez.

A közösségi média kezelési ellenőrzőlista fontossága

Mindenekelőtt fontos, hogy rendelkezzen egy közösségimédia-kezelési ellenőrzőlistával, mert ez biztosítja, hogy minden bázist lefedjen. A közösségi média ellenőrzőlista létrehozása és követése megakadályozza, hogy elfelejtse a fiókok kezelésével kapcsolatos kritikus feladatokat.

Sőt, leegyszerűsíti a munkáját, mivel lehetővé teszi, hogy konkrét, figyelmet igénylő feladatokra összpontosítson. Ezzel megakadályozhatja, hogy olyan tevékenységekre pazaroljon időt, amelyek nem segítenek elérni céljait.

Kinek lehet haszna a közösségimédia-kezelési ellenőrzőlistából?

A közösségi média-kezelési ellenőrzőlista sok ember számára alkalmazható, beleértve:

 • közösségi média menedzserek
 • marketing csapatok
 • üzlettulajdonosok
 • iparági szakértők
 • közösségi média csapatok

A közösségi média-kezelési ellenőrzőlista mindannyiuk számára előnyös lehet, mivel segítségével sokkal hatékonyabban kezelhetik és működtethetik az üzleti közösségi média-fiókokat. Ezenkívül az ellenőrzőlista használható a haladás nyomon követésére és az eredmények mérésére.

Szeretné, hogy a közösségi médiája kiemelkedjen? Íme, hogyan kell ezt megvalósítani.

Fedezze fel a közösségi média kezelési ellenőrzőlistáját a napi, heti és havi feladatokhoz

Közösségi média kezelése ellenőrzőlista
Közösségi média menedzserként kezdje a napot az összes profiljának ellenőrzésével. Az Ön felelőssége, hogy minden nap megtegye ezeket a “köröket”, hogy naprakész maradjon, mi történik, és mi igényelheti a figyelmet.

Miért fontos az összes közösségi média profil ellenőrzése?

A közösségi média fiókjainak lépést tartania nyilvánvalóan szükséges. Ha így tesz, mindig tisztában lesz azzal, ami történik.

Hogyan kezelje az összes közösségi média profiljának ellenőrzését?

Az első dolog, hogy elindítsunk egy rutint. A közösségi média profilok ellenőrzése a szokása része lesz, ezért a nap elején szánjon időt arra, hogy minden más előtt ellenőrizze őket. Tipp: ha lehetséges, kezdje el ezt a folyamatot kora reggel, hogy a nap kezdetére és a munkaterhelés beindulására elkészüljön. Minden fiókot külön kell ellenőrizni, beleértve a megjegyzéseket, DM-eket, megosztásokat és értesítéseket. Készítsen egy bizonyos mintát, hogy soha ne hagyjon ki semmi fontosat.
Futurama Fry Facebook

Milyen eszközöket használjon az összes közösségi média profiljának ellenőrzéséhez?

 • közösségi média-kezelő eszközök, például a Kontentino, a Hootsuite vagy a Sprout Social
Ha valaki időt szán arra, hogy megjegyzést írjon a közösségi oldalára, szánjon időt a válaszadásra. Mutassa meg, hogy érdekli.

Miért fontos minden hozzászólásra válaszolni?

A közösségi média marketing egyik fő célja a márkaközösség építése. A pozitív megjegyzések segítenek hírnevének építésében, valamint a közönség iránti elkötelezettségben. Az Ön által online létrehozott kép közvetlen hatással van általános teljesítményére. Az, hogy senki nem válaszol az ügyfelek megjegyzéseire, elfogadhatatlan, és sértheti vállalata hírnevét.

Mi a legjobb módja annak, hogy válaszoljon az összes megjegyzésre?

Köszönjük vásárlóink pozitív értékeléseit. Még a semleges megjegyzések is lehetőséget kínálnak arra, hogy kapcsolatba kerüljenek ügyfeleivel, és reklámozzák vállalkozását. Vegye figyelembe a negatív megjegyzéseket, és próbálja megoldani a problémát. Még ha nem is ért egyet a véleménnyel, mindig tartsa meg a professzionális hozzáállást, és ne hagyja, hogy az érzelmei eluralkodjanak.
Connect Facebook with Help desk software - LiveAgent

Milyen eszközöket használjon az összes megjegyzés megválaszolásához?

 • A LiveAgent közösségi média-támogató szoftvere – ez egy többcsatornás ügyfélszolgálat, amely összegyűjti a követőinek több fiókból származó összes interakcióját, és egy postafiókba rendezi.
A közösségi média kezelésének egyik legfontosabb szempontja a bejegyzések ütemezése. Ez biztosítja, hogy fiókjai aktívak maradjanak, és ne hagyja ki azokat a lehetőségeket, amelyekkel elérheti közönségét.

Miért fontos a bejegyzések napi ütemezése?

Ez az egyik legjobb módja a folyamatos jelenlét megőrzésének a közösségi médiában. Ezenkívül megakadályozhatja számlái stagnálását.

Hogyan kell ütemezni a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket?

Az első lépés a célközönség megértése, a következő lépés az ő igényeiknek és érdeklődési körének megfelelő tartalom létrehozása. Ez azt jelenti, hogy vonzó bejegyzéseket kell írni olyan hangnemben és stílusban, amelyet az emberek szívesen olvasnak. Ezenkívül adjon hozzá fényképeket/videókat/infografikákat, amelyek felkeltik a figyelmüket. Ha leragadt az ötletekben, a közösségi média trendjei alapján vagy olyan eszközökkel, mint a BuzzSumo, ötletelhet témákról. Az utolsó lépés a naptár tartalmának ütemezése a későbbi közzétételhez.
forrás: postplanner.com

Milyen eszközöket érdemes használni a bejegyzések ütemezéséhez?

 • ütemező eszközök, mint például a Kontentino, amelyek ütemezett bejegyzéseket tesznek közzé az Ön nevében (tömeges ütemezés)
 • közösségi média naptár, hogy az összes piszkozat és bejegyzés egy helyen legyen, és könnyen kezelhető legyen
 • közösségi média sablonok, amelyek segítségével gyorsan hozhat létre bejegyzéseket különböző platformokon
 • BuzzSumo, hogy tartalmi ötleteket találjon
Nézze meg említéseit, hogy megtudja, milyen érzelmeket vált ki a márkája, és nézze meg, kell-e tüzet oltani.

Miért fontosak az említések figyelése?

Ez az egyik legjobb módja annak, hogy visszajelzést kapjon márkájáról, és megtudja, mit mondanak Önről az emberek. Segít megelőzni a krízishelyzeteket és gyorsan reagálni a kedvezőtlen eseményekre. Az eredmény az, hogy erősebb kapcsolatokat építhet ki jelenlegi és potenciális ügyfelekkel egyaránt.

Hogyan lehet nyomon követni az említéseket?

A folyamat automatizálása a legjobb, mert különben rendkívül időigényes lehet (ha a márkájának nagy a reklámja, akkor nem is lehet mindegyiket ellenőrizni). Használjon megfigyelő eszközt, és hozzon létre rendszeresen felügyelt lekérdezéseket. Ha lehetősége van valós idejű értesítések beállítására, akkor tegye meg, gyorsan reagálhat minden említésre, és megakadályozhatja a helyzet eszkalálódását. Így csak azokat az értesítéseket fogja ellenőrizni, amelyek figyelmet igényelnek.
Twitter monittoring mentions1
A LiveAgent segítségével megemlítés

Milyen eszközöket kell használni az említések figyelésére?

 • közösségi média menedzsment eszközök
 • közösségi média keresőmotorok, például a Google Alerts
 • közösségi média-megfigyelő eszközök, például a Mediatoolkit, amely lehetővé teszi, hogy egy helyen figyelje az összes említését, és gyorsan reagáljon
A menedzsment másik fontos feladata az összes üzenet elolvasása és megválaszolása. Ez azt jelenti, hogy a megkeresésekre, panaszokra és egyéb üzenetekre a lehető leggyorsabban kell válaszolni.

Miért fontos válaszolni az üzenetekre?

A közösségi média hatékony közösségi csatorna az ügyfélszolgálat számára. A pozitív ügyfélszolgálati élményhez azonban gyors válaszra van szükség. Hosszú távon a gyors válaszok nemcsak a kapcsolatok kiépítésében segíthetnek, hanem több értékesítéshez is vezethetnek. Minél érzékenyebb és ügyfélközpontúbb, annál valószínűbb, hogy az ügyfelek a jövőben újra vásárolnak Öntől.

Hogyan kell válaszolni az üzenetekre?

Ha túl sok üzenetet kell kezelnie, fontolja meg olyan eszközök használatát, amelyek segítenek automatizálni a folyamatot. Használhatja például a LiveAgent univerzális postaládáját, hogy a különböző közösségi média platformokról érkező összes üzenete egyetlen közös postafiókba kerüljön. Így jobban kézben tarthatja fiókjait, és hatékonyabban kezelheti válaszait. Ezenkívül előnyt jelent a versenytársakkal szemben, mivel gyorsabban fog tudni válaszolni az üzenetekre, mint ők.
LiveAgent support ticketing system

Milyen eszközöket érdemes használni az üzenetek megválaszolásához?

 • LiveAgent –univerzális postaládája lehetővé teszi a különböző közösségi média csatornák összekapcsolását, és az összes üzenet, e-mail és chat stb. kezelését egy helyen.
Tartsa szemmel a versenytársak tevékenységét, és próbáljon tanulni tőlük. Nézze meg, milyen tartalmat tesznek közzé, milyen gyakran tesznek közzé, és milyen reakciókat kapnak bejegyzéseik.

Miért fontos figyelni a versenytársakat?

Ha meglátja, hogy mi működik nekik, ez nagyszerű módja annak, hogy ötleteket merítsen saját közösségi média stratégiájához. Ezenkívül segíthet azonosítani a versenytársak gyengeségeit, és megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel megelőzheti őket.

Hogyan figyelje a versenytársakat?

 • Kövesse versenytársait az összes nagyobb közösségi hálózaton – ideértve a Twittert, a Facebookot, a LinkedInt, a Google+-t és az Instagramot.
 • Kövesse nyomon versenytársa közösségi média tevékenységét – használjon olyan eszközöket, mint a Hootsuite vagy a Sprout Social a kulcsszavak és hashtagek nyomon követésére, így betekintést nyerhet abba, miről beszélnek a versenytársai az interneten.
 • Elemezze a tartalmukat – vizsgálja meg az általuk közzétett tartalom típusait (blogbejegyzések, bejegyzések, IG-sztorik, tekercsek, videók stb.)
 • Hozzon létre egy táblázatot a versenytársak közösségimédia-profiljaival, hogy adatokat gyűjthessen és rendszeresen frissíthesse.
scrolling through social media - gif

Milyen eszközöket használjon a versenytársak figyelésére?

 • A közösségi média-megfigyelő eszközök, például a Mediatoolkit vagy a Mention lehetővé teszik, hogy nyomon kövesse versenytársai említését az összes csatornán
 • táblázatok, például a Google Táblázatok vagy a Microsoft Excel
Használjon hashtageket, hogy megismerje az aktuális trendeket, és nagyobb ismertséget szerezzen márkájának. Keressen felkapott hashtageket, amelyek relevánsak az Ön résében, és használja őket bejegyzéseiben.

Miért fontos a felkapott hashtagek használata?

A felkapott hashtagek segítségével nagyobb közönséget érhet el, és láthatóbbá válhat az interneten. Emellett fokozhatják az elköteleződést, és segíthetnek fiókja bővítésében.

Hogyan találhatunk felkapott hashtageket?

Számos különböző módszer létezik a felkapott hashtagek megtalálására. Az egyik az Instagram vagy más közösségi média platformok keresősávjának használata. Írjon be egy kulcsszót vagy kifejezést, és látni fogja az összes hashtaget, amelyet az emberek jelenleg használnak, pl. Instagram. Egy másik módja a felkapott hashtagek megtalálásának, ha megnézi az olyan webhelyeket, mint a Hashtagify, amelyek lehetővé teszik egy kulcsszó vagy kifejezés beírását, és idővel az összes kapcsolódó hashtaget megjelenítik. Megnézheti a Twitter trendjeit is, hogy általánosabb információkat találjon arról, hogy mi a népszerű jelenleg.
forrás: pistonbroke.com

Milyen eszközöket kell használni a felkapott hashtagek megtalálásához?

 • Hashtagify – lehetővé teszi, hogy felkapott hashtageket találjon bármely témához
 • Twitter, Instagram és más közösségi média platformok
Megnézheti, hogyan teljesítenek az idő múlásával, és ennek megfelelően módosíthatja tartalmi stratégiáját.

Miért fontos a kulcsszavak és kifejezések nyomon követése?

Ha nyomon követi kulcsszavai és kifejezései teljesítményét, megtudhatja, hogy melyek működnek az Ön számára, és melyek igényelnek nagyobb figyelmet. Ezenkívül segíthet finomhangolni tartalmi stratégiáját, és jobb eredményeket érhet el marketingtevékenységei során.

Hogyan lehet nyomon követni a kulcsszavakat és kifejezéseket?

Számos ingyenes vagy alacsony költségű online eszköz létezik a kulcsszavak és kifejezések nyomon követésére. Adatokat szolgáltatnak az egyes kulcsszavak vagy kifejezések keresési mennyiségéről, valamint olyan adatokat, mint a versengő oldalak száma és az átlagos kattintásonkénti költség. Ha részletesebb adatokat szeretne, vagy ha több nyelven kell nyomon követnie a kulcsszavakat és kifejezéseket, érdemes lehet fizetős szolgáltatást igénybe vennie. Ezek általában átfogóbb adatokat kínálnak, beleértve a keresőmotorok rangsorolásáról és a forgalomról szóló információkat.

Milyen eszközöket kell használni a kulcsszavak és kifejezések nyomon követésére?

 • A SEMrush segítségével nyomon követheti kulcsszavai és kifejezései teljesítményét az idő múlásával, valamint megtekintheti a versenyszintjüket és a heti keresési mennyiséget.
Minden héten alapos elemzést kell végeznie a legfontosabb mutatókról és statisztikákról. Ezután láthatja, hogy milyen szempontok működnek a közösségi média fiókjain, és mit kell módosítani.

Miért fontos heti rendszerességgel megnézni a statisztikáit?

Nagy képet ad teljesítményéről, és segít észlelni a negatív trendeket, mielőtt azok kicsúsznának az irányításból. Ha nem elemzi rendszeresen a statisztikákat, nem fogja észrevenni a normától való eltérést.

Hogyan nézze meg a statisztikáit?

Számos különféle eszköz és platform kínál részletes betekintést a teljesítményébe. Azonban nem mindegyik egyformán jó. A statisztikák elemzésének legjobb módja egy olyan platform használata, amely előzményadatokat és valós idejű adatokat is kínál. Így láthatja, hogy fiókjai hogyan teljesítettek az idők során, valamint valós időben nyomon követheti kampányai előrehaladását.
Hogyan nézze meg a statisztikáit?

Milyen eszközöket használjon a statisztikák megtekintéséhez?

 • Google Analytics
 • Hootsuite Insights
Hetente egyszer találkoznia kell a csapatával is, hogy megvitassák a közösségi média előrehaladását. Ez segít mindenkinek képben maradni, és azonosítani a lehetséges problémákat vagy fejlesztési területeket.

Miért fontos a heti találkozók megtartása?

A találkozók elősegítik a teljes stratégia közös megalkotását. Itt az ideje az ötletek és kétségek cseréjének, valamint a haladásról szóló frissítéseknek.

Amikor ilyen találkozókra kerül sor, mit kell megvitatni?

 • kampányainak általános előrehaladását
 • az egyes kampányok teljesítményét
 • konkrét célok elérése érdekében
 • problémák és kihívások az elmúlt héten
 • tervei a következő hétre

Milyen eszközöket érdemes használni a megbeszélések lebonyolításához?

 • A Google Hangouts vagy bármely más videokonferencia-szoftver az értekezletek távoli fogadására
 • Slack az egymással való kommunikációban
 • Asana a napi feladatok nyomon követéséhez
Erőfeszítéseit az influencer marketing használatával fokozhatja. Az olyan taktikák, mint a szájról szájra terjedés és a társadalmi bizonyítékok alkalmazása, nagyobb valószínűséggel vásárolják meg az Ön termékeit és/vagy használják szolgáltatásait.

Miért érdemes kapcsolatba lépni az iparági influencerekkel?

Hozzáférhet a követőikhez, és ezáltal szélesebb közönség számára népszerűsítheti tartalmait, valamint láthatóbbá és felismerhetőbbé teheti márkáját. Az influencereket követő emberek általában megbíznak bennük, így az ilyen kapcsolatok nagy hatással lehetnek az eladásaidra.

Hogyan lépjen kapcsolatba az iparági influencerekkel?

Először is keresse meg őket a közösségi médiában, és kezdje el követni a fiókjaikat. Ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érje el influencer marketingje során, biztosnak kell lennie abban, hogy illik a márkájához, és egy igazán jó párost alkotnak együtt. Miután kapcsolatba került velük, kérjen együttműködést, beszéljen az elvárásokról, határozzon meg minden feltételt, és tartson fenn jó kapcsolatot. Beszéljék meg a kampányt, és engedjék meg nekik a kreatív szabadságot. Ne szabjon túl sok iránymutatást, mivel ismerik a közönségüket és azt, hogyan érhetik el a legjobban őket.
I have to use that to my advantage GIF

Milyen eszközöket használjunk az influencerekkel való kapcsolattartáshoz?

 • A Heepsy és a NinjaOutreach olyan eszközök, amelyek mesterséges intelligenciát használnak, hogy a márkáját a legjobb influencerekkel párosítsák (az eredményeket azonban mindig magának kell ellenőriznie)
 • keresse meg őket a közösségi médián keresztül
Mindig fel kell ajánlania a közönségének az elköteleződés lehetőségét – akár bejegyzéseken, Instagram-sztorikon keresztül, akár bármely más csatornán keresztül.

Miért fontos az ügyfelekkel való kapcsolattartás?

A közösségi média elkötelezettségének javításával erősíti márkájának kapcsolatát az ügyfelekkel, és közösséget épít. Ez viszont a márkahűség, a szájról szájra történő hivatkozások és az eladások növekedéséhez vezet.

Hogyan lehet a márkája vonzóbb?

 • Rendszeresen figyelje fiókjait, és időben válaszoljon a megjegyzésekre.
 • tegyen közzé érdekes, lebilincselő tartalmat, amely felkelti követői figyelmét, tanítja őket és megnevetteti őket
 • részt vesz a beszélgetésekben, és válaszol a követői kérdéseire
 • kövessen és vegyen részt iparága más vállalkozásaiban
a very polite hello to you madam

Milyen eszközöket érdemes használni az ügyfelek bevonására?

 • elköteleződési tartalom, például videók vagy reel-ek
 • kérdések és válaszok ülések vagy felmérések az Instagram Stories oldalon
 • élő adás
A hét vége? Ülön le és készítsen egy listát azokról a feladatokról, amelyeket sikerült elérni.

Miért fontos a heti célok ellenőrzése?

Segít a kampányaira összpontosítani, és elszámoltatható marad. A fejlődésed látása is motiválhat.

Hogyan kezeljük a heti célok ellenőrzését?

A heti céloknak konkrétnak, mérhetőnek és elérhetőnek kell lenniük. Az általános stratégiához is igazodniuk kell. Már a legkisebb lépések is érzékeltethetik, hogy mit sikerült elérni az elmúlt héten, és min kell dolgoznia a következő héten.
Track goals on notepad

Milyen eszközöket kell használni a heti célok ellenőrzéséhez?

 • Az Asana szoftver egy nagyszerű eszköz a célok nyomon követésére – lehetővé teszi feladatok létrehozását és azok előrehaladásának nyomon követését, valamint határidőket rendelhet, és mérheti a feladatok sikerét.
Havonta meg kell terveznie kampányát, hogy teljes áttekintést kapjon arról, hogy mit szeretne elérni.

Miért fontos a közösségi média kampány tervezése?

Lehetővé teszi a célok kitűzését és azok sikerének mérését. Közösségi média stratégia nélkül előfordulhat, hogy nem biztos abban, hogy mit mérjen vagy hogyan kövesse nyomon a fejlődését.

Mit kell tartalmaznia a közösségi média kampány tervnek?

A kampány tervnek tartalmaznia kell egy célt, célközönséget, költségvetést, idővonalat és stratégiát. Első pillantásra ez sok munkának tűnhet, de ha a folyamatot kezelhető lépésekre bontja, könnyebbé válik. Van néhány kulcsfontosságú szakasz:
 • határozza meg a kampány céljait
 • határozza meg a célközönséget
 • számukra releváns tartalmat hozzon létre
 • állítsa be a költségvetést és az idővonalat
 • dolgozzon ki egy stratégiát, hogyan fogja elérni céljait
Miután elvégezte ezeket a lépéseket, megkezdheti kampánytervének megvalósítását. Ne felejtse el, hogy fontos, hogy rendszeresen felülvizsgálja közelgő kampányait, mivel a céljai és a célközönsége változhat.
LiveAgent Facebook Christmas promo

Milyen eszközöket érdemes használni a közösségi média kampányok tervezésénél?

 • közösségi média menedzsment eszközök
 • táblázatok
 • közösségi média kampány sablonok
A tartalom naptár segíthet vállalkozásának eldönteni, hogy milyen tartalmat osszon meg és reklámozzon a közösségi média csatornáin. Az egyik segítségével nem csak a bejegyzéseit követheti nyomon, hanem a blogbejegyzéseit, e-mail kampányait és akár a hagyományos hirdetéseket is.

Miért fontos a tartalom naptár létrehozása?

Segít az összes tartalomra vonatkozó ötletinek rendszerezésében és az előre tervezésben. A tartalom terv abban is segít, hogy megbizonyosodjon arról, hogy közösségi média-fiókjai összes tartalma összhangban van az általános marketingstratégiával.

Hogyan készítsünk tartalom naptárt?

Itt a kulcs a megfelelő eszköz megléte – találjon olyat, amely segít az egész folyamat egyszerűsítésében, nem pedig lelassításában. A legjobb megoldások esetén hozzáférhet a tömeges ütemezéshez és a fogd és vidd funkcióhoz a dátumok és a bejegyzések sorrendjének egyszerű megváltoztatása érdekében. Miután kiválasztotta az eszközt, végezzen tartalomkutatást az ötletek kidolgozásához. Vonja be csapatát, és tartson együtt ötletbörzét – ez a legjobb módja az ötletek cseréjének és az érdekes koncepciók kidolgozásának.
forrás: planitpdq.com

Milyen eszközöket kell használni a tartalom naptár létrehozásához?

 • Kontentino – könnyen használható, és valóban felgyorsíthatja a munkafolyamatot
A fizetett hirdetésekkel olyan közönségeket célozhat meg, akik esetleg még nem látták a posztjait, ezzel növelve a márka ismertségét. Ezen kívül a fizetett társadalom remek módja annak, hogy pl. további forgalmat generál a webhelyére. A hirdetési stratégiákat azonban rendszeresen frissíteni kell, hogy hatékonyak legyenek.

Miért fontos a közösségi média hirdetési stratégiájának frissítése?

Szinte lehetetlen olyan hirdetést létrehozni, amely azonnali hatást fejt ki, mert próbálkozás és hiba kell a meghatározáshoz, hogy mi működik és mi nem. Több beállítást is meg kell próbálnia, mielőtt megtalálja hirdetései számára a tökéleteset, ezért sok megközelítés kialakítása és rendszeres változtatása időbe telik, de szükséges a sikerhez.

Hogyan frissítse a közösségi média hirdetési stratégiáját?

A frissített közösségi média hirdetési stratégiájának tartalmaznia kell egy tervet a megfelelő közönség megcélzására, a megfelelő csatornák kiválasztására és a kampányok eredményeinek mérésére.
 • különböző típusú hirdetéseket használjon (videók, körhinta stb.)
 • meghatározott közönséget célozzon meg (például helyalapú célzás, érdeklődésen alapuló célzás).
 • válassza ki a megfelelő csatornákat (pl. Facebook vs. LinkedIn)
 • mérje kampányai eredményeit (olyan mutatókkal, mint a megjelenítések, kattintások és konverziók)
Simpsons gif

Milyen eszközöket érdemes használni a hirdetési stratégia frissítéséhez?

 • Facebook Ads Manager – hozzon létre és kövesse nyomon hirdetéseket, célozzon meg konkrét közönséget, és mérje kampányai eredményeit
 • Google Ads
Havi feladatai részeként alapos közösségimédia-auditot kell végeznie, hogy nyomon kövesse az előrehaladását, és azonosítsa a fejlesztendő területeket.

Miért fontos a havi audit elvégzése?

Lehetővé teszi, hogy azonosítsa közösségi média stratégiájának erősségeit és gyengeségeit. A rendszeresség megkönnyíti a hibák észlelését, mielőtt azok megnőnének. Az audit segítségével megtudhatja, mennyire jól teljesít, min kell változtatni, és mely prioritásokat kell előrevinni. Azt is láthatja, hogy mennyire felkészült a közösségi média használatára.

Hogyan kell kezelni a közösségi média auditot?

Hasonlítsa össze jelenlegi mutatóit a múltbeli teljesítménnyel, hogy felmérje, mennyire jól teljesít. Valamelyik bejegyzése vagy kampánya jobban teljesít, mint a többi, és ha igen, mi a különbség bennük? Előfordulhat, hogy fiókjai nincsenek összhangban az általános marketingstratégiával. Ezenkívül előfordulhat, hogy nem a megfelelő közönséget célozza meg, vagy a tartalom nem rezonál rájuk.

Melyek azok a kulcsfontosságú mutatók, amelyeket érdemes figyelni?

 • elköteleződési arány
 • benyomások és elérés
 • hang megosztása
 • követői elkötelezettség
 • utalások
 • konverziós arány
 • válaszadási arány
forrás: sproutsocial.com

Milyen eszközöket érdemes használni a közösségi média auditálásához?

 • A Kontentino egy nagyszerű eszköz a közösségi média-fiókok auditálására – lehetővé teszi fiókjai teljesítményének nyomon követését és a fejlesztésre szoruló területek azonosítását.
 • a közösségi média auditsablonja megkönnyíti a havi audit elvégzését
 • táblázatok, például a Google Táblázatok vagy az Excel
Miután befejezte az auditot, itt az ideje, hogy meghatározza jövőbeli céljait.

Miért fontos a célok meghatározása?

Annak érdekében, hogy megtudja, milyen irányba haladjon online jelenléte fejlesztése és egy sikeres közösségi média stratégia kialakítása terén.

Mit kell beépíteni a célmeghatározási folyamatba?

A folyamatnak magában kell foglalnia a SMART célok (specifikus, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött) kitűzését, valamint a kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI-k) meghatározását azok sikerének mérésére. Rendszeresen ellenőrizze céljai előrehaladását, hogy megtudja, min kell javítani vagy változtatni, és kis lépésekkel motiválja csapatát.

Milyen eszközöket használjunk a közösségi média céljainak nyomon követésére?

 • Az Asana nagyszerű eszköz a feladatok kiosztására és a célok nyomon követésére
Az online jelenlét és üzleti tevékenység növelése folyamatos fejlesztést igényel, ezért legyen jobb minden nap.

Miért fontos a fejlesztések elvégzése?

A közösségi média kezelésének fejlesztése fontos, mert ez segít új magasságok elérésében és sikerek elérésében. Javíthatja stratégiáját, a különböző platformok használatának módját és az előállított tartalmat. Ezekkel a változtatásokkal jobban kapcsolatba léphet célközönségével, és maradandó benyomást kelthet.

Hogyan kezelje a közösségi média fejlesztését?

Figyelje a trendeket, és nézze meg, mit csinálnak az emberek a közösségi médiában.
LiveAgent Dashboard Overview animation

Milyen eszközöket érdemes használni a fejlesztésekhez?

Attól függ, hol kell változtatásokat végrehajtani. A következő eszközök azonban hasznosak lehetnek:
 • LiveAgent help desk szoftver üzenetek kezeléséhez, megjegyzések megválaszolásához és több fiók figyeléséhez
 • Kontentino vagy más közösségimédia-kezelő eszköz tartalomnaptárhoz
 • Canva tartalom létrehozásához
 • Google Ads és Facebook Ads Manager az összes hirdetés kezeléséhez

Tippek a közösségi médiához a fiókok hatékonyabb kezeléséhez

 • Használjon olyan eszközöket, amelyek leegyszerűsítik a munkafolyamatot

Számos nagyszerű eszközt soroltunk fel, amelyek valóban segíthetnek Önnek, és mindenképpen próbálja ki őket. Sok vállalkozás elkövet egy nagy hibát: nem fektet be jó eszközökbe, mert úgy gondolja, hogy így pénzt takaríthat meg. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól, hiszen alkalmazottai sokkal termelékenyebbek lehetnek, ha olyan eszközökkel rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a munkájukat.

Nézzük a LiveAgentet – a help desk nélkül egyenként kell válaszolnia minden Facebook-üzenetre, DM-re, e-mailre stb. Ez sok időt vesz el, amit egyébként költhetne pl. tartalom létrehozása. A megfelelő eszközzel ezeket a jegyeket egyetlen postafiók alatt kezelheti, így növelve a termelékenységet és javítva a válaszidőket.

 • Telepítsen egy chatbotot

A válaszidő felgyorsításának másik módja egy chatbot telepítése. A Facebook Messenger és a WhatsApp a chatbotok két legnépszerűbb platformja, több mint egymilliárd aktív havi felhasználóval. A chatbotokban az a nagyszerű, hogy segíthetnek automatizálni egyes ügyfélszolgálati feladatokat, például információkat szolgáltathatnak termékeiről vagy szolgáltatásairól, és megválaszolhatják a gyakran ismételt kérdéseket. Ez nemcsak a válaszidőt gyorsítja fel, hanem az ügyfélszolgálati munkatársak idejét is felszabadítja, hogy összetettebb feladatokra összpontosíthassanak.

 • Használjon eszközöket a bejegyzések ütemezéséhez

Egy bejegyzésütemező eszköz nagy segítséget jelenthet közösségi média-fiókjai kezelésében. Lehetővé teszi a bejegyzések előre ütemezését az összes vagy néhány kiválasztott platformra, ami nagyon kényelmes, ha rendszeresen szeretne tartalmat közzétenni, de nincs ideje manuálisan megtenni.

A két legnépszerűbb eszköz a Kontentino és a Hootsuite. Mindkettő ingyenes demót kínál, így minden elkötelezettség nélkül kipróbálhatja őket.

 • Használjon intelligens automatizálást

Az intelligens automatizálás nagyszerű módja annak, hogy időt takarítson meg, elkerülje a problémákat, és növelje a teljesítményt. A LiveAgent automatizálási szabályaival például automatikusan átviheti a jegyeket más részlegekre, címkéket adhat hozzá, spamként jelölheti meg vagy megoldhatja őket.

Így nem kell olyan feladatokkal töltenie az idejét, amelyek könnyen automatizálhatók, például ugyanazon kérdések megválaszolásával.

 • Kerülje a túlzott közzétételt

Ha a közösségi média kezeléséről van szó, könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy túl sokat publikálunk. Nagyon fontos elkerülni a túlzott posztolást, mivel ez negatív hatással lehet a márkájára.

Mit jelent a túlzott közzététel? Nos, ez az Ön által használt közösségi média platformtól és a célközönségtől függ.

Például a Twitteren napi háromszori bejegyzések túlzott közzétételnek tekinthetők, míg az Instagram Storiesban napi hatszori posztolás jó lehet. A legjobb módja annak, hogy kitalálja, milyen gyakran kell közzétennie, ha megvizsgálja, mi működik az Ön számára.

 • Válaszokat idézni

A közösségi média egyik célja, hogy válaszokat váltson ki követőiből, és használja ki a közösség menedzsmentet. Hozzon létre vonzó tartalmat, és helyezzen el cselekvésre ösztönző gombokat, amelyek arra ösztönzik követőit, hogy válaszoljanak a bejegyzéseire.

Amikor a közösségi médiáról van szó, nagyon fontos, hogy közösséget hozzon létre a márkája körül. Jó példa erre a tematikus csoportok, amelyek hihetetlenül elkötelezett közösségeket hoznak létre.

A közösségi média-kezelési ellenőrzőlista összefoglalása

Naponta

 • Ellenőrizze az összes közösségi média profilját
 • Válaszoljon minden megjegyzésre
 • Ütemezze a bejegyzéseket
 • Figyelje megemlítéseit
 • Válaszoljon minden üzenetére
 • Figyelje a versenytársakat
 • Fedezze fel a népszerű hashtageket

Heti rendszerességgel

 • Kövesse nyomon a kulcsszavakat és kifejezéseket
 • Nézze meg a statisztikáit
 • Szervezzen találkozót a csapatával
 • Lépjen kapcsolatba az iparági influencerekkel
 • Lépjen kapcsolatba az ügyfelekkel
 • Ellenőrizze a heti célokat

Havi rendszerességgel

 • Tervezze meg közösségi média kampányát
 • Hozzon létre egy tartalom naptárt
 • Frissítse közösségi média hirdetési stratégiáját
 • Végezzen közösségi média auditot
 • Tűzze ki jövőbeli céljait
 • Végezze el a szükséges fejlesztéseket

Tippek a közösségi médiához a fiókok hatékonyabb kezeléséhez

 • Használjon olyan eszközöket, amelyek leegyszerűsítik a munkafolyamatot
 • Telepítsen egy chatbotot
 • Használjon eszközöket a bejegyzések ütemezéséhez
 • Használjon intelligens automatizálást
 • Kerülje a túlzott megosztásokat
 • Idézzen válaszokat

Social media management checklist FAQs:

How much time does it take to manage social media?

It depends on how much content you have to manage and can vary depending on the size of your business and the number of accounts you have. It usually takes a few hours per day to manage social media accounts, so if you need to spend more then consider hiring a social media manager or somebody responsible for that particular task.

How do I schedule my day as a social media manager?

You can use a content calendar to plan your content in advance, helping to ensure that all of your accounts are aligned with your overall marketing strategy. More importantly, it allows you to drag & drop and schedule in bulk, making your job much easier.

How much time should a small business spend on social media in 2022?

It's impossible to put a specific number on the hours that a small business should spend on social media. Many different factors come into play, including the number of people involved in management. It is possible to reduce this time by using social media tools, like LiveAgent and its help desk software that enables you to manage all of your social media activities in one place.

Which social media platform is best for my audience?

This varies depending on your target audience, but we recommend using a mix of social media platforms to reach the most people. You can perform a thorough audience analysis to see which platforms will work best in your case. You can also use tools like Google Analytics to get audience insights, plus adjust the message and channel to them.

How can you improve your social media content?

Here are a few tips to follow: Make sure all of your posts are relevant and interesting to your target audience. Include valuable and unique content that is not found on other social media accounts. Post regularly, but not too often (you don’t want to overwhelm your followers). Use images and videos to break up your text and make your posts more engaging. Opt for a mix of promotional and non-promotional content. Make sure all of your links are working properly. Check for spelling and grammar mistakes before publishing your posts. Monitor comments and feedback from your followers, and respond to them. Keep track of your analytics to see how well your social media campaigns are performing.

Kapcsolódó források

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót