Lemondási e-mail sablonok

A lemondások elkerülhetetlenek a SaaS-vállalkozásokban. Még a leghűségesebb, legrégebbi ügyfelek is akikről azt gondolta, hogy örökké megmaradnak, a semmiből lemondhatják előfizetésüket. Lehet, hogy nem érték el az elvárt eredményeket, mert nem foglalkoztak velük annyira, hogy megvalósítsák a termék teljes megtérülését. Lehet, hogy találtak egy jobb megoldást (a szolgáltatások szélesebb skálájával és megfizethetőbb árakkal), vagy egyszerűen nincs többé szükségük a termékére vagy szolgáltatására. Bármi legyen is az eset, a lemondás nem mindig jelenti az ügyféllel fennálló kapcsolatának végét.

A lemondások profi kezelése nagyon fontos, és ez a lemondási e-mailjeivel kezdődik – a tranzakciós e-mailek típusa, amelyek akkor aktiválódnak, amikor a felhasználó lemondja fizetett előfizetését. A visszacsalogató e-mailekhez hasonlóan a lemondó e-mailek is alapvető szerepet játszanak az ügyfelek megtartásában. Gyakran lehetőség nyílik az ügyfelek újbóli bevonására és visszaszerzésre. Éppen ezért a lemondási e-mailjeinek túl kell lépniük a „búcsúzás” egyszerű megadásán – úgy kell megtervezni őket, hogy pozitív benyomást hagyjanak és csökkentsék a lemorzsolódást. Az alábbiakban néhány tippet adunk a lemondási e-mailek elkészítéséhez, beleértve az elkészített lemondási e-mail sablonokat, amelyeket testreszabhat és felhasználhat.

Lemondási e-mail sablonok - App - Uploads - 2021 - 05 - Basecamp Account Cancellation Email.png

A lemondási e-mail bevált gyakorlatai

Tartsa röviden és kedvesen üzenetét

A lemondási e-maileknél bebizonyosodott, hogy jobban működnek, ha tömörek és egyértelműek. Csak négy fő szempontot kell feltüntetnie az e-mailben:

 • Köszönje meg ügyfeleinek, hogy Önnel üzleteltek.
 • Ellenőrizze, hogy lemondásuk feldolgozása folyamatban van-e.
 • Kérjen visszajelzést, hogy megtudja lemondásuk okát.
 • Nyugtassa meg őket, hogy az ajtó mindig nyitva áll, ha valaha is úgy döntenének, hogy visszatérnek.
Tartsa röviden és kedvesen üzenetét - App - Uploads - 2021 - 05 - Spotify Cancellation Email 1.png

Kérdezze meg az ügyfeleket, miért mondták le

Annak megismerése, hogy miért mondanak le ügyfelei, és hol bukott meg velük, fájdalmas lehet, de továbbra is vitathatatlanul értékes információ vállalkozása számára. A lemondás okainak nyomon követése mindig óriási lehetőséget kínál az ügyfelek visszajelzésének kiaknázására, a jövőbeli ügyfelek kínálatának javítására és a lemorzsolódási arány csökkentésére.

Használjon empatikus nyelvet, hogy megmutassa a törődését

Bár a lemondási üzeneteknek általában rövideknek kell lenniük, ez nem jelenti azt, hogy túlságosan hivatalosnak és hidegeknek kell lenniük. Annak hangsúlyozása, hogy nincsenek rossz érzések azáltal, hogy beleteszel például ilyen kifejezést: „Szeretnénk, ha maradna, de megértjük, hogy lemondások történnek” személyre szabottabbá és emberibbé teheti az e-mailt, annak ellenére, hogy ez egy automatikus üzenet.

Design your own cancellation templates

LiveAgent gives you the power to design your own customer email templates, thus helping you to improve the customer service. Curious about all the opportunities?

Lemondási e-mail tárgysorok

 • Sajnáljuk, hogy elhagy minket
 • Hiányozni fog nekünk!
 • Mielőtt elmegy… (Már hiányzik nekünk!)
 • Előfizetése lejárt. Próbálja ki a prémium előfizetésünket!
 • A [Termék] előfizetése lemondásra került
 • Az ingyenes [Termék]-fiók lemondása. Érjen el többet a Premium szolgáltatással
 • Prémium fiók törlése a [Márka]-tól
 • Erősítse meg lemondási kérelmét
 • A lemondásának megerősítése, [Név]
 • [Termék]-fiókját 30 napon belül inaktiváljuk
Lemondási e-mail tárgysorok - App - Uploads - 2021 - 05 - Your Hulu Subscription Has Been Canceled.jpg

Lemondási e-mail sablonok

Az előfizetés lemondásának e-mailje

Hi [Name],

Thanks for being part of the [Brand] community. As requested, your subscription has been successfully canceled, and your card will no longer be charged.

We’d love to hear about your experience and how you think we can improve [Product/ Service] for other members (and you, if you decide to come back!)

Take the Survey

Just a heads up – you’ll still have access to [your account/ data/ message history/ free features], etc. If you decide you’d like to continue [using Product/ Service], you can resume your membership at any time.

We hope to see you around!
[YOUR SIGNATURE]

Alkalmi nem automatizált előfizetés lemondási e-mail

Hey [Name],

I noticed you canceled your [Product/ Service] account. No worries!

Did you expect something different, or was it missing something you needed? Your feedback helps us improve [Product/ Service], so it would be great to hear from you.

Best,
[YOUR SIGNATURE]

1. számú SaaS-előfizetés lemondási felmérés

Hello [Name],

We successfully canceled your subscription for [Product/ Service].

We’re sorry to see you go! To help us improve our [product/ service], we would appreciate it if you took a moment to fill out this quick survey.

What was the reason for the cancelation? (Select up to 3 reasons):

It was not effective, and I didn’t achieve the results I wanted
It doesn’t integrate with our other tools or systems
It lacks key features or functionality
It was difficult to use
It’s too expensive
Customer support was unsatisfactory
This was a test account
My organization closed
Other

If you don’t mind sharing, which [tool/ platform/ software] will you use now?

What can we do to improve?

Thanks,
[YOUR SIGNATURE]

2. számú SaaS-előfizetés lemondási felmérés

Hi [Name],

We’re sorry you had to cancel your [Product/ Service] subscription. Can we ask why you’re leaving? Your answer will help us make [Product/ Service] better for everyone.

Technical issues
Missing key features I need
Not sure how to use the tool
Too expensive
Switching to another product
Shutting down the company
Other (please explain below)

Appreciate your help and honest feedback!
[YOUR SIGNATURE]

SaaS-előfizetés lemondási felmérés nyomon követése

Hi [Name],

You’ve recently canceled your [Product/ Service] account and mentioned it was because of technical issues.

We’re really sorry about that. We do our best to make sure our service is accessible and reliable, but sometimes things fall through the cracks.

If you wouldn’t mind letting us know, we’d love to hear more about what technical issues you had so we can get to the bottom of it and make sure it doesn’t happen again.

Thanks so much!
[YOUR SIGNATURE]

Prémium fiók lemondása

Hey [Name],

Your [Product] Premium subscription has been canceled and will end on [date]. Until then, you will still have access to your Premium features.

When your subscription expires, you will still be able to [use free features]. You can come back and enjoy [Product] Premium anytime by re-subscribing. We’ll always be here if you need any help.

Thanks for being a customer,
[YOUR SIGNATURE]

A tagság lemondásának megerősítése

Hi [Name],

Thank you for being a part of the [Membership name]. As you requested, we’ve canceled your membership effective [date].

We’d love to have you back, but we completely understand that this may not be the best option for you right now. If you ever change your mind, made this request in error, you can restart your membership anytime to enjoy [key membership benefits].

Restart Membership

If there’s anything we can do to help, please let us know. Visit our Help Center for more info or reach out to our support team.

Best of luck!
[YOUR SIGNATURE]

A fiók deaktiválásáról szóló e-mail

Hi [Name],

It looks like you haven’t signed in to your account for a while. [Product/ Service] accounts are automatically deactivated after [number] days of inactivity. Your account will be deactivated in [number] days.

Thank you for trying [Product/ Service]. We’d love you to stick around, but we completely understand that [Product/ Service] isn’t for everyone.

Let us know if you have any questions or need help keeping your account.

Cheers,
[YOUR SIGNATURE]

Előfizetés sikertelen fizetés miatt törölve

Hi [Name],

Something went wrong, and we were unable to process the charges on your credit card ending in [last four digits]. Unfortunately, we had to cancel your [Product/ Service] subscription.

But don’t worry, we understand that sometimes these things happen. You can always reactivate your [Product/ Service] subscription at any time.

Reactivate [Product/ Service] Account

If you have any questions or issues, don’t hesitate to reach out, we’re just an email away.

Hope to see you back soon.
[YOUR SIGNATURE]

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért küldjek lemondó e-maileket?

Az, hogy a márkája hogyan reagál azokra az ügyfelekre, akik lemondták előfizetésüket, prémium fiókjukat, vagy tagságukat, jelentős hatással van arra, hogy végül maradnak-e. A jól kidolgozott lemondási üzenetek felhasználhatók a független ügyfelek visszaszerzésére, az esetlegesen elveszett ügyfélkapcsolatok javítására, a megtartás javítására és a lemorzsolódott ügyfelek számának minimalizálására.

Meg kell kérdeznem az ügyfeleket, miért mondtak le?

Ha megkérdezi az ügyfeleket, hogy miért mondták le előfizetésüket, mélyebb megismerést nyerhet az igényeikről és elvárásaikról, és végül értékes betekintést nyerhet a termék, stratégia és márka fejlesztésébe. Ha megtudja, hogy a legtöbb vásárlónak olyan tulajdonságokra van szüksége, amelyekből hiányznok a termékéből, akkor érdemes lehet átgondolnia a funkcionalitását és javítani.

Küldjek általános automatikus lemondási e-maileket, vagy személyesen kövessem nyomon?

A személyesen lemondó ügyfelek nyomon követése emberibb hozzáállást ad az üzenetéhez és nagyobb bizalmat kelt. Noha nem mindig lehet személyre szabott üzeneteket küldeni minden alkalommal, a leghűségesebb és legköltségesebb ügyfelekkel ez ésszerű lehet. Ahelyett, hogy általános, egy mindenki számára megfelelő lemondási üzenetet küldene, fontolja meg, hogy személyesen kövesse nyomon hosszú távú, nagy értékű ügyfeleit – ez növelheti annak esélyét, hogy újra bevonja őket és visszaszerezze hűségüket.

Próbálja ki a LiveAgentet még ma​

Concierge migrációs szolgáltatásokat kínálunk a legnépszerűbb help desk megoldások közül.

3000 + vélemények Trustpilot GetApp G2 Crowd

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “GYIKOldal”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Kérdés”, “name”: “Miért küldjek lemondó e-maileket?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Az, hogy a márkája hogyan reagál azokra az ügyfelekre, akik lemondták előfizetésüket, prémium fiókjukat, vagy tagságukat, jelentős hatással van arra, hogy végül maradnak-e. A jól kidolgozott lemondási üzenetek felhasználhatók a független ügyfelek visszaszerzésére, az esetlegesen elveszett ügyfélkapcsolatok javítására, a megtartás javítására és a lemorzsolódott ügyfelek számának minimalizálására.” } }, { “@type”: “Kérdés”, “name”: “Meg kell kérdeznem az ügyfeleket, miért mondtak le?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “Ha megkérdezi az ügyfeleket, hogy miért mondták le előfizetésüket, mélyebb megismerést nyerhet az igényeikről és elvárásaikról, és végül értékes betekintést nyerhet a termék, stratégia és márka fejlesztésébe. Ha megtudja, hogy a legtöbb vásárlónak olyan tulajdonságokra van szüksége, amelyekből hiányznok a termékéből, akkor érdemes lehet átgondolnia a funkcionalitását és javítani.” } }, { “@type”: “Kérdés”, “name”: “Küldjek általános automatikus lemondási e-maileket, vagy személyesen kövessem nyomon?”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Válasz”, “text”: “A személyesen lemondó ügyfelek nyomon követése emberibb hozzáállást ad az üzenetéhez és nagyobb bizalmat kelt. Noha nem mindig lehet személyre szabott üzeneteket küldeni minden alkalommal, a leghűségesebb és legköltségesebb ügyfelekkel ez ésszerű lehet. Ahelyett, hogy általános, egy mindenki számára megfelelő lemondási üzenetet küldene, fontolja meg, hogy személyesen kövesse nyomon hosszú távú, nagy értékű ügyfeleit – ez növelheti annak esélyét, hogy újra bevonja őket és visszaszerezze hűségüket.” } }] }
Vissza a sablonokhoz Hozzon létre INGYENES fiókot

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.