Webhely ellenőrzés ellenőrzőlista

Webhely ellenőrzés ellenőrzőlista

Már van forgalom a webhelyére, de a látogatók száma sokkal alacsonyabb, mint amire számított. Ha azonosítja webhelye gyenge pontját, drámaian növelheti a forgalmat. Saját webhelyünk látogatottságának fenntartása érdekében a LiveAgent marketingcsapata összeállított egy ellenőrzőlistát a lépésekről, amelyeket rendszeresen felülvizsgálunk.

Mi az a webhely-ellenőrző lista?

Ez egy logikus lista az összes olyan feladatról, amelyet meg kell tennie, hogy webhelye a lehető legjobban működjön. Az audit a webhely működésének szisztematikus ellenőrzése. Rendszeres időközönként dolgozza át ezt az ellenőrzőlistát, ahogy Önnek megfelelő, és őrizze meg webhelye magas színvonalát.

A webhely-ellenőrzési ellenőrzőlista fontossága

A weboldal az üzlet arca. Ezt minden üzlettulajdonos tudja. Az emberek a webhelyen keresztül alkotnak véleményt a termékről, és döntenek arról, hogy megvásárolják-e vagy sem. A potenciális vásárló szemében a weboldal minősége közvetlenül megfelel a cég és termékei minőségének. Következésképpen a webhely rendszeres karbantartása kulcsfontosságú.

Nem akarja veszélyeztetni üzleti céljait azzal, hogy figyelmen kívül hagyja a teendőket. És mivel az olyan hétköznapi technikai problémák, mint a nem működő kattintható elemek, a duplikált tartalom, a hibás hivatkozások vagy a gyenge műszaki teljesítmény nagyon rossz jelzést küldenek, mindenképpen kerülje el őket. Ezzel a webhely-ellenőrző listával biztos lehet benne, hogy minden megtörtént és ellenőrizve van.

Kinek előnyös a webhely-ellenőrző lista?

 • Ügyfél

Az ügyfelek el vannak kényeztetve, és magától értetődő az elvárás, hogy egy weboldal jó minőségű legyen. Egyetlen negatív webhelyélményt keményen megbüntethetnek, ha a webhelyről és a terméktől távol kattintanak. Miért ne kerülhetné el, ha lehet. Ha rendszeresen auditálja webhelyét, az ügyfelek azt kapják, amit egy jó webhelytől várnak, sebességet, tartalomértéket, átláthatóságot és hozzáférhetőséget bármilyen formájú vagy méretű eszközön.

 • Ügyfélszolgálati csapat

A kiváló minőségű webhely minden változást jelent az ügyfélszolgálati csapat számára. Nemcsak azért, mert az élő csevegés vagy az élő telefonközpont a webhelyén a legfontosabb kattintható elem az ügyfélszolgálati ügynökkel való kapcsolatfelvételhez. De azért is, mert webhelye tudásbázist tartalmazhat, amely képessé teszi ügyfeleit arra, hogy maguk találják meg a szükséges információkat. Hogy az ügyfelek függetlennek és nyugodtnak érezzék magukat, és tehermentesítsék az ügyfélszolgálati csapatot.

 • Értékesítési csapat

Egy jó weboldal pontos termékinformációkkal és átlátható árakkal rendelkezik. Az értékesítési csapat hatékonyabb, ha kéznél vannak a megfelelő eszközök, és a hibátlan webböngészési élmény javítja a konverziós arányokat.

Fedezze fel a webhely-ellenőrző listát

Webhely ellenőrzés ellenőrzőlista

Fontos, hogy webhelye idővel szisztematikusan fejlődjön, ami nagyobb forgalomhoz és jobb felhasználói élményhez vezet. Gyors weboldal készítés során könnyen elkövethetők a hibák, ezért olyan eszközöket használunk, amelyek automatizálják a weboldal figyelését és auditálását. A nagy webhelyek manuális kezelése nem lehetséges, ha azok elérnek egy bizonyos méretet.

Weboldal-követő és -figyelő eszközök

Öt eszköz segít megérteni, mi történik a weboldalunkon nap mint nap. Íme néhány módszer, amellyel weboldalunkat figyeljük:

 • infrastruktúra
 • műszaki minőség
 • felhasználói tapasztalat
 • tartalom és kulcsszavak
 • tervezés

1. Google keresőkonzol

A Google keresőkonzol a legfontosabb eszköz, amelyet naponta használunk webhelyeink minőségének és teljesítményének nyomon követésére.

Próbálja ki a következő Google keresési lekérdezést, hogy megtudja, hogy a Google tud-e webhelye összes oldaláról: site:[saját domain] (például: site:www.liveagent.com). A Google keresési eredményei azt mutatják, hogy hány oldal van indexelve:

Google Search LiveAgent
A Google Keresés által indexelt oldalak azonosítása

Állítsa be a webhelytérkép elérési útját webhelye Webhelytérképek részében, hogy a Google láthassa webhelye minden oldalát:

Google Search Console - add sitemaps
Adja hozzá webhelye összes webhelytérképét

A Google keresőkonzolja pontosan észlel minden jelentős hibát, és fejlesztéseket javasol a webhelyén, beleértve a lapozási, technikai és 404-es hibákat is:

Google Search Console - Coverage, Experience, Errors, Improvements
Rendszeresen javítsa ki a Google Keresés által talált összes hibát, hogy oldalai a keresési indexben maradjanak

A napi auditálási folyamat részeként kövesse nyomon webhelye teljesítményét a látogatók által használt kulcsszavak alapján. Ismerje meg, mire keresnek a látogatók, mielőtt felkeresnék az oldalát:

Google Search Console Performance example
Keresési eredmények és webhelye SEO teljesítménye

2. Google analytics

A Google analytics egy ingyenes webhelykövető eszköz és platform, amely adatokat gyűjt arról, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével. Az adatok gyűjtése során a Google Analytics könnyen olvasható interaktív jelentésekbe rendezi azokat, amelyeket a platformon látunk. Az elemző jelentések lehetővé teszik számunkra, hogy megértsük látogatóink viselkedését, és ennek megfelelően alakítsuk ki tartalmi stratégiánkat.

Google Analytics - Realtime

3. UrlsLab

A UrlsLab segít abban, hogy egy helyen gyors vizuális auditálást végezzünk minden oldalunkon. Ennek az eszköznek az egyik fő jellemzője, hogy naponta egyszer képernyőképet készít domainünk összes oldaláról, valamint nyomon követi ezeket a képernyőképeket. A webhely képernyőképei lehetővé teszik számunkra, hogy meglássuk a tervezésünkben az idő múlásával bekövetkezett változásokat, és pixelenként összehasonlítsuk azokat. Továbbá rögzíti és naplózza a böngészőkonzolban kiváltott összes javascript hibát, ami segít webfejlesztőinknek hibamentes oldalak fejlesztésében.

Könnyedén görgessen végig a domainen, és azonnal észlelje a tervezési hibákat. A valós idejű megjelenítést láthatja az URLslabban:

Website Screenshots Audit
A webhely képernyőképeinek gyors vizuális áttekintése

Az egyes URL-ek változásait rögzíti:

URLSLAB - URL history
Naponta készítsen képernyőképet webhelye minden oldaláról

4. Uptimerobot

Infrastruktúránkat többféle belső eszközzel figyeljük, de mindig jó, ha rendelkezünk egy független külső eszközzel, amely azonnal értesít, ha az oldalunk nem elérhető. Az egyik legegyszerűbb ingyenes eszköz az uptimerobot.com.

UptimeRobot
Valós idejű értesítéseket kaphat webhelye leállásairól

5. Ahrefs

Az Ahrefs.com lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük a céloldalaink pozícióját a Google Keresés találatai között a vállalkozásunk szempontjából releváns kulcsszavakra vonatkozóan. A kulcsszófigyelés kivételével a Site Audit eszközt használjuk a szövegíróink, fordítóink vagy fejlesztőink által napi szinten generált HTML/CSS-hibák azonosítására.

Ahrefs - Rank tracker
Az Ahrefs figyelemmel kíséri a weboldalainkhoz kapcsolódó legfontosabb kulcsszavak rangsorolását

A keresőrobot első állomása a webhely feltérképezésekor a www.example.com/robots.txt fájl. Győződjön meg arról, hogy robots.txt fájlja és webhelytérképe mindig elérhető a megfelelő formátumban.

A robots.txt fájl teszteléséhez a robots.txt Tester eszköz

robots.txt tester tool
Test format of robots.txt on your domain

A megfelelő robots.txt fájlnak tartalmaznia kell a Webhelytérkép utasítást, amely az Ön webhelyének webhelytérképére mutat. Példa:

Webhelytérkép: /sitemap_index.xml

A webhelytérkép ellenőrzéséhez a Google Search Console webhelytérkép állapotát használjuk:

Google Search Console - Sitemap example
Ellenőrizze webhelye egyes webhelytérképeinek feldolgozási állapotát

SSL-tanúsítvány használata – Az SSL-tanúsítvány megléte kötelező. A biztonságos webhelyek (https vs. http) magasabb helyezést érnek el, mint az SSL nélküli webhelyek. Számos hatóság bocsát ki SSL-tanúsítványokat, de mi a Letsencryptre, egy ingyenes szolgáltatásra hagyatkozunk.

SSL-tanúsítvány érvényesítése – Győződjön meg arról, hogy webhelyén érvényes és erős SSL-tanúsítvány van. Az SSL tanúsítvány érvényesítéséhez az SSL Labs eszközeit használjuk

SSL report example
SSL tanúsítvány érvényesítése

Rosszindulatú programok ellenőrzése -Nem szeretne feltört tartalmat tárolni webhelyén. Webhely-ellenőrzésünk a Google Átláthatósági Jelentés ellenőrzését is tartalmazza.

Safe Browsing on your site checker
Ellenőrizze webhelye Biztonságos böngészés állapotát

Csak az egyedi és értékes tartalmat veszi figyelembe a Google, amikor az oldalt előrébb helyezi a keresési eredmények között.

A meglévő tartalom optimalizálása vagy új tartalom létrehozása előtt távolítson el minden rossz minőségű tartalmat a domainből. Az alacsony minőségű tartalom eltávolításával növelheti a forgalmat, és megtakaríthatja a karbantartáshoz és a fordításokhoz szükséges erőforrásokat.

Hatalmas különbséget jelent, hogy a tartalommal foglalkozó csapatának 100 jó minőségű oldalt vagy 20 000 közepes minőségű oldalt kell kezelnie. Az alacsony minőségű tartalom sok erőforrást emészt fel, mint például a webhely több nyelvre történő lefordítása és a belső hivatkozások fenntartása.

Translation domains example
A LiveAgent.com webhely több mint 20 nyelvre van lefordítva

Hogyan lehet azonosítani a rossz minőségű oldalakat?

 • Keressen üres oldalakat (például olyan oldalakat, amelyeknek fő tartalma csak néhány szót tartalmaz, vagy csak egy képet tartalmazó oldalakat)
 • Más webhelyekről származó tartalom másolása
 • Automatikusan generált tartalom további érték nélkül
 • A régi tartalom már nem releváns a témához
 • Szakértelmet, tekintélyt vagy megbízhatóságot nem tartalmazó tartalom
 • A fő témáihoz nem kapcsolódó tartalom
 • Rosszindulatú programok vagy más típusú támadások által generált káros oldalak (például szerepelnek a sitemap.xml fájlban, de nem érhetők el a főmenüből)

Annak megértéséhez, hogy a Google hogyan értékeli a tartalom minőségét, olvassa el a keresési minőségi besorolási folyamat általános irányelveit.

A Google a tartalom minőségével együtt az oldal sebességét tekinti az egyik legfontosabb rangsorolási mutatónak. Látogatói nem várnak 3-5 másodpercnél tovább az oldal betöltésére. Ha nem érkezik meg időben, egy másik webhelyre keresnek választ.

Hogyan lehet nyomon követni az oldal sebességét?

Az oldalsebesség nyomon követése a Google Analytics Webhelysebesség jelentésével. Ez az eszköz segít azonosítani a leglassabb oldalakat, földrajzi régiókat és böngészőket, amelyek lassan szállítják a tartalmat.

Google Analytics - Page Speed example
Tartsa a lehető legalacsonyabb oldalsebességet

Hogyan javítható az oldal sebessége?

A PageSpeed Insights tartalmazza a legátfogóbb javaslatokat az oldal felgyorsítására vonatkozóan, de itt vannak a legfontosabb javaslataink az oldal gyors megőrzésére vonatkozóan:

 • A gyorsítótárazott fejlécek áttekintése és a tartalomszolgáltató hálózatok (CDN) használata
 • Képek optimalizálása (képméretek, fájlformátumok)
 • Távolítsa el a nem használt CSS-t és Javascriptet
 • A részkérelmek számát tartsa a lehető legalacsonyabb szinten (pl. külső js-könyvtárak)
 • Győződjön meg arról, hogy mobileszközökön is gyors a renderelés
Page Speed Insights
Végezze el a PageSpeed Insights sebességnövelő javaslatait

Mobil kompatibilitási teszteszközök

1. Mobilbarát teszt

A Google számos eszközt kínál weboldalának mobilplatformokkal való kompatibilitásának ellenőrzésére. Az egyik a mobilbarát teszt. Az URL megadása után azonnali kompatibilitási eredményt kap.

Mobile-Friendly Test - Google
Gyorsan ellenőrizze, hogy webhelye mobilbarát-e

2. Google Search Console – Mobil használhatóság

A Google Search Console mobilhasználati jelentése egy másik eszköz, amelyet rendszeresen használunk a mobil használhatóság nyomon követésére. A jelentés részletes ajánlásokat ad a Google által a feltérképezés során észlelt mobilhasználati hibák javítására vonatkozóan.

Mobile usability report example
Mobil használhatósági jelentés a Google Search Console-ban

3. BrowserStack

Weboldalunk legkritikusabb részeit rendszeres időközönként teszteljük a BrowserStack segítségével a mobilplatformok és operációs rendszerek széles skálájának szimulálására. Elsősorban a fejlesztéshez elengedhetetlen eszköz, de hasznosnak találjuk a szabványos mobil kompatibilitási ellenőrzések során is.

BrowserStack
A BrowserStack számos mobil platformot és operációs rendszer verziót szimulál
BrowserStak - Page simulation

Az iránti elkötelezettségünk részeként, hogy weboldalunkat elérhetővé tegyük a fogyatékkal élők számára, szükség szerint értékeljük a WebAIM-ben, amely egy ingyenes eszköz a webhelyek akadálymentesítési szabványainak értékelésére.

Accessibility Standards

A webhely-ellenőrzési ellenőrzőlista összefoglalása:

 • Kövesse nyomon a látogatókat és figyelje webhelyét
 • Ellenőrizze a robots.txt fájlt és a webhelytérképet
 • Biztosítsa webhelyét
 • Távolítsa el az alacsony minőségű tartalmat
 • Az oldal sebességének javítása
 • Ellenőrizze a mobil kompatibilitást és válaszkészséget
 • A webhely elérhetőségének értékelése
Kapcsolódó források

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót