Ingyenes próba

Ügyfélportál

Mi az az ügyfélportál?

Az ügyfélportál a vállalkozás 24/7-es működésének egyik módja. A legjobb ügyfélszolgálat érdekében minden ügyfélnek meg kell adnia a legjobb információkat. De hogyan teheti ezt meg, ha az ügyfélszolgálata nem áll rendelkezésre? Nos, a LiveAgent ügyfélportál megléte segíthet a szükséges tartalom biztosításában.

Így az ügyfelek megtalálhatják a választ kérdéseikre vagy fontos útmutatásokat. Így az Ön ügyfélszolgálata folyamatosan működik, és az üzlet nem veszíti el az ügyfeleket. A tudásbázis megléte segíthet az ügyfeleknek.

De könnyen létrehozhat egy másik tudásbázist az alkalmazottak számára is. Például; segítséget nyújthat az új alkalmazottak tájékoztatásában. Vagy egyszerűen bővíteni az ügynökök ismereteit; ha egy ügynök új trükköt vagy tippet talál, ezeket belső fórumként meg lehet osztani.

Hogyan működik az ügyfélportál a magyar LiveAgentben?

Az ügyfélportál a LiveAgentbe épül. Használata meglehetősen egyszerű. Ha először használja a LiveAgent szolgáltatást, egyszerűen hozzon létre egy ingyenes fiókot, vagy próbáljon ki egy ingyenes próbaverziót. A fiók létrehozása után kövesse és töltse ki az első lépések útmutatóját. Ez segít a szoftver gyors megismerésében.

Ezt követően egyszerűen kattintson a Tudásbázisra, és kezdje el létrehozni. Akár kategória, cikk, fórum, akár javaslati kategória. A LiveAgent egy plusz gombot is tartalmaz a jobb felső sarokban. Innen könnyen létrehozhat Tudásbázis cikkeket és még sok mást. A plusz gomb mindig a jobb felső sarokban található. Például létrehozhat egy cikket az Irányítópultról.

Az önkiszolgáló tartalom létrehozása után hozzáadhat egy Kereső widgetet és Visszajelzés gombokat. Így, ha az ügynökök nem állnak rendelkezésre, akkor az ügyfelek a gombokra kattintva megkereshetik a szükséges információkat, vagy visszajelzést adhatnak.

Az ügyfélportál beállítása a magyar LiveAgentben.

https://www.youtube.com/watch?v=hrCeVuzfock&feature=emb_title

A magyar LiveAgent ügyfélportáljának költségei:

A LiveAgent néhány alternatívát kínál az előfizetésekhez. Mivel minden vállalkozásnak különböző igényei vannak. A LiveAgent 3 típusú előfizetést készített. Van jegy, jegy + chat és all-inclusive ellátás. Az általános különbség az engedélyezett funkciók listájában található. Ha többet szeretne megtudni róluk, olvassa el az Árak című oldalt.

De hadd spóroljak egy kis időt az ügyfélszolgálati portálra vonatkozóan. Az Ügyfélportál, az Ügyfélfórum és a Tudásbázis külön díjak nélkül fizetendő. Mégis, ha vállalatát érdekli a több tudásbázis, figyeljen. Minden további tudásbázis 19 euró előfizetés esetén – jegy vagy jegy + chat. Ha All-inclusive előfizetéssel rendelkezik, akkor 2 Tudásbázist kap ingyen. Ezt követően mindegyik 19 euró.

Tehát felteheti a kérdést, miért lenne szükségem több tudásbázisra?

Nos, itt van egy példa; érdemes minden egyes márkához más tudásbázist készíteni. Ha nem érdekli több, akkor választhat egyet is. Ha valaha is érdekelné több, akkor először aktiválnia kell egy plugint a LiveAgent-ben. Aztán egyszerűen létrehoz egyet. Hacsak ezt meg nem teszi, nem fogjuk kiszámlázni érte.

Van még egy lehetőség, amelyet még nem említettünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy feliratkozás valamire, amit nem ismer, gyakran kockázatot jelenthet. Így a LiveAgent 14 napos ingyenes próbaverziót kínál minden előfizetéshez vagy ingyenes fiókhoz.

Try out LiveAgent for FREE

Handle all customer inquiries from one interface. Start improving your customer service with a 14-day free trial right away!

FREE TRIAL

Miért kéne vállalkozásának megfontolnia az Ügyfélportál beszerzését?

· 24/7 ügyfélszolgálat

Nem minden ügyfélszolgálat mondhatja el, hogy a nap 24 órájában a hét minden napján támogatást nyújt. Alapos tudásbázis-cikkek birtoklása alapvető információkat nyújthat az ügyfelek számára. Akkor is, ha az Ön nyitvatartási idején kívül van.

· Csökkenti az ügyfelek kérdéseit

Az ügyfélképviselők általában minden nap hasonló megkeresésekkel foglalkoznak. Az ügyfélkapuval csökkenthetik a leggyakrabban feltett kérdéseket/problémákat.

· Ügyfélmegtartás

Ha az ügyfelek gyorsan megtalálják a szükséges információkat, nagyobb az esélyük arra, hogy visszatérjenek. De általában minél gördülékenyebb a folyamat, annál nagyobb az esély az ügyfél visszatérésére. A fontos tényező nemcsak az, hogy milyen gyorsan érik el az információt, hanem az is, hogy mennyire értékes az.

· Fokozza a weboldal forgalmát

A megfelelő tudásbázis cikkei sok figyelmet vonzhatnak. Így, ha sokan értékesnek találják a cikkeket, megosztják másokkal. Ez azt jelenti, hogy nagyobb forgalmat érhet el a webhelyen, ami több potenciális ügyfelet jelent. Ráadásul megerősíti a webhely tekintélyét.

Ügyfélportál áttekintése

Ügyfélportál:

Ügyfélportál

Összességében beszéltünk az ügyfélportálról, de íme néhány extra szolgáltatás, amelyet a LiveAgent Ügyfélportál nyújt. Az ügyfélportál lehetővé teszi Önnek és ügynökeinek, hogy megtekinthessék az ügyfél jegyelőzményeit. Az ügyfél csak bejelentkezik és megtekintheti a teljes jegyelőzményt a portálon. Az ügynök megtekintheti a jegyelőzményeket a LiveAgentben. Az ügyfélportál tartalmazza a Tudásbázis cikkeit, a fórumokat, a javaslattáblákat és egyebeket is.

Tudásbázis:

Ügyfélportál

A tudásbázis segítségével a vállalat végtelen számú információalapú cikket készíthet. Remek szempont, hogy a Tudásbázis cikkét könnyedén hozzárendelheti jegyként az ügynökhöz. A tartalom létrehozható belső vagy külső célokra. Tehát információalapú cikkeket készíthet mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek számára. A tartalom üzletenként változó.

A belsőleg létrehozott Tudásbázis cikkei segíthetnek az áttérés folyamatában/képzésben. A csatolt strukturált cikkek zökkenőmentessé és szervezetté tehetik ezt a folyamatot. A belsőleg használt cikkek arra is szolgálhatnak, hogy alkalmazottai mindig pontos információkat szolgáltassanak ügyfeleinek. Így valamiféle tudásadatbázisként működhet az Ön vállalkozása számára. Írhat például céges híreket, frissítéseket vagy általános ismereteket.

Másrészt a Külső/Nyilvános Tudásbázis cikkei az ügyfelekre összpontosítanak, hogy megtalálják a keresett információt. Manapság az ügyfél azonnal meg akarja szerezni az információkat. Ha az ügyfél nem találja meg, nagy az esély arra, hogy felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, vagy rosszabb esetben a versenytársához fordul. Alapos, szervezett cikkek írása megakadályozhatja ezeket a helyzeteket.

Íme néhány ötlet a külső/nyilvános cikkekhez:

  • Útmutatók
  • Termékekkel/szolgáltatásokkal kapcsolatos információk
  • GYIK
  • Vizuális lépésről lépésre – képernyőképek vagy videók

További információ a LiveAgent Tudásbázisról.

Try out Knowledge Base for FREE

Handle all customer inquiries outside the business hours. Start your self-service with a 14-day free trial right away!

FREE TRIAL

Több tudásbázis:

Ügyfélportál

A nem rendszerezett tudásbázis-cikkek birtoklása frusztráló lehet. Így a TöbbTudásbázis megakadályozhatja a probléma előfordulását.

Mint már korábban említettük, annyi tudásbázist hozhat létre, amennyit a vállalat megkíván. Ez általában azokra a vállalatokra vonatkozik, amelyekben van néhány márka, vagy valakire, aki inkább megkülönbözteti a tartalmat. Ha azonban csak kategorizálni szeretné tartalmát, egyszerűen megteheti ezt egyetlen tudásbázissal, amelyet bármely előfizetés megad. De ha több márkához szeretne tartalmat létrehozni, akkor ez előnyt jelent az aktiváláshoz. A LiveAgent programban egyszerűen be kell lépnie a Plugins oldalra és aktiválnia azt. Ezt követően létrehozhat annyit, amennyit csak szeretne.

További információ a LiveAgent Több Tudásbázisáról.

WYSIWYG cikkszerkesztő:

Ügyfélportál

Egy cikk készítése sokkal többet igényelt, mint a jó írási készség és a megfelelő tudás. Manapság egy cikk elkészítése nem is lehetne egyszerűbb. A szerkesztő használata elősegítheti a tartalom megjelenítését a közzététel előtt. A LiveAgent Tudásbázis cikkeit vagy fórumait olyan könnyű létrehozni a WYSIWYG (amit látsz, azt kapsz) szerkesztővel. Ez egy felhasználóbarát szerkesztő. Így egy tapasztalatlan ember is könnyedén létrehozhat egy cikket.

További információ a LiveAgent WYSIWYG cikkszerkesztőről.

Mellékletek a cikkekben:

Ügyfélportál

A LiveAgent olyan funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi fájlok csatolását a Tudásbázis cikkeihez. Tehát, ha belső vagy nyilvános Tudásbázis-cikket szeretne létrehozni, akkor ezt megteheti a WYSIWYG szerkesztővel, és egyidejűleg csatolhat fájlokat is.

További információ a LiveAgent Mellékletek a cikkekben-ről.

Fórum:

Ügyfélportál

Az ügyfélportál másik nagyszerű tulajdonsága a fórum létrehozásának képessége. A fórum létrehozása segíthet a közösség létrehozásában. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy például posztoljon egy kérdést.

Mi történik ezután? Más ügyfelek válaszolhatnak. Ezért képesek hatékonyan segíteni egymást. Másrészt az ügyfélszolgálat jegyet is kap, ahol kapcsolatba léphet az ügyfelekkel is.

Ily módon fokozhatja az együttműködést, javíthatja a kommunikációt és kapcsolatba léphet az ügyfelekkel. Ezek a tényezők mind segítenek, amikor hűséges közösséget hoznak létre a márkájához.

További információ a LiveAgent Fórumról.

Visszajelzés és Javaslatok:

Ügyfélportál

A visszajelzések számos előnnyel járnak a vállalkozás számára. Fontos megérteni, hogy elkerülhetetlen a visszajelzés. Ha lehetőséget ad a visszajelzésre, megmutathatja ügyfeleinek, hogy aktívan hallgat rájuk.

Más szavakkal, szeretné tudni a véleményüket, mert értékeli őket. Az ügyfelek megismerése fontos üzleti szempont. Ez a szolgáltatás megmutathatja erősségeit és gyengeségeit az ügyfél szempontjából. Ha tudatában van gyengeségeinek, akkor fejlődhet abban, amiben nem annyira jó. Másrészt motivációként szolgálhat az ügyfélszolgálat számára. A lista végtelen.

A Visszajelzési fórum létrehozása a LiveAgent-ben meglehetősen egyszerű. Az ügyfelek egyszerűen csak regisztrálnak. Ehhez választhat egy testreszabható Visszajelzés gombot, vagy létrehozhatja a HTML-jét, és beküldheti a LiveAgentben. Ezután az ügyfél visszajelzést vagy javaslatot hozhat létre. Létrehozása után az ügyfélszolgálat megkapja a jegyet, ahol azonnal válaszolhat a jegyre.

További plusz, hogy lehetővé teszi a többi ügyfél számára, hogy szavazzanak/lájkoljanak. Ezért, ha szeretné tudni, hogy ügyfeleinek többsége miben ért egyet/miben nem, ezzel a funkcióval könnyedén megtudhatja.

További információ a LiveAgent Visszajelzés és Javaslatokról.

Keresési widgetek:

Ügyfélportál

Csalódott már valaha, mert nem találta meg azt, amit keresett a weboldalon? A LiveAgent keresőmodulja segít ügyfeleinek a megfelelő információk gyors megtalálásában. Képzelje el, hogy csodálatos Tudásbázis-cikkekei vannak, és kiderül, hogy az ügyfelek nem találják meg.

Tehát hogyan működik a valós környezetben? Nos, miután létrehozta/testreszabta a Kereső modult, az adminisztrátor integrálja azt a webhelyére. A testreszabás egyik lehetősége az, hogy kiválaszthat egy kategóriát, ahol azt szeretné, ha az ügyfél lássa a modult. Többet is létrehozhat adott kategóriákhoz.

Miután beállította a widgetet, az ügyfél csak beírja, amit keres, és a legrelevánsabb cikkek jelennek meg. Ez a modul eligazítja az ügyfeleket az általuk keresett információkhoz.

Keresési widgetek

További információ a LiveAgent Keresési widgetekről.

LiveAgent Beállítások:

Konfiguráció:

A LiveAgent különböző sablonokat kínál az ügyfeleknek az ügyfélportáljukhoz. Kínálunk klasszikus, minimalista és montanait. Így üzleti preferenciái alapján kiválaszthat dizájnt, logókat, színeket és egyebeket! Bár, ha szeretné megkapni a HTML fejlécét és láblécét, egyszerűen megteheti azt is, ha beírja az Ügyfélportál beállításaiban.

Jegy beküldése:

Ez a beállítási lehetőség lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy új jegyet nyújtsanak be. Az Ön cége kiválaszthatja a kívánt osztályt az ilyen jellegű vizsgálatok kezelésére. Ezenkívül testre szabhatja a kapcsolatfelvételi űrlap mezőket. Például; Cím, leírás, név, üzenet megerősítése és egyebek.

Chat indítása:

A chat indítása beállításokban egyszerűen létrehozhatja és testreszabhatja a csevegőablakot. Ez magában foglalja a gomb stílusát, helyét és színeit. Ezenkívül írhat egy üdvözlő üzenetet, amely akkor jelenik meg, amikor az ügyfele beszélgetni kezd az ügynökkel. Ez az automatizálás időt takarít meg az ügynök és az ügyfelek számára egyaránt. Egy érdekes funkció lehetővé teszi az üzenetek elrejtését. Ez azt jelenti, hogy ha az ügyfél korábban a chat előtti űrlapon/chat ablakon keresztül kereste meg, akkor az üdvözlő üzenet el lesz rejtve. Vannak más ilyen intelligens funkciók is, mint például; engedélyezze az offline üzenetek hagyását, rejtse el a chat újrakezdése gombot és így tovább!

Ezek a beállítások lehetővé teszik az ügyfélportál testreszabását a jobb ügyfélélmény érdekében. Emellett segítenek az ügynökeinek a Tudásbázis cikkek, fórumok, javaslattáblák kezelésében.

Try out LiveAgent for FREE

Handle all customer inquiries from one interface. Start improving your customer service with a 14-day free trial right away!

FREE TRIAL

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×
Schedule a one-on-one call and discover how LiveAgent can benefit your business.

We’re available on multiple dates

Schedule a demo