VoIP router

A VoIP router megkönnyíti a VoIP hívások kezdeményezését bárhol az irodai környezetben vagy otthon.

Mi az a VoIP router?

A VoIP router egy speciális útválasztó, amely lehetővé teszi az interneten keresztüli telefonálást. VoIP-útválasztó használatával fogadhatja a bejövő hívásokat internetkapcsolatán keresztül.

Egyes VoIP szolgáltatások VoIP router használatát javasolják, mert az javíthatja a VoIP-hívások minőségét. VoIP-szolgáltatója javasolhat egy adott VoIP-routert, hogy a lehető legjobb vezeték nélküli teljesítményt érje el. Ha a múltban problémákba ütközött a VoIP telefonokkal, a VoIP-útválasztó használata kiváló költséghatékony módja a nagyobb sebesség és jobb VoIP-hívások elérésének.

Hogyan állítson be egy VoIP routert?

A VoIP router beállításának folyamata az adott eszköztől függően változik. Ha problémákba ütközik, további tippekért hívja internetszolgáltatóját.

  • VoIP telefon javaslatok: Az optimális teljesítmény érdekében kérjen VoIP szolgáltatótól olyan ajánlást, amely jól működik az Ön által használt VoIP telefonnal.

  • Csatlakoztassa a VoIP router kábelét: A legtöbb esetben kétféleképpen csatlakoztathatja VoIP útválasztóját az internetkapcsolathoz: Ethernet-portokon Ethernet-kábellel vagy Gigabit Ethernet-kapcsolattal. Ha elérhető, használja a Gigabit Ethernetet a nagyobb sebesség eléréséhez.

  • Használja az útválasztó webalapú beállítási oldalát: A legtöbb útválasztó modell tartalmaz egy weboldalt a wi-fi útválasztó beállításához. Például a konfigurációs lehetőségek közül ki kell választania a vezeték nélküli útválasztó nevét, a biztonsági beállításokat és a jelszót.

  • Próbálja ki a különböző útválasztó helyeket a nagyobb sebesség érdekében: Ne feledje, hogy a vezeték nélküli hálózatnak vannak korlátai. A Wi-Fi jel hatótávolsága általában körülbelül 150 lábon (45 méter) belül van. Ha van otthoni irodája, próbálja meg a vezeték nélküli útválasztót a lehető legközelebb az otthoni irodájához beállítani, hogy telefonálhasson.

Ookla internet sebességteszt

Hogyan lehet megoldani a VoIP router hibáit?

Akár nagyobb sebességet szeretne az online játékokhoz, akár a VoIP-hívásokhoz, valószínűleg valamikor növelni fogja az internet sebességét. Szerencsére van néhány egyszerű módja ennek.

Először mérje meg az internet sebességét

Használjon internetsebesség-teszt eszközt a sebesség mérésére, majd hasonlítsa össze ezt a sebességet az internetkapcsolatával. Ha például egy 50 megabites internetszolgáltatáson csak tíz megabites internetsebességet ér el, akkor bőven van hova fejlődni. Másrészt, ha 50 megabites internetkapcsolaton 40 vagy 45 megabites sebességet ér el, akkor közeledik a maximális sebességhez. Ebben a helyzetben fel kell vennie a kapcsolatot internetszolgáltatójával, hogy gyorsabb kapcsolatot kérjen.

Ellenőrizze a konfigurációs beállításokat

Fontolja meg az útválasztó alapértelmezett beállításainak visszaállítását (más néven gyári alapértelmezett beállításokat). Ha ez nem működik, érdemes letiltani a régebbi vezeték nélküli protokollokat (azaz a 802.11g-t), és gyorsabb protokollokat, például a 802.11 ac-t használni, ha minden eszköze támogatja a 802.11 ac protokollt.

Növelje a hálózati teljesítményt az új firmware segítségével

A wifi routere speciális szoftvert, úgynevezett firmware-t használ az internet-hozzáférés kezelésére. A naprakész firmware telepítése növelheti az internet sebességét.

Módosítsa a router helyét

Ha például van egy garázsirodája, és a Wifi útválasztója messze van, az internet-hozzáférés sebessége lassú lesz. Kísérletezzen az útválasztó mozgatásával, hogy közelebb kerüljön a tartózkodási helyéhez.

Melyek a routerek fő típusai?

Mielőtt elkezdené megvizsgálni az útválasztók különböző modelljeit, hasznos megérteni a piacon lévő wi-fi útválasztók fő típusait.

A legjobb VoIP szoftveres alkalmazások a Mac 2020 és 2021 számára

Vezetékes routerek

A vezetékes routerek nem biztosítanak vezeték nélküli kapcsolatot. Ehelyett az ilyen típusú routerek Ethernet-portokon vagy Gigabit Ethernet-en keresztül biztosítanak internet-hozzáférést. Ha Ön a lehető leggyorsabb internet-hozzáférésre összpontosít VoIP-hívások indításához, a vezetékes routerek kínálja a legnagyobb sebességet. Hátránya, hogy fizikailag csatlakoztatnia kell egy vezetéket a vezetékes router és az eszköz között. Ha azonban értékeli az azonnali letöltéseket és a gördülékeny játékot, nehéz legyőzni a vezetékes routereket.

Vezeték nélküli routerek

Vezeték nélküli megoldást keres? Ebben az esetben vezeték nélküli routert szeretne használni. Egyetlen vezeték nélküli routerrel vezeték nélküli internetlefedettséget érhet el otthonában vagy irodájában. Ennek ellenére a vezeték nélküli internet-lefedettséget korlátozzák az irodai környezet falai és bútorai. Ezért a videohívások és a digitális letöltések lelassulhatnak, ha távol van a vezeték nélküli routertől.

Virtuális router

A fentiekkel ellentétben a virtuális router nem igényel speciális hardvert. Ez magában foglalja egy alkalmazás telepítését a számítógépre. A virtuális router népszerű választás VPN-védelemhez olyan eszközökön, mint a játék konzolok, Apple TV-k és Smart TV-k. Használhatja a csak más országokban elérhető tartalmak elérésére is.

Hogyan válasszunk VoIP routert a funkciók alapján?

Most, hogy ismeri az útválasztók fő típusait, jobban megértheti a piacon elérhető router-funkciókat.

A router általános jellemzői

Sok routert úgy terveztek, hogy kompatibilis legyen a streaming eszközökkel, és azonnali beállítást kínáljon. A legtöbb router megkönnyíti a vezeték nélküli hálózat beállítását. A gyorsabb internetkapcsolat érdekében egyes routerek Gigabit Ethernet portokat tartalmaznak. Ezen túlmenően sok útválasztó Ethernet portot is tartalmaz.

Router closeup

Kétsávos frekvencia

A kétsávos frekvenciaútválasztó nagyobb teljesítményt nyújt, mint az egysávos router. A kétsávos router két frekvencián tud adatot továbbítani: a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciasávban. Ezzel szemben az egysávos útválasztók általában a 2,4 GHz-es frekvenciát használják. Ellenőrizze a „kétsávos” szót a termékleírásban, és ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e ezzel a képességgel.

Háromsávos router

A háromsávos router (vagyis egy háromsávos frekvenciaképességű vezeték nélküli router) a legjobb választás az ultragyors fájlletöltésekhez vezeték nélküli hálózaton. A háromsávos frekvencia funkció azt jelenti, hogy a vezeték nélküli útválasztó a vezeték nélküli kapcsolat legnagyobb skáláját kínálja. Vezeték nélküli hálózatot futtathat számítógépéhez, vezeték nélküli hálózatot videohívásokhoz vagy üzleti VoIP-forgalomhoz, és egy másikat streaming eszközökhöz.

802.11ac támogatás

Ha 802.11ac képességgel rendelkezik a Wi-Fi-hálózaton, sokkal nagyobb sebességet érhet el. A ZD Net szerint a 802.11ac több mint 433 megabit/s (Mbps) sebességet képes biztosítani. Tekintse meg a router termékleírását, hogy megtudja, tartalmazza-e ezt az újabb funkciót.

MU-MIMO

A MIMO technológia több bemenetet, többszörös kimenetet jelent. Ez a 802.11n szabványt támogató vezeték nélküli útválasztók alapfunkciója. A MIMO technológiával a router nagyobb teljesítménynövekedést érhet el a MIMO technológiával nem rendelkező routerhez képest.

SIP támogatás

Nagy teljesítményre van szüksége a videohívásai során? Ha igen, keresse a H.323 és SUP támogatást. Ha ezek a funkciók hiányoznak, ellenőrizze, hogy a router rendelkezik-e QoS képességgel a videoteljesítmény vagy a videohívások javítására.

Szolgáltatás minősége

Más néven QOS képesség, a szolgáltatás minősége egy hálózati teljesítménymenedzsment funkció. Dönthet például úgy, hogy előnyben részesíti a VoIP-hívásokat az online játékkal szemben. Ennek eredményeként a router VoIP hívásokra összpontosítja a sávszélesség-képességét. Ne feledje, hogy a QOS képessége módosítható (pl. a streaming eszközök és az online játékok előnyben részesítése 17 óra után).

Start answering phone calls directly from your browser

Curious about VoIP and how it can give you the ability to make affordable calls? Try it yourself with LiveAgent

Frequently asked questions

Mi az a VoIP router?

A VoIP router egy olyan eszköz, amellyel VoIP telefonokat csatlakoztathat az internethez. A VoIP router, más néven Wi-Fi router költséghatékony módja annak, hogy VoIP-szolgáltatóját bárhol otthonában használja.

Hogyan állítson be egy VoIP routert?

Amikor először vásárol VoIP routert, az eszköz a gyári alapbeállításokkal lesz konfigurálva. A vezeték nélküli hálózat beállításához a telepítővarázslót kell használnia. Az optimális teljesítmény és az ultragyors fájlletöltés érdekében keressen olyan útválasztót, amely támogatja a 802.11ac szabványt.

Hogyan lehet megoldani a VoIP router hibáit?

A VoIP útválasztók problémáinak megoldására számos különféle módszer létezik. Például ellenőrizheti a QoS konfigurációs beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek-e az Ön igényeinek (pl. az útválasztó úgy van beállítva, hogy előnyben részesítse a VoIP-hívásokat vagy a videokonferenciát?). Ha az útválasztó egyáltalán nem működik, fontolja meg az eszköz gyári alapbeállításainak visszaállítását. Ekkor a telepítővarázsló segítségével hangsúlyozhatja a VoIP-hívás minőségét.

Melyek a routerek fő típusai?

A vezeték nélküli útválasztóknak három fő típusa van. Használhat vezetékes útválasztót ethernet portokkal és Gigabit Ethernet képességgel. A nagyobb rugalmasság érdekében válasszon olyan WiFi útválasztót, amely támogatja a nagyobb sebességet (pl. 5 GHz-es frekvenciasáv). Végül elérhető egy virtuális útválasztó, amelyet telepíthet számítógépére vagy streaming eszközökre, hogy további tartalmakhoz férhessen hozzá.

Hogyan válasszunk VoIP routert a funkciók alapján?

Vezeték nélküli útválasztó kiválasztásakor néhány kulcsfontosságú funkcióra kell figyelni. Ellenőrizze a termékleírást, hogy az útválasztó rendelkezik-e intuitív webes felülettel, így gyorsan beállíthatja. Ezután ellenőrizze, hogy vannak-e olyan szolgáltatások, amelyek nagyobb sebességhez biztosítanak hozzáférést (pl. Gigabit Ethernet portok és két-/háromsávos frekvencia). Végül ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e QOS képességgel (vagyis a szolgáltatás minőségével), hogy a legjobb teljesítményt nyújthassa VoIP-hívásainál.

Vissza a szójegyzékhez Hozzon létre INGYENES fiókot

    Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.