A 20 legjobb fórum szoftver
Vélemények

A 20 legjobb fórum szoftver

Oliver Stasinszky

Oliver Stasinszky


Utoljára módosítva October 5, 2021 -nél 8:10 pm

A fórumok olyan régiek, mint maga az internet. Egy dolog azonban megváltozott. Nem kell többé a semmiből építeni őket. Ehelyett a fórum szoftverével gyorsan és anélkül, hogy speciális segítségre vagy programozási ismeretekre lenne szüksége, fórumot hozhat létre.

Azonban több mint száz fórum eszközt használhat. A fórum szoftvermegoldásai nem mindenhol azonosak.

Néhányan csak a fórum-orientált funkciókra összpontosítanak, míg mások help desk funkciókat kínálnak. Ezenkívül egyesek ingyenesek, mások pénzbe kerülnek. A kulcsfontosságú különbségek ismerete segíthet a vállalat számára a legjobb fórum szoftver kiválasztásában. Hogy segítsünk, több mint 20 fórum szoftvermegoldást teszteltünk és hasonlítottunk össze.

Mielőtt belemegyünk a 20 legjobb fórum szoftvermegoldás listájába, nézzünk egy kicsit mélyebbre, hogy mik ezek a megoldások és mitől megbízhatóak.

Mi az a fórum szoftver?

A fórum szoftver leggyakoribb meghatározása a következő:

“A fórum szoftver olyan megoldás, amely lehetővé teszi online üzenetküldő platformok létrehozását, és lehetővé teszi a felhasználók számára az interakciót és az információk megosztását.”

A szoftverfejlesztők azonban folyamatosan dolgoznak megoldásaik fejlesztésén. Ugyanez vonatkozik az internetes fórum szoftveriparára is. Ezért a modern fórumszoftver megfelelőbb meghatározása a következő lenne:

“Az online fórum megoldás célja, hogy segítse a vállalkozásokat nagy közösségek létrehozásában és támogatásában a márkájuk mögött, miközben megkönnyíti a kommunikációt az üzleti és az ügyfelek között.”

Ennek ellenére a definíció elolvasása kétségkívül nem fogja tisztázni mindazt, amikre ezek a szoftvermegoldások képesek. Minden népszerű fórum szoftver egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik a versenytársaktól.

A legerősebb fórum szoftver sokkal többre képes, mint egy online fórum létrehozása és kezelése. Létrehozhat privát fórumokat, vitafórumokat, üzenőfalokat és közösségi fórumokat is. A LiveAgent például minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyet elvár az ilyen szoftverektől, de az ügyfélszolgálatra összpontosító funkciókat is kínál.

Az ok, amiért a fórumok jól működnek az ügyfélszolgálat számára, az az a tény, hogy olyan teret hoznak létre, ahol az ügyfelek hosszasan beszélhetnek a problémákról. Ezenkívül nagyszerű módja a közösség építésnek és az ügyfelek közötti problémamegoldás népszerűsítésének, ami leterheli az ügyfélszolgálati ügynököket. Végül, a fórumok olyan helyek, ahol egyetlen kérdés sem túl kicsi ahhoz, hogy megvitassák őket, és nem kell sietni a megoldás megtalálásával.

Ez az egész vállalkozás számára értékes, nem csak az ügyfelek számára. Új ötletek és fejlesztések származhatnak a közösségi vitákból anélkül, hogy a márkának erőforrásokat vagy erőfeszítéseket kellene fordítania a visszajelzések megszerzésére.

Miért érdemes fórum szoftvert használni a vállalkozásában?

Új szoftver hozzáadása a munkafolyamathoz kihívást jelenthet, függetlenül a működő vállalkozás méretétől. Függetlenül attól, hogy milyen egyszerű a telepítés, a szervezeteknek még egy kis időt kell szánniuk az alapításra, hogy felkészítsék alkalmazottaikat. Ahhoz, hogy megfelelően mérlegelje a fórum szoftver üzleti tevékenységének előnyeit és hátrányait, mindent tudnia kell annak előnyeiről.

Javítani kell az ügyfelek elkötelezettségét és új ügyfeleket vonzani

Az ingadozó és túltelített piacok miatt a vállalkozások új ügyfeleket vonzanak. Végül azonban minden az ügyfelek elkötelezettségének javításában és a kivételes ügyfélszolgálat biztosításában nyilvánul meg.

A fórumok segítik a vállalkozásokat, hogy a felhasználói élményre összpontosítsanak. Mivel minden fórum felhasználó egyedi felhasználói profillal rendelkezik, a modern fórum szoftver közvetlenül a vállalat CRM szoftverébe húzhatja a felhasználói adatokat, és lehetővé teheti a támogatási ügynökök számára, hogy lássák a felhasználó tevékenységét a fórumon, a vállalattal folytatott korábbi interakciókat és a vásárlások történetét.

A fórum kiváló információ forrás lehet a potenciális ügyfelek számára. Fontos információkat találhatnak a vállalat szolgáltatásairól és termékeiről; kölcsönhatásba léphetnek más fogyasztókkal és követhetik azokat, valamint elősegíthetik az ügyfelek elkötelezettségét.

Építsen online közösséget

A többcélú fórum platform segítségével időben bevonhatja ügyfeleit, megoldhatja a problémákat, és időben megoldhatja aggályaikat. Ezenkívül a közösségi platform lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan online közösséget építsenek, amely nem csak a márkához hű, és aktívan segít megoldani a számukra felmerülő problémákat.

 • Segít a felhasználói közösségnek látni, hogy a márkája törődik ügyfeleivel
 • Segít az új tagoknak a közösség részévé válni
 • Az önfenntartó, segítőkész közösséget hosszú távon létrehozó létesítmények
 • Vonzza a potenciális ügyfeleket

Amint a közösség következetes interakciót alakít ki, és elkezdi kezelni az aggodalmakat, a vállalat számos előnyt várhat a márka fórumától:

Továbbá a modern fórumok számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek segítségével a márkák több ezer felhasználóval lépnek kapcsolatba anélkül, hogy ehhez nagy csapatra lenne szükség, így a fent említett előnyök még könnyebben elérhetők. Például a végrehajtott rangsorolási rendszeren keresztül fejlett felhasználói lehetőségekkel jutalmazhatja a felhasználókat új szerepekkel, és magas rangot adhat a legaktívabb és leghasznosabb felhasználóknak.

Következetes márkaüzenet

Az online szoftvermegoldások kiválasztásakor a legtöbb vállalat aggódik amiatt, hogy képesek-e személyre szabni azokat. A legjobb fórummegoldások számos testreszabási lehetőséget kínálnak. Ez elengedhetetlen, mivel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy következetes vizuális márkaüzeneteket küldjenek.

A piacon az egyik legjobb megoldás, a LiveAgent kész témákat kínál, amelyek személyre szabhatók. A testreszabható témákkal, a mobileszközök optimalizálásával és a profil testreszabási lehetőségeivel olyan fórumot hozhat létre, amely 100%-ban tükrözi vizuális márkaépítési stratégiáját.

Testreszabhatja a fórum megjelenését és hangulatát, még akkor is, ha úgy dönt, hogy egy megbízható bővítményt használ a WordPresshez. Több mint elegendő teret hagy a vállalatok számára, hogy testre szabhassák online vizuális jelenlétüket, és felismerhetőek maradjanak még az olyan fórumon is, amely olyan specifikus, mint egy online fórum.

Különféle típusú tartalmak követése, rögzítése, tárolása és megosztása

A modern fórum szoftver nem csak felhasználói moderálási funkciókkal rendelkezik. Ezenkívül lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy nyomon kövessék, rögzítsék, tárolják, és osszák meg a különböző típusú tartalmakat. Ennél is fontosabb, hogy a vállalatok több tényező alapján rendezhetik a tartalmat.

Ennek lehetősége előnyös a belső csapatok, például az ügyfélszolgálati és támogatási osztályok, valamint a fogyasztók számára. Ezenkívül a tartalmakat különböző kategóriákba sorolhatja. Például rendelkezhet felhasználó által létrehozott tartalommal és műszaki ismeretekkel rendelkező tartalomkategóriákkal.

Ezzel a funkcióval gyorsan felfedezheti a releváns tartalmat, és így a fogyasztói is.

Nagyszerű skálázhatóság a különféle funkcióknak köszönhetően

A fórum szoftvercégek gyakran számos funkcióval látják el megoldásaikat. Ezek a funkciók magukban foglalják az életminőség javítását, például a mélyreható felhasználói profilokat, avatarokat, e-mail értesítéseket és egyéb felhasználóközpontú dolgokat. Rendelkeznek továbbá részletes fórumbeállításokkal, beépülő modulokkal és egyéb felhasználókezelési funkciókkal, amelyek megkönnyítik az adminisztrátor csapat életét.

Egy másik fontos dolog, amelyet figyelembe kell venni, az a lehetőség, hogy tetszés szerint frissítse vagy leminősítse a fórum szoftver tervét. Például az alapvető vagy alapértelmezett funkciók gyakran a legolcsóbb terv részét képezik. A további szolgáltatások, például a SEO funkciók és a speciális moderációs eszközök általában megtalálhatók a speciális csomagokban.

A szolgáltatások hosszú listája gyakran azt jelenti, hogy a fórum szoftver kiváló skálázhatóságot kínál. A jelenlegi üzleti igényektől és céloktól függően át tud lépni az egyik csomagról a másikra.

Bővítse elérhetőségét a közösségi média platformokra

A közösségi média hálózatok óriási népszerűségüknek köszönhetően számos lehetőséget kínálnak a vállalkozások számára. Több milliárd ember használja a közösségi média platformokat napi szinten. A megfelelő képességekkel rendelkező fórumszoftver használatával kihasználhatja ezt a lehetőséget.

A legjobb fórumszoftverek lehetővé teszik a közösségi média kihasználását a fórum működésének javítása érdekében. Például lehetővé teheti a fogyasztók számára, hogy zökkenőmentesen bejelentkezzenek közösségi médiafiókjukkal, figyelemmel kísérjék a közösségi médiában az említéseket, és lehetővé tegyék a felhasználók számára, hogy adatokat importáljanak közösségi médiaprofiljukból.

Elégedett ügyfelek egy nagyszerű ügyfélszolgálati portállal

A legfrissebb fórumszoftver segítségével önszolgálati platformot építhet ügyfelei számára. A fejlett integrációk, a témakörök szűrése és a tartalomtípus címkék segítségével a fórumot a tudásbázis részeként használhatják, és a felhasználóknak kérdéseket tehetnek fel anélkül, hogy kapcsolatba lépnének a támogatással.

A fórum egy átfogó önkiszolgáló portál belépési pontja lehet, amely 24 órás ügyfélszolgálatot biztosít. Amikor az ügyfelek hozzáférhetnek egy önkiszolgáló szolgáltatáshoz, akkor csökkenő számú érdeklődésre számíthat. A támogatási ügynökeinek több ideje lesz összetett ügyekre összpontosítani.

A legjobb fórumszoftver funkciók, amelyeket keresni kell

Amint azt már tárgyaltuk, nem minden fórumszoftver megoldás kínál azonos funkciókat. Ha még nem használt ilyen szoftvert, akkor nehéz lesz eldöntenie, hogy melyek az alapvető funkciók, és melyek azok, amelyeket akkor használnak, ha konkrét célra gondol. Ezért felvázoljuk azokat, amelyeket jelenleg ipari szabványnak tekintünk.

Tudásbázis

A tudásbázis a hasznos információk központi tárházaként szolgál. Ezért a tudásbázis kezelés elengedhetetlen jellemzője a fórum szoftvermegoldásainak. Segíthet a cikkek összevonásában és logikus kategóriákba sorolásában. Például a tartalomkezelés lehetővé teszi a cikkek rendezését az általuk lefedett termék vagy szolgáltatás szerint.

Ezenkívül létrehozhat belső tudásbázist és külső tudásbázist.

Több tudásbázis szolgáltatás az Ügyfélportál szoftverben - LiveAgent

Egy belső tudásbázis segíthet ügyfélszolgálatának és támogató személyzetének az információk megosztásában. Segítenek abban is, hogy lépést tarthassanak a támogatással kapcsolatos bevált gyakorlatokkal, mivel azokat folyamatosan frissítik. Felgyorsíthatja az új ügynökök felvételének folyamatát is.

Nyilvánosságra hozhat egy külső adatbázist, és hozzáférhetővé teheti azt meglévő és potenciális ügyfelei számára.

A többszörös tudásbázisú megoldás és a WYSIWYG szerkesztő segítségével nagyszerű súgócikkeket hozhat létre, és egyetlen gombnyomással megoszthatja azokat. Végül támogatnia kell a teljes szöveges keresést.

Tudásbázis testreszabása az Ügyfélportál szoftverben - LiveAgent

Visszajelzés és javaslatok

A jó fórumszoftvernek tartalmaznia kell egy visszajelzést és javaslatot is. Ezek a szolgáltatások segítenek értékes adatok gyűjtésében alkalmazottaitól és ügyfeleitől, amelyek felhasználhatók a termékek, szolgáltatások és támogatás fejlesztésére.

Visszajelzés és javaslatok a help desk szoftverben - LiveAgent

A visszajelzések és javaslatok funkciónak gyakran van szavazási rendszere és keresési moduljai. Ezek a jellemzők különösen segítenek a fent említett folyamatok ésszerűsítésében, elősegítik a könnyű használatot és tartalomszűrőként szolgálnak. Például a szavazási rendszernek köszönhetően a felhasználók láthatják először a leghasznosabb bejegyzéseket.

Jegykezelő rendszer

Az egyik legjobb dolog, amit a fórumszoftver tehet az ügyfélszolgálati csapatának, ha bármilyen új fórum- vagy vitalapi bejegyzést jeggyé alakít, és importálja azt a központi jegymegoldásba. Ha létrehozza ezt a hibrid jegyfolyamot, az összes jegyet egy univerzális postaládában tartja.

Jegykezelő szolgáltatás a Help desk szoftverben- LiveAgent

További szolgáltatások, amelyek a fórum szoftverét teljes csomaggá teszik, a jegyelőzmények és a jegykövetés. A támogatási ügynökei mindig képesek maradni a feladataik tetején, miközben a felügyelők továbbra is nyomon követhetik teljesítményüket.

A jegykezeléshez egyéni szabályokat is beállíthat, például időszabályokat, cselekvési szabályokat, és SLA-t. Könnyedén beállíthat különböző szabályokat osztályaira, és egyéni felelősségi szabályokat állíthat be ügynökei számára.

SLA bejelentkezés Ügyfélszolgálati szoftver - LiveAgent

Végül, az automatikus jegyosztás lehetővé teszi a jegyprioritás módosítását, a jegyek átvitelét, elhalasztását, megoldását vagy törlését az autopiloton.

Élő chat

Az élő csevegés minden ügyfélszolgálati csapat elengedhetetlen jellemzője, és szerencsére az élvonalbeli fórumszoftverek általában rendelkeznek ilyenekkel. Egy kiváló élő csevegési funkció személyre szabható csevegési funkciókkal érkezik, de személyre szabhatja a gombokat, az ablakot, és a stílust is.

Csevegőablak dokkoló funkció az élő chat szoftverben - LiveAgent

A további élő csevegési lehetőségeknek tartalmazniuk kell az offline üzenetküldést, a csevegést követő felméréseket és a csevegést megelőző űrlapokat.

Végül hozzá kell férnie a válasz sablonokhoz is. Ez sokkal egyszerűbbé teszi az egyszerű problémák megoldását, és ami a legfontosabb, automatizált. Előre elkészített üzeneteket készíthet az összes gyakran feltett kérdésre.

Valós idejű chat funkció a Help Desk jegyrendszerben - LiveAgent

Az előre definiált válaszokkal magas jegy eltérítési arányt tapasztalhat. A kapcsolatfelvételi űrlap funkció egy további lehetőség, amelyet figyelembe kell vennie azoknak az ügyfeleknek, akik az e-mailt részesítik előnyben a kommunikációhoz. A legjobb fórumszoftver eszközök közül néhány az élő csevegéshez hasonló egyéb funkciókkal is rendelkezik, például hívásközponttal és közösségi média integrációval.

Az élő csevegés célja, hogy megkönnyítse a kommunikációt ügyfeleivel, és élvezetesebbé tegye az élményt számukra és ügynökeik számára.

CRM

A CRM az ügyfélkapcsolat-kezelést jelenti, amely egy szoftver eszköz, amely népszerű az iparágakban. A CRM képességekkel rendelkező fórumszoftverek sokkal több lehetőséget kínálnak, mint azok, amelyek nélkülük vannak. A CRM segítségével cselekvőképes információkat tárolhat a fórum felhasználói között. Importálhatja őket névjegyekként, és releváns névjegycsoportokat hozhat létre a potenciális ügyfelek jobb minősítése érdekében.

CRM-LiveAgent

A legjobb fórumszoftver CRM-et tartalmaz, amely automatikusan le tudja húzni az adatokat a fórum felhasználói profiljaiból, és kitölti az összes kapcsolattartási mezőt. A CRM lehetővé teszi, hogy ügynökei gyorsan hozzáférjenek az online jegyelőzményekhez, és jobban betekinthessenek az ügyfelek egyedi igényeibe és preferenciáiba, miközben megkönnyítik az együttműködést.

Jelentés

A jelentéskészítés szintén a legjobb fórumszoftver funkciók kategóriájába tartozik. Ez azért van, mert értékes és működőképes betekintést nyújt a támogató ügynökök által nyújtott szolgáltatásról. A teljes elemzési áttekintés a következőket tartalmazza:

Jelentések a Help Desk szoftverben - LiveAgent

Ezen adatok birtokában optimalizálhatja a szerviz- és támogatási részlegek munkafolyamatát, javíthatja a szolgáltatás minőségét, és azonosíthatja a működési szűk keresztmetszeteket.

It doesn't end there

Discover all help-desk features that LiveAgent has to offer.

Mennyibe kerül a fórum szoftver?

A fórum szoftvercégek különböző árképzési modelleket alkalmaznak megoldásaikhoz. Leggyakrabban havonta több árképzési tervet láthat felhasználónként. A havi ár felhasználónként minden fórumszoftver megoldás esetében egyedi. Vannak olyan eszközök is, amelyek egyedi árazási modellel csak kérésre állnak rendelkezésre.

A fórumszoftverek átlagos költsége havonta 30 dollár körül van felhasználónként. Az ár nagyon fontos tényező lehet, különösen akkor, ha valamikor úgy dönt, hogy növeli. Emiatt a döntés meghozatalakor mindig figyelembe kell vennie a fejlett tervek árcéduláit.

Top 20 fórum szoftvermegoldás

1. LiveAgent

Fórum - LiveAgent
A LiveAgent fóruma

A LiveAgent olyan megoldás, amelyet fórumszoftverként használhat online közösség felépítéséhez és kivételes ügyfélszolgálat biztosításához. A LiveAgent egy átfogó felhőalapú fórumszoftver-megoldás, amely több tucat funkcióval rendelkezik. Lehetővé teszi a fórumbejegyzések automatikus átalakítását jegyként. Ügynökei hozzáférhetnek ezekhez a jegyekhez egy központi postaládából.

Youtube video: Knowledge Base / Customer Portal Demo | LiveAgent

A LiveAgentben belső vagy nyilvános ügyfélfórum létrehozása egyszerű. Bejelentkezés után a funkció megtalálható a LiveAgent felhasználói felület ügyfélportál részében. A cím beállítása és a fórum aktiválása előtt testreszabhatja a stílust, a kulcsszót és a SEO-t a tartalom optimalizálása érdekében, vagy kiválaszthatja a kijelölt osztályt a kérdések kezelésére.

Főbb jellemzők

 • Nyilvános és belső fórumok létrehozása
 • Belső és külső tudásbázis
 • Egyszerűsített regisztráció
 • A fórumok hozzárendelhetők bizonyos osztályokhoz
 • Jelentések és fórumfigyelés valós idejű értesítésekkel
 • Automatikus jegyátalakítás fórumbejegyzésekhez és válaszokhoz;
 • Teljes fórum testreszabás (színek a témákban, fejléc, lábléc, logó és cím)

Előnyök

 • Doboz nélkül működik (nincs szükség kódolásra)
 • Integrálhat más csatornákat a támogatás érdekében (Twitter, Facebook, Slack, Viber, e-mail, élő csevegés, hívások, kapcsolatfelvételi űrlapok, videohívások és visszajelzések)
 • Kiváló ár-érték arány

Hátrányok

 • Időbe telik, amíg minden beállítást és funkciót kézbe vesz
 • Túl sok lehet, ha csak a fórum funkcióira van szüksége

Ár

Az árak havi 15 dollártól kezdődnek felhasználónként.

Build a community

Try LiveAgent and enjoy the benefits of a comprehensive forum software.

2. WordPress

2. WordPress - App - Uploads - 2021 - 07 - Image8.png
WordPress irányítópult

A WordPress egy ingyenes tartalomkezelő rendszer (CMS). Igen, segíthet gyönyörű webhelyek létrehozásában és elindításában, de fórumszoftverként is szolgálhat. A közösségi fórum bővítményeinek köszönhetően bővítheti webhelye funkcionalitását. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre az ingyenes és a fizetős bővítmények között.

Főbb jellemzők

 • Könnyű publikálás
 • Egyszerű megszokni és használni
 • Nagyszerű beépített felhasználói kezelés
 • Média menedzsment
 • Mély testreszabások
 • Keresőmotorokra optimalizálva
 • Jobb rugalmasság

Előnyök

 • Nagy és támogató közösség
 • Mobilbarát a kezdetektől
 • Hozzáférés több száz professzionálisan tervezett témához

Hátrányok

 • A WordPress beállításai között való navigálás kihívást jelent a kezdőknek
 • A felhasználóknak fizetniük kell a domainért és a tárhelyért
 • Előfordulhat, hogy bizonyos frissítések végrehajtásához szakemberre van szükség

Ár

A WordPress ingyenes, de figyelembe kell vennie a domain név, a tárhely és a prémium közösségi fórum bővítmény költségeit.

3. Joomla!

3. Joomla! - App - Uploads - 2021 - 07 - Image7.png

A Joomla! egy CMS platform, amely hasonlít a WordPress-re. Azonban sokkal robusztusabb és lényegesen több technikai tudást igényel, mint a WordPress. Különféle ingyenes és fizetős fórumbővítmények állnak rendelkezésre a Joomla! fórum létrehozásához és elindításához. A WordPress-től eltérően a Joomla!-nál előfordulhat, hogy olyan fejlesztőt kell felvennie, aki rendelkezik tapasztalattal a platformmal kapcsolatban.

Főbb jellemzők

 • Nagyszerű többnyelvű támogatás
 • Beépített frissítő az alapvető platformfrissítésekhez
 • Alkalmazáson belüli kontextuális súgórendszer
 • Felhasználókezelés felhasználói jogosultságokkal
 • Tartalomkezelés
 • Különféle bővítmények támogatása
 • Végezze el a fórum testreszabását

Előnyök

 • Teljes irányítás a fórum felett
 • A fórum finomhangolása egyszerű a kezelőfelületről
 • Erőteljes bővíthetőség

Hátrányok

 • Jelentős műszaki ismereteket igényel
 • Kevesebb kiterjesztést kínál, mint más CMS-ek
 • A prémium fórum bővítmények nagyon drágák

Ár

A Joomla! ingyenes, de figyelembe kell vennie a domain név, a tárhely és a prémium fórum bővítmény költségeit, hasonlóan a WordPresshez. Ezenkívül valószínűleg Joomla fejlesztőt kell felvennie, és az nem olcsó.

4. phpBB

4. phpBB - App - Uploads - 2021 - 07 - PhpBB.png
phpBB fórum szoftver

A phpBB egy ingyenes hirdetőtábla szoftver, és a szoftverkategória egyik úttörője. Lehetővé teszi olyan fórumok létrehozását, ahol a felhasználók bejelentkezhetnek és üzeneteket tehetnek közzé. A phpBB kiterjesztésekkel bővítheti fórumának funkcionalitását. Például hozzáadhat belső üzeneteket, testreszabhatja a fórumok megjelenését és hangulatát, és lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy személyre szabják a profiljukat.

Főbb jellemzők

 • Olvasatlan üzenetkövetés
 • Felhasználói beállítások
 • Privát üzenőfal rendszer
 • Fórum moderáló eszközök
 • Teljesen testreszabható regisztrációs űrlapok
 • Téma szerkezetének szabványosítása
 • Fórum metszés

Előnyök

 • Könnyen módosíthatja a fórum funkcióit a phpBB MOD segítségével
 • Átfogó fórumhierarchia lehetőségek
 • Testreszabhatja a sablonokat és stílusokat könnyedén

Hátrányok

 • Fórumon kívül nem kínál semmit
 • Elavult megjelenés jellemzi
 • Meredek tanulási görbéje van

Ár

A phpBB ingyenesen használható.

5. Drupal

5. Drupal - App - Uploads - 2021 - 07 - Drupal.png
Drupal fórum szoftver interfész

A Drupal egy másik CMS a listánkon, amely kiváló funkcionalitást és funkciókat kínál a fórumok tekintetében. Gyorsan hozhat létre és indíthat fórumokat, de ami még fontosabb, egyszerűsíteni tudja a felhasználók és a fórumok moderálását. A Drupal témákkal és modulokkal funkciókat adhat hozzá fórumához és webhelyéhez, és jobb vizuális élményt nyújthat a fórum felhasználóinak. Ellentétben a WordPress és a Joomla!-val a Drupal beépített fórumképességekkel rendelkezik.

Főbb jellemzők

 • Beépített támogatás vitalapok
 • Egyedi URL minden fórum témához
 • Felhasználói jogosultságok
 • Közkedvelt téma küszöbértéke
 • Témák oldalanként
 • A téma alapértelmezett sorrendje
 • Rugalmas és új téma motor – Twig

Előnyök

 • A fórum funkcióit azonnal kínálja
 • Sok modul és téma a fórum működésének és megjelenésének javítására
 • Teljesen testreszabható

Hátrányok

 • Meredek tanulási görbe
 • Kevesebb modul, mint a WordPress-nél
 • A Drupal menedzsment műszaki ismereteket és szakértelmet igényel

Ár

A Drupal ingyenes, de a legtöbb modul prémium és költséges. Figyelembe kell vennie a domain név és a tárhely költségeit is.

6. MyBB

6. MyBB - App - Uploads - 2021 - 07 - MyBB.png
MyBB fórum szoftver

A MyBB szolgáltatásaiban nagyon hasonlít a phpBB-hez. Ez is egy nyílt forráskódú fórumszoftver, és szabadon használható. Lehetővé teszi fórum létrehozását, üzenőfalak beállítását, egyszerű moderálást és egyszerűsített felhasználói regisztrációt. A MyBB átfogó vezérlőpanellel rendelkezik, amellyel útközben moderálhatja a fórumot, és ellenőrizheti a valós időben frissített használati statisztikákat.

Főbb jellemzők

 • MyBB fórum témák széles választéka;
 • Bővítmények, amelyeket kifejezetten a felhasználói elkötelezettség fokozására terveztek;
 • Beépített sablonok és téma szerkesztő
 • Felhasználói hírnév rendszer;
 • Eseményütemezési naptárak;
 • Sablonok a felhasználói regisztrációhoz;
 • Fórum moderálás eszköztár;
 • Jelentések.

Előnyök

 • Kezdők számára is könnyen használható;
 • Nagyszerű játékfunkciók a fórum felhasználóinak bevonásához;
 • A fórum moderálása egy képernyőről.

Hátrányok

 • Kevesebb funkció, mint a listán szereplő többi fórumszoftver;
 • Biztonsági problémák;
 • Mobilbarát témák hiánya.

Ár

A MyBB szabadon használható, de pénzt kell költenie egy domain névre és tárhelyre.

7. Vanilla Fórumok

7. Vanilla Fórumok - App - Uploads - 2021 - 07 - Vanilla.png
Vanilla témájú kiegészítő

A Vanilla Fórum az egyik legjobb fórumszoftver megoldás. Ingyenes és prémium verziót is kínál. Az ingyenes verzió célja a kis- és középvállalkozások igényeinek kielégítése. A prémium verzió viszont kielégíti a vállalati szintű vállalkozások igényeit. A kiegészítő és téma rendszerek lehetővé teszik a fórum megjelenésének és hangulatának testreszabását, miközben kibővítik annak funkcionalitását.

Főbb jellemzők

 • Támogatás különböző típusú megbeszélésekhez (pl. Normál megbeszélések, szavazások, kérdések)
 • Gazdag tartalom
 • Felhasználó megemlítése
 • Avatarok és felhasználói profilok
 • Privát üzenetküldés
 • Tudásbázis
 • Fórum csoportok

Előnyök

 • Modern megjelenésű témák
 • Sok kiegészítő a fórum funkciók bővítéséhez
 • Tudásbázis támogatás a jobb felhasználói élmény érdekében

Hátrányok

 • Nem sok kiegészítő és téma közül lehet választani
 • Időbe telik, amíg megtanulja a helyes használatát
 • A prémium verzió ára jelentősen meghaladja az iparági átlagot

Ár

A Vanilla Forums nyílt forráskódú kiadása teljesen ingyenes. A prémium verzió azonban havi 689 dollárnál kezdődik.

8. Flarum

8. Flarum - App - Uploads - 2021 - 07 - Image14.png
Flarum fórum címkék

A Flarum a fórum szoftverek egyik új szereplője. A jó hír az, hogy teljesen ingyenes. A platformot minden képernyőmérethez tervezték, és úgy optimalizálták, hogy még alacsony sávszélességű kapcsolatok esetén is kiemelkedő teljesítményt nyújtson. A Flarum alapvető és fejlett funkciókkal is rendelkezik, de telepítéséhez, frissítéséhez és karbantartásához jelentős műszaki ismeretekre van szükség.

Főbb jellemzők

 • Többnyelvű támogatás (16 fordítási csomag jelenleg elérhető)
 • Intuitív felhasználói felület
 • Felhasználói előrehaladási rendszer
 • Utoljára elérhető
 • Felhasználók megemlítése
 • Görgethető thread-ek
 • Egyszeri bejelentkezés
 • Vezérlőpult fejlett fórum moderálással

Előnyök

 • A Pusher integrációnak köszönhetően élő chat támogatással rendelkezik
 • A bővítmények lehetővé teszik a felhasználók számára a fórum testreszabását
 • Gyönyörű felhasználói felület

Hátrányok

 • Még fejlesztés alatt áll
 • A megfelelő működéshez a legújabb Apache/Nginx, PHP és MySQL szükséges
 • A telepítést és a frissítést szakembernek kell elvégeznie

Ár

A Flarum egy teljesen ingyenes fórumszoftver.

9. Simple Machines Fórum

9. Simple Machines Fórum - App - Uploads - 2021 - 07 - SMF.png
Simple Machines Fórum modul

Az Simple Machines Forum kiváló szoftver online fórumok létrehozásához, közzétételéhez és kezeléséhez. Hasonló funkciókat kínál, mint a phpBB. Mégis van néhány dolog, ami megkülönbözteti – a téma és a modulrendszerek. Ezzel a két rendszerrel az Simple Machines Forum kiváló rugalmasságot kínál. Tekintettel arra, hogy nyílt forráskódú megoldásról van szó, a know-how birtokában módosíthatja a saját igényeinek megfelelően.

Főbb jellemzők

 • Egyszerű testreszabás az új sablonrendszernek köszönhetően
 • Speciális felhasználói kezelés és jogosultságok
 • SEO kész
 • Könnyen kezelhető csomagkezelő
 • Jelentések és elemzések
 • Tagok nyomon követése
 • Egyszerűsített fórumkezelés

Előnyök

 • Prémium minőségű témák és modulok
 • Nagyszerű többnyelvű támogatás
 • A prémium előfizetés támogatása

Hátrányok

 • A témák elavultnak tűnnek
 • Nem támogatja a felhasználói profil testreszabását
 • A beállítások száma sok lehet az abszolút kezdők számára

Ár

Az Simple Machines Forum egy ingyenes és nyílt forráskódú fórummegoldás.

10. Discourse

10. Discourse - App - Uploads - 2021 - 07 - Image17.png
Discourse felhasználói felület

Ha gyorsan szeretne fórumokat létrehozni és közzétenni anélkül, hogy tönkretenné a költségvetését, a Discourse jó megoldás lehet az Ön számára. A szoftver nem kínál semmit a fórum funkcióin kívül, de cserébe modern felhasználói felületet és mobiloptimalizálást biztosít. Támogatja a bejelentkezési integrációt is a nagyszerű felhasználói élmény érdekében. A felhasználók bejelentkezhetnek Twitter, Instagram és Facebook fiókjukkal.

Főbb jellemzők

 • A beszélgetések átkerülnek egyetlen oldalról görgethető oldalra
 • Azonnali értesítések
 • Automatikus linkbővítés
 • Minden méretű képernyőhöz tervezték
 • Felhasználói bizalmi rendszer
 • A közösség moderálásának támogatása
 • Egyszeri bejelentkezés
 • Jelentések és elemzések

Előnyök

 • A valós idejű értesítések segítenek a felhasználóknak, hogy naprakészek legyenek minden fontos említésnél;
 • A levelezőlista mód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék kedvenc thread-jeiket;
 • Nagy skálázhatóság.

Hátrányok

 • Ez drágább, mint más prémium megoldások;
 • Az abszolút kezdőknek időt kell szánniuk a speciális funkciók használatára;
 • A görgetési rendszer csökkenti az olvashatóságot, ha több tucat válasz érkezik.

Ár

A diszkont árazási tervek havi 5 alkalmazottonként 100 dollárról indulnak.

11. Codoforum

11. Codoforum - App - Uploads - 2021 - 07 - Image15.png
Codoforum közösségi fórum szoftver

A Codoforum egy freemium közösségi fórum szoftver. Annak ellenére, hogy ingyenes megoldás, minden olyan funkciót kínál, amelyet a fórum szoftver eszköztárában elvár. A Codoforum talán a legjobb fórumszoftver a tiszta felhasználói felület kategóriában. Azonnal mobilbarát, és kiváló, ha sok felhasználó folyamatosan úton van.

Főbb jellemzők

 • Napi és heti összefoglaló (e-mailben küldi el a felhasználóknak a legújabb frissítéseket)
 • Friss, minimalista felhasználói felület
 • Támogatás minden mobil eszközön
 • WYSIWYG szerkesztő
 • A meglévő webhelyintegráció támogatása
 • A felhasználó megemlítése és címkézése
 • Értesítések és előfizetések
 • Napi és heti digest

Előnyök

 • Az értesítési rendszer támogatja az értesítési szint beállításait
 • A címkézési rendszer kiváló felhasználói élményt nyújt
 • Kiterjedt útmutatók és dokumentáció

Hátrányok

 • Csak a prémium verziók támogatják az automatikus frissítést és a biztonsági javításokat
 • A Freemium verzió vízjelet nem távolíthatja el
 • A frissítések ritkák

Ár

A Codoforum ingyenes verziója a Powered by Codoforum vízjelet tartalmazza. A fehér címke prémium árazási tervek 49 dollártól kezdődnek (egyszeri vásárlás).

Still with us?

Forum is an effective platform for encouraging self-service resolution and customer-to-customer cooperation. With LiveAgent you can delight and nurture your relationship with customers.

12. FluxBB

12. FluxBB - App - Uploads - 2021 - 07 - FluxBB.png
FluxBB közösségi fórum megoldás

Bár ez lényegesen egyszerűbb fórummegoldás, mint bármely más szoftver a listánkon, a FluxBB teljesítményének köszönhetően felkerült a listára. Ez egy könnyű közösségi fórummegoldás, amely minden lényeges funkcióval rendelkezik. Hozzáférhet a fórum legfontosabb moderálási lehetőségeihez, témáihoz és bővítményeihez. A FluxBB segítségével nagyon gyorsan és kevés komplikáció nélkül beállíthatja és elindíthatja fórumait.

Főbb jellemzők

 • Téma rangsor
 • Fórum és téma előfizetés
 • Témák áthelyezése, felosztása és egyesítése
 • Fórum metszés
 • Az RSS feed támogatása
 • A felhasználói regisztráció letiltása/engedélyezése
 • Felhasználói jogosultságok

Előnyök

 • Nagy teljesítmény szem előtt tartásával készült
 • Felhasználói rangsorolási rendszerrel rendelkezik
 • Támogatás a speciális profilok testreszabásához

Hátrányok

 • A pluginek hiánya
 • A témák elavultnak tűnnek

Ár

A FluxBB teljesen szabadon használható.

13. Invision Community

13. Invision Community - App - Uploads - 2021 - 07 - Invision Community 2.png
Invision Community fórumok

Az Invision Community az IP-kártya örököse, amely a napokban az egyik legnépszerűbb fórumszoftver megoldás volt. A platform számos funkciót kínál, és megkönnyíti a fórum moderálását. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját csoportokat hozzanak létre a klubon belül. A platform árazása egyedülálló, mivel mind az adattárolás, mind az online látogatók száma a különböző fizetőfalak mögött van.

Főbb jellemzők

 • Közösségi klubok
 • A fórumbejegyzések automatikus közzététele a közösségi média fiókokban
 • Felhasználói hírnév és ranglisták
 • Csoportos promóciók
 • Fizetett előfizetés
 • Fejlett moderációs eszközök
 • Mobil támogatás
 • Távoli megjegyzéskészítő alkalmazás az egyszerű hírek és cikkek terjesztéséhez

Előnyök

 • Könnyen vonzza a felhasználókat vonzó funkciókkal
 • Nagyszerű felhasználói felület
 • Kövesse közösségi médiáját vonzó fórumbejegyzésekkel

Hátrányok

 • SEO funkciók hiánya
 • Több játékra van szükség
 • Az árak emelkedhetnek a fórumok adatigényének növekedésével

Ár

Az Invision Community havi 45 dollárnál kezdődik, legfeljebb 65 online látogatóval.

14. XenForo

14. XenForo - App - Uploads - 2021 - 07 - XenForo.png
XenForo közösségi platform szoftver

A XenForo egy élvonalbeli közösségi platform és prémium fórumszoftver megoldás, amelyet azoknak a vállalatoknak fejlesztettek ki, akik érdeklődnek a saját üzemeltetésű megoldások használata iránt. A XenForo lenyűgöző funkciókkal rendelkezik és kiváló közösségi média integrációval rendelkezik. Több mint 2000 kiegészítővel az Ön rendelkezésére áll, és egyéni funkciókkal rendelkező fórumot hozhat létre a felhasználói tevékenység táblázat alapján. Ezenkívül a platform a keresőmotorokra van optimalizálva.

Főbb jellemzők

 • Strukturált kérdések és válasz szálak támogatása
 • Gazdag cikkszerző rendszer
 • Beépített keresési funkció
 • A személyzet kiváltságai
 • Inline moderálás támogatása
 • Felhasználói teljesítmény rendszer
 • Dedikált mobilalkalmazás
 • Jelentések és elemzések

Előnyök

 • Teljesen SEO optimalizált online fórum
 • Könnyen használható fórum moderáló eszközök
 • XenForo mobilalkalmazás

Hátrányok

 • A helyszíni telepítést tapasztalt személyzetnek kell elvégeznie
 • Több PHP kiterjesztést, valamint a PHP és a MySQL jelenlegi verzióját igényli
 • A XenForo szerzői jogi megjegyzés eltávolítása 300 dollárba kerül

Ár

A XenForo licenc 160 dollárról indul.

15. Wix

15. Wix - App - Uploads - 2021 - 07 - Wix Community Forum.png
Wix közösségi fórum

A Wix egy online webhelykészítő, és csomagjuk részeként kínálják a Wix Forum szoftvert. Ez az egyik legegyszerűbb közösségi fórum-eszköz, mivel drag-and-drop szerkesztőt tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a fórumot egyetlen kódsor írása nélkül is felépítheti és elindíthatja. Építhet önálló fórumot, vagy integrálhatja azt egy webhellyel. Ami a funkciókat illeti, a Wix Forum nem marad el a versenytársaktól.

Főbb jellemzők

 • Támogatja a klasszikus és a kártyás fórumok elrendezését
 • Beépített SEO eszköz
 • Mobilbarát fórum
 • Fórum moderáló eszközök
 • Fórum felhasználói jogosultságok
 • Tag oldala
 • Profil oldal
 • Fórum sablonok
 • Valós idejű értesítések

Előnyök

 • Rendkívül könnyen használható
 • Felhőalapú fórum szoftver
 • Gyönyörű sablonok

Hátrányok

 • Ingyenes csomaggal Wix márkanevet kap
 • Fizetett előfizetésre van szüksége a nyomon követéshez és az elemzésekhez
 • A legtöbb értékes kiegészítő prémium

Ár

A Wix havi 8,50 dollárnál kezdődik.

16. vBulletin

16. vBulletin - App - Uploads - 2021 - 07 - VBulletin 1.png
vBulletin fórum könyvtár

A vBulletin egy nagyon hatékony fórumszoftver. Ez egy népszerű megoldás, amelyet néhány nagy szervezet, például a Sony Pictures és a NASA használ, és minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre lenyűgöző fórumok létrehozásához van szüksége. A vBulletin szintén a mobilfelhasználókat szem előtt tartva készült, és támogatja a SEO-t. Beállíthatja a fórumokat privátnak vagy nyilvánosnak, szerkesztheti a hierarchiát, engedélyezheti a privát üzenetküldést és még sok mást.

Főbb jellemzők

 • Korlátlan hierarchia a fórumokon
 • Privát/Nyilvános fórumok
 • Fórum moderáló eszközök
 • Téma és fórum előfizetés
 • Korlátlan moderátorok
 • Testreszabható engedélyezési rendszer
 • Privát üzenetküldés
 • Sablonok, kiegészítők és felületek

Előnyök

 • Hozzon létre, tegyen közzé és moderáljon online közösséget egy platformon keresztül
 • Lehetőségek bősége
 • Mind a saját, mind a felhő verzió

Hátrányok

 • Az önálló megoldás műszaki ismereteket igényel
 • A tervek sávszélessége korlátozott
 • A saját üzemeltetésű verzió támogatása korlátozott

Ár

A vBulletin 5 Connects, amely önálló tárhelyre készült, 249,00 dollárról indul. A vBulletin Cloud havi 19,95 dollárnál kezdődik.

17. inSided

17. inSided - App - Uploads - 2021 - 07 - InSided.png
inSided fórum megoldás

Az inSided egy teljes fórum szoftver megoldás. Segítségével online közösséget hozhat létre, és megkönnyítheti a márka és az ügyfelek közötti kommunikációt. Valójában nem tűnik ki egyedi szögekkel a többi lehetőséghez képest, de szilárd lehetőség.

Főbb jellemzők

 • Tudásbázis
 • Kérdések és válaszok stíluslapok támogatása
 • Keresőoptimalizált tartalom
 • A tartalom priorizálása
 • Beépített intelligens tartalomkeresés
 • Intelligens és kontextus-specifikus tartalom
 • Speciális jelentések
 • Frissítse a felhasználókat érdeklődési körük alapján

Előnyök

 • Nagy rugalmasság a sok funkciónak köszönhetően
 • Könnyen használható, korábbi tapasztalatok nélkül is
 • Az új funkciók rendszeresen megjelennek

Hátrányok

 • Az ár kissé meghaladja az iparági átlagot
 • Testreszabási lehetőségek hiánya
 • A jelentések és elemzések nem olyan mélyrehatóak, mint néhány más megoldás esetében

Ár

Az inSided ár csak kérésre áll rendelkezésre.

18. NodeBB

18. NodeBB - App - Uploads - 2021 - 07 - Image23.png
NodeBB rugalmas fórum szoftver

A NodeBB a fórum szoftvercsaládjának egyik legújabb kiegészítése. Rugalmasságának és intuitív felhasználói felület kialakításának köszönhetően népszerű – a fórum moderátorai egy képernyőn férnek hozzá az összes moderációs eszközhöz. Az integrációs osztályon is ragyog, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy különböző platformokat integráljanak, a közösségi médiától a projektmenedzsment szoftverig. A felhasználók bővítményekkel is kiterjeszthetik alapértelmezett funkcióit.

Főbb jellemzők

 • Mobilra kész
 • Lokalizációs támogatás
 • Azonnali értesítések
 • Elemzés és jelentéskészítés
 • SEO kész
 • Közösségi média megosztása
 • Saját üzemeltetésű és felhőalapú megoldások támogatása
 • Beépített azonnali üzenetküldés

Előnyök

 • Zökkenőmentesen integrálható a népszerű felhőalapú szolgáltatásokkal
 • Könnyen beállítható és használható
 • Modern és friss megjelenés

Hátrányok

 • Drágább, mint a többi fórumszoftver
 • A beépülő modulok és widgetek gyakran megszakítják az alapvető funkciókat
 • A fórumok témáinak hiánya

Ár

A NodeBB ára havi 250 dollárnál kezdődik.

19. Forem

19. Forem - App - Uploads - 2021 - 07 - Image24.png
A Forem nyílt forráskódú fórum szoftver

A Forem hamarosan megjelenik, de tekintettel arra, hogy a Dev.to konyhából kerül ki, biztosan nagyszerű lesz. Új, modern megjelenéssel, intuitív felhasználói felülettel és egyszerű telepítéssel rendelkezik. Ez egy nyílt forráskódú szoftvermegoldás, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén építsen közösségeket, és ennek segítségével lehetővé teheti a látogatók számára profilok létrehozását, bejegyzések olvasását/írását, bizonyos címkék követését vagy a tartalom keresését.

Főbb jellemzők

 • Az RSS feed támogatása
 • Moderáló eszközök
 • Kövesse a többi felhasználót
 • Kövesse a bejegyzés címkéit
 • Közvetlen üzenetküldés
 • Csoportos csevegések
 • Integráció más alkalmazásokkal
 • Eredmény jelvények

Előnyök

 • Nagy rugalmasság
 • Könnyen használható moderáló eszközök
 • Csoportos csevegés és közvetlen üzenetküldés egyaránt

Hátrányok

 • A nyílt forráskód korlátozott támogatást jelent
 • Jelentős tudást igényel az önálló házigazda számára
 • A használati esetet szigorúan a fórum fenntartja

Ár

A Forem teljesen ingyenes megoldás.

20. bbPress

20. bbPress - App - Uploads - 2021 - 07 - BbPress.png
bbPress WordPress fórum bővítmény

A bbPress egy fórumszoftver, amelyet ugyanaz a csapat bocsátott ki, mint aki a WordPress-en dolgozott, és mindenképpen megjelenik a platformon, különösen a könnyen kezelhető részlegben. A tervezés elavultnak tűnhet, de a legjobb tulajdonságok ott vannak. Mivel maga WordPress beépülő modul, lehetővé teszi, hogy kiterjessze funkcionalitását más bővítményekkel, és létrehozza a kívánt fórumot. Végül ez egy nyílt forráskódú projekt, így ingyenesen használható.

Főbb jellemzők

 • Telepítés egy kattintással
 • Témák támogatása
 • Fórum sablonok
 • Felhasználói jogosultságok
 • Tevékenység naplózás
 • Értesítések
 • Különféle bővítmények támogatása
 • Privát csoportok

Előnyök

 • Könnyen telepíthető és beállítható
 • A funkcionalitás bővítményekkel javítható
 • Kompatibilis a modern WordPress témákkal

Hátrányok

 • Az alapértelmezett téma elavultnak tűnik
 • A speciális funkciók beépülő moduloktól függenek
 • Túl sok idő telik el az új kiadások között

Ár

A bbPress teljesen ingyenes.

A top 5 fórum szoftver összehasonlítva

Gyorsan hasonlítsuk össze a top 5 fórumszoftver opciót.

1. LiveAgent

A top 5 fórum szoftver összehasonlítva - App - Uploads - 2021 - 07 - Image1.png
A LiveAgent használt felülete

A LiveAgent az első számú választásunk a vállalkozások felhőalapú fórumszoftver megoldásaihoz. Nemcsak sok funkcióval rendelkezik, hanem lehetővé teszi a fórum kihasználását a szolgáltatások, termékek fejlesztése és az ügyfelek boldoggá tétele érdekében.

Ezenkívül a LiveAgent lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, és a legrelevánsabb fórumtartalmat beépítsék a belső vagy külső tudásbázisba. A kényelem abból fakad, hogy mindezt egyetlen képernyőről végezheti el.

Post and share useful content

With LiveAgent you can allow customers to access knowledge base articles, ticket status, interaction history or in-depth product and service information.

2. vBulletin

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image2.jpg
vBulletin fórum szoftver

A vBulletinből hiányzik a help desk funkció és az automatikus fórumbejegyzés és válasz a jegyátalakítási funkciókra. Ha azonban fórumot szeretne futtatni és moderálni egy bevált és biztonságos platformon, akkor a vBulletin a második legjobb megoldás, és minden szükséges funkcióval rendelkezik.

A vBulletin könnyen használható, ezt fontos megjegyezni, ha nincs korábbi tapasztalata a fórumok létrehozásában vagy moderálásában.

3. Discourse

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image3.png
Discourse felhasználói műszerfal

A Discourse egy prémium fórumszoftver megoldás, akárcsak a LiveAgent és a vBulletin. Az integrációkhoz hasonló a LiveAgent, és használhatja a közösségi médiával, vagy integrálhatja a help desk eszközeivel.

Támogatást kínál a WordPress számára, de nem lépi túl a fórum alapvető funkcióit, és kissé drága. A beszélgetések tárhelyének tervei 100 dollártól kezdődnek.

4. phpBB

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image4.png
phBB ingyenes fórum szoftver platform

Ha fórumot szeretne építeni és moderálni, és költségvetése van, akkor a phpBB lehet a legjobb megoldás. Ez egy ingyenes fórum szoftver platform. Alapvető és speciális fórumfunkciókkal is rendelkezik.

Másrészt a phpBB kissé elavultnak tűnik, ami károsíthatja a fórum felhasználói felfogását. Ez is csak saját üzemeltetésű megoldás, ezért meg kell találnia egy tárhelyszolgáltatót, ami több kiadást generál.

5. Simple Machines Forum

Post and share useful content - App - Uploads - 2021 - 07 - Image5.png
Simple Machines Forum kezdőlap

Végül van egy másik nyílt forráskódú megoldásunk- a Simple Machines Forum. Elavultnak tűnik, és csak fórum-specifikus eszközöket tartalmaz, de a phpBB-vel ellentétben sokkal több testreszabási lehetőséget kínál a fejlett csomagkezelőnek köszönhetően.

Segítségével további modulokat telepíthet, amelyek javítják a fórum megjelenését és képességeit. Ez azonban jobban megfelel nagyobb közösségeknek.

A top 5 e-mail támogatási rendszer összehasonlítva

E-mail támogatási rendszerCapterra minősítésIngyenes verzióIngyenes próbaverzióKezdő ár
LiveAgent4.7/5 (kb. 1 ezer vélemény alapján)IGENIGEN15 USD ügynök/hó
vBulletin4.0/5 (13 értékelés)NEMIGEN$249 havonta
DiscourseNem ide vonatkozóIGENIGEN$100 felhasználónként/havonta
phpBBNem ide vonatkozóIGENIGENIngyenesen használható
Simple Machines Forum
Nem ide vonatkozóIGENIGENIngyenesen használható
Kelt. július 19-én

Végszó

A vállalkozásának megfelelő fórumszoftver megoldás kiválasztása elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez. Segít a végrehajtás és a bevezetés egyszerűsítésében, de a konkrét célok elérésében is. Annak érdekében, hogy megalapozott döntést hozzon, összeállítottuk a kérdések és válaszok rövid listáját. Spoiler figyelmeztetés – A LiveAgent az abszolút bajnok mind a hat kategóriában.

A szerkesztő megjegyzése: Ha az áttekintő cikkben szereplő bármely információ pontatlan, lépjen kapcsolatba velünk, és ennek megfelelően módosítjuk

A legjobb all-in-one fórum szoftvermegoldások

A LiveAgent a legjobb all-in-one fórum szoftver megoldás. A teljes helpdesk funkcionalitását kínálja zökkenőmentes fórumintegrációval, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy teljes mértékben kihasználják az online fórum fenntartásának előnyeit.

A hozzászólás és válasz a jegyre funkcióval a vállalatok naprakészek maradhatnak a legújabb fejleményekről, és segíthetnek ügyfeleiknek a problémák hatékony megoldásában. Ezen felül a LiveAgent lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hasznos belső és külső tudásbázisokat hozzanak létre, és gond nélkül megoszthassák a legfontosabb tartalmakat.

A legjobb fórumszoftver beépített élő csevegéssel, call centerrel, közösségi médiával és ügyfélportállal

A LiveAgent a legjobb fórumszoftver beépített élő csevegéssel, call centerrel, közösségi médiával és ügyfélportállal. Egyszerűen azért, mert a platform mindezeket a szolgáltatásokat egyetlen központi megoldásból kínálja. Az ügynököknek és a szolgáltatóknak nem kell eszközöket váltaniuk. Ez egy teljes technikai halom, amely egyetlen felhasználói felületen keresztül érhető el.

A legjobb funkciógazdag online fórum szoftver

Ami a funkciókat illeti, semmi sem közelít a LiveAgenthez. A platform közel 200 funkciót kínál a felhasználóknak, és a vállalat folyamatosan dolgozik a meglévő funkciók fejlesztésén és újak bevezetésén.

A legjobb ár-érték arányú fórum szoftver

A LiveAgent a legjobb fórumszoftver, ha ár-érték arányban a havi 15,00 USD / személyenkénti felhasználó, a rengeteg funkció és a könnyű használat jellemzi.

A legmagasabb minősítésű fórum szoftver

A legmegbízhatóbb online szoftver értékelő platform, a Capterra szerint a LiveAgent a legmagasabb besorolású fórum szoftver, átlaga 4,7 több mint 1000 egyedi vélemény alapján.

A legegyszerűbben beállítható és használható fórumszoftver és integráció

Noha csaknem 200 funkcióval rendelkezik, a LiveAgent a leginkább hozzáférhető fórumszoftver ezen a listán, amelyet integrálni kell. A funkciók és a felhasználói felület is intuitív, ami rendkívül egyszerűvé teszi a telepítést és a használatot.

A satisfied customer is a happy customer

Take our product tour and explore LiveAgent, the omnichannel help desk solution, today.

Youtube video: LiveAgent Product Tour

FAQ

What is forum software?

Forum software solutions are specialized platforms that enable you to create and publish community forums used for various things. They have several key features that help you moderate the forum, enable users to edit their profiles, add a direct messaging channel, and so on.

What are the benefits of open-source and premium versions of forum software?

There are two unique benefits open-source forum software offers – it’s completely free, and you can customize it however you want. However, it has to be deployed on company servers, and you need to have staff proficient in coding to customize it. Premium versions of forum software benefits include easy deployment, no maintenance costs, and access to premium features usually unavailable in open-source solutions.

What is an omnichannel forum software solution?

Omnichannel forum software solution refers to platforms that can integrate various communication channels. It’s essential for companies that want to use the forum as another channel to offer support. With omnichannel forum software, a company can use the forum as one channel of communication and include social media, messaging platforms, email, and other channels to the mix.

What features should the best forum software offer?

Some of the baseline features that should be present in any solid forum software package include forum moderation tools, multiple-knowledge base support, search widgets, voting system, reporting, and ticket management system.

What are the benefits of using forum software?

Forum software offers many benefits to businesses of all sizes. This includes improved customer engagement, attracting new customers, building an online community, improved branding efforts, facilitating business growth and expansion, and excellent ticket deflection rates.

What is the best forum software?

The best forum software is LiveAgent. It offers the best value for money, given the sheer amount of features and capabilities that are available to the user. LiveAgent forum software solution enables companies to build internal and public forums and automatically convert new topics and replies into tickets agents can access through a single user interface.

Why is the forum software important?

The forum software is important because it helps you streamline and automate most of the forum creation and moderation processes. Instead of doing everything manually and creating things from scratch, you can use it to create forums and start using them even with no technical knowledge.

How do you customize the forum software?

There’s no straightforward answer to this question because every forum software is unique. The premium forum software customizations are often easy and can be done via an intuitive user interface. With open-source solutions, you often have to code the customizations to get the look and functionality you want?

How does forum software work?

Forum software is designed to help create an online discussion site and extend its functionality. The users who visit the online discussion site can create posts, reply to other users’ posts, and directly communicate via messages.

How much does the forum software cost?

The premium forum software costs vary from solution to solution. Most of the pricing plans are based on the “per user per month” model. The average cost per user per month is approximately $30. You should always extend your research to find the solution with the best value for money and great scalability potential.

How can you create forum software for free?

You can use forum software and create and launch forums for free if you opt to use open-source forum software. However, if you want to create forum software, you’ll need to sit down and start coding. To create one, you have to know both frontend and backend programming

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.