Gorgias élő chat értékelés

Compare Gorgias élő chat értékelés with other in: How Gorgias élő chat értékelés is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
682 reviews

A Gorgias élő chat szoftver egy robusztus help desk megoldás része, amely kényelmessé és elérhetővé teszi az ügyfelekkel való kommunikációt.

Pricing
Starting from:
$ 10   havonta
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.5
Felhasználói tapasztalat
4.5
Ár
4
Implementálás
5

Key takeaways

Pros

  • Gyors és megbízható élő chat widget
  • Chat widget testreszabása
  • Felhasználóbarát felület

Cons

  • Nincs valós idejű gépelési nézet
  • Gyakori frissítések, amelyek megszakíthatják a munkafolyamatot

Első lépések Gorgiasszal

Ha regisztrálni szeretne a Gorgias szolgáltatásra, mindössze annyit kell tennie, hogy kitölti az adatait egy regisztrációs űrlapon, és megadja webhelye URL-jét. Ezt követően a rendszer beállítja az Ön fiókját, és ha igazolja az e-mail címét, már kész is.

Amikor bejelentkezik fiókjába, egy letisztult megjelenésű felületet fog látni a jobb oldalon egy oktatóanyaggal.

Gorgias felület

Én elkezdtem az élő chat integrációmat az oktató menüből. Ha azonban úgy dönt, hogy ezt kihagyja, lépjen a Beállítások → Integrációk → Csevegés menüpontba. Kattintson az + Új hozzáadása gombra, és kezdje el az élő csevegés telepítését.

Gorgias új chat widget beállításai

Itt konfigurálhatja az élő csevegést, beleértve néhány testreszabási lehetőséget. Ha elégedett a beállításokkal, folytathatja a telepítést. Én az Egyéni telepítési lehetőséget választottam, így egyszerűen kimásoltam és beillesztettem a kódot a webhelyemre az előző részben.

Gorgias élő chat widget előnézet a webhelyen

A chat widget azonnal megjelent az oldalamon a telepítés során beállított színekben és pozícióban, így készen álltam a tesztelésre.

Gorgias élő chat teszt

Miután elkezdtem egy beszélgetést, az azonnal megjelent a felhasználói felület Hozzá nem rendelt lapján. Rákattintottam, és következett a csevegés.

Funkciók és felhasználói felület

A Gorgias egy böngésző alapú alkalmazás, amely a Google Chrome, a Firefox, a Microsoft Edge, a Safari és az Opera böngészőn használható. Teszteltem a szoftvert a Google Chrome-on, de ha a támogatott böngészők bármelyikét használja, a tapasztalata nem fog sokban különbözni.

A Gorgias ügyfélszolgálati szoftvere számos funkciót és konfigurációt kínál, de az élő csevegés beállításának megtalálása meglehetősen egyszerű. A felhasználói felület meglehetősen könnyen navigálható még a Gorgias által az elején kínált útmutató nélkül is.

Élő csevegési widgetjének beállításakor rengeteg mozgástere van a testreszabásra. A kezdeti beállításon kívül bármikor visszatérhet és hozzáadhat kampányokat, beállíthat gyors válaszokat, és módosíthatja a beállításokat, beleértve az automatikus választ, az értesítéseket és a kapcsolódó e-mail integrációkat.

Gorgias élő csevegési beállítások

Mindez nagyon hozzáférhető és könnyen megtalálható, így még a kevésbé technológiailag jártas felhasználóknak sem kellene, hogy gondot jelentsen, hogy mindent megtaláljanak, amire szükségük lehet.

Ha az élő csevegés widgetről van szó, jóllehet meglehetősen szabványosnak tűnik, és a látogató oldaláról talán kissé csupasznak tűnik, a válaszoló ügynökök sok mindent megtehetnek egyetlen kényelmes felületen. Az ügynökök közvetlenül az élő csevegésből címkéket adhatnak hozzá, módosíthatják az ügyféladatokat, és megtekinthetik interakciós előzményeiket.

Gorgias ügyfélszolgálati menedzsment

Ami magát a chat-et illeti, az ügynökök sok mindent megtehetnek anélkül, hogy hagynák az ügyfeleket várakozni, hiszen minden, amire szükségük van, ott van.

Használhatnak már meglévő makrókat, vagy beállíthatnak egy új makrót közvetlenül a csevegőablakban. Ez nagyon hasznos lehet nagy mennyiségű bejövő üzenet kezelésekor, amikor az ügynököknek nincs idejük kilépni a beszélgetésből, hogy egy másik ablakban kezeljék a sablon válaszokat.

Gorgias makrók

Kicsit csalódott voltam, amikor rájöttem, hogy Gorgias élő chatje nem támogatja a valós idejű gépelési előnézeteket. De emellett a widgetük aktív volt, és nem okozott gondot az üzenetek küldése, beleértve a médiafájlokat is.

Gorgias élő chat mellékletek

Ha végzett a beszélgetéssel, elhalaszthatja vagy bezárhatja a csevegést. A jövőben bármikor visszatérhet hozzá, és ha kell, ugyanazzal a jegyazonosítóval újra megnyithatja.

Élő chat teljesítmény és felhasználói élmény

Nagyon jó tapasztalataim vannak Gorgiasszal. A felhasználói felület könnyen navigálható. Egy oktatóanyagot kínál az induláshoz, és összességében nem hagy sok kívánnivalót maga után. Ráadásul az egész rendszert kifejezetten a Shopify számára tervezték, így ha ezt használja, kihasználhatja a teljesen integrált Magento és BigCommerce előnyeit.
A Gorgias élő chat szoftvere könnyen beállítható és testreszabható. Néhány alapbeállítást kínál, de ha akarja, valóban az igényeihez és a márkaépítéshez igazíthatja, kampányokat adhat hozzá, csatlakoztathatja egy üzlethez stb.

Maga az élő chat widget remekül működik. Gyors és érzékeny, így nem kell aggódnia a szoftverek késése miatti hosszú várakozási idők miatt. A Gorgias nagyszerű munkát végez a termelékenység biztosításában és a válaszidő minimalizálásában, mivel mindent megad, amire szüksége van a csevegőablakban. Ha hajlandó figyelmen kívül hagyni, hogy a szoftver nem engedi megtekinteni a látogatók üzeneteit, mielőtt azok megnyomnák a küldést, Gorgias élő chat widgetje nagyszerű megoldás lehet.

Árazás

A Gorgias öt árképzési szintet kínál, amelyek számos szolgáltatással és funkcióval rendelkeznek. Minden árazási lehetőség a korábbiak funkcionalitását tartalmazza, hozzáadott bővítményekkel, speciális funkciókkal és frissítésekkel. A legszembetűnőbb különbség azonban a havi számlázható jegyek száma. Mindegyik terv sok mindent kínál, de hogy az élő csevegésre koncentráljak, csak a releváns funkciókat fogom tárgyalni.

Starter

Ez a csomag 10 USD/hóba kerül, 50 számlázható jeggyel. Ezen az áron legfeljebb 3 felhasználói hellyel rendelkezhet. Az élő csevegési szoftver tartalmaz egy élő csevegési widgetet makróval, szabályokkal és sablonokkal.

Basic

Az alapvető árképzési szint 300 számlázható jegyet kínál havi 60 dollárért. Ezzel a csomaggal korlátlan számú felhasználói helyet, irodai támogatást és csapatkezelést biztosít.

Pro

360 USD/hó áron 2000 számlázható jegye és korlátlan számú felhasználója lehet.

Advanced

Az Advanced csomag havi 900 dollárba kerül, és 5000 számlázható jeggyel dolgozhat. Ezen a szinten több közösségi média integrációt is kihasználhat.

Vállalkozás

Egyéni jegymennyiség csak azután állítható be, hogy megbeszéléte azt a Gorgias csapatával.

Következtetés

A Gorgiasszal kapcsolatos általános tapasztalatom meglehetősen kellemes volt. Nagyon egyszerűvé teszik a fiók beállítását, és a kezelőfelületen való navigáció már a kezdetektől fogva intuitív. A felhasználói felület nem hagy félelemben, de egyszerű, letisztult és könnyen használható.

Ami az élő csevegő szoftvert illeti, azt hihetetlenül könnyű volt megvalósítani. Még a gyors áttekintő oktatóprogram kezdeti használata nélkül is hiszem, hogy mindenki gond nélkül kitalálhatja. A testreszabás is nagyon hozzáférhető volt. Még a fejlettebb beállításokat is úgy alakították ki, hogy az ne tűnjön túl nehéznek.

Maga a widget gyors, érzékeny és megbízható. Annak ellenére, hogy hiányzik néhány olyan funkció, amelyek még tovább javíthatnák az élményt, nagyon hatékonyan végzi el a munkát.

A Gorgias élő csevegőszoftverével kapcsolatos tapasztalataim befejezéseként elmondható, hogy nagyszerű volt dolgozni a látogató és az ügynök szemszögéből egyaránt. Remek lehetőségnek tűnik azon vállalkozások számára, akik kapcsolatban szeretnének maradni ügyfeleikkel anélkül, hogy aggódnának amiatt, hogy az ügyfélszolgálati képviselők nem fogják tudni a szoftvert a lehető legteljesebb mértékben használni.

Gyakori problémák

A Gorgias megnyitásakor fekete vagy fehér képernyő jelenik meg

Ez egyszerű betöltési probléma lehet. Várjon néhány percet, és töltse be újra az alkalmazást. Ha ez egy Android alkalmazásban történik, megpróbálhatja a kemény újraindítást. Ha ez nem segít, lehet, hogy újra kell telepítenie az alkalmazást.

Az Uncaught ReferenceError üzenetet kapom a konzolon

Vagy hiányzik egy Gorgias Chat kódrészlet az oldalon, vagy az egyéni szkript után hívják. Győződjön meg arról, hogy a Gorgias csevegőcsomag-betöltő 2-es verzióját használja. A szkriptben ellenőrizze a gorgias-chat-widget-install-v2-t.

Product reviews

A Contact Center szoftver javíthatja és racionalizálhatja a bejövő és kimenő kommunikációt. Olvassa el a 25 legjobb kapcsolattartó központról szóló áttekintésünket.

A legjobb contact center szoftver

Aircall, RingCentral Contact Center, TenFold és Kixie PowerCall contact center platformokat értékelik. Az Aircall szolgáltatás széles integrációs képességeket kínál, míg a RingCentral Contact Center a nagyobb kapcsolattartó központok igényeit lefedi. A TenFold automatikus hívásnaplózással és kattintás-tárcsázással rendelkezik, míg a Kixie PowerCall kiváló kiterjesztése egy már kiváló platformnak. Az árak változók, néhány meghaladja az iparági átlagot.

A Gmail integráció lehetővé teszi, hogy vállalkozása nyomon követhesse a LiveAgent ügyfélkéréseit. Egyszerűen integrálja a Zapier-en keresztül, és élvezze előnyeit.

Gmail Integráció

A LiveAgent létrehozásának folyamata zajlik a weblapon, mielőtt ön egy üzenetet kapna az e-mail címére a bejelentkezéshez szükséges adatokkal. A weboldal sütiket használ, amelyek engedélyezésére lehetőséget kínál. A LiveAgent előnyeit bemutató hívást lehet foglalni a vállalkozás számára több időpontban. A kapcsolatfelvétel különböző formái, beleértve az élő csevegést is, elérhetők.

Szeretne többet megtudni a Bitrix24 tudásbázisáról? Tekintse meg cikkünket, hogy megtudja, hogyan működik, és hogyan teljesített tesztjeink során.

Bitrix24 tudástár értékelése

Az ügyfélszolgálat végzése során fontos a hatékonyság és az ügyfél elégedettsége. Az integrációs kérelmek beküldésére sablonokat készítettek, hogy a felhasználók könnyen kérhessenek új integrációkat. Az "inbound" értékesítési ügynökök a telefonon keresztül dolgoznak és szorosan együttműködnek más belső részlegekkel. A Legjobb Ügyfélportál Szoftver Magyarországon 2023-ban | LiveAgent önkiszolgáló támogatást kínál az ügyfeleknek és lehetővé teszi jegyek előrehaladásának nyomon követését. Bitrix24 élő chat szoftver egy átfogó értékesítési és kapcsolattartói platform, amelynek a felhasználói felülete kissé zavaros, de hatékony.

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Elvárások és preferenciák

Az ügyfelek nagyobb figyelmet szentelnek az alapos, kiváló minőségű támogatásnak, mint a sebességnek, amikor élő csevegésről van szó. Az embereket előnyben részesítik a chatbotokkal szemben, és a webhelyen a valós idejű segítségnyújtás a legfontosabb funkció. Az élő csevegésre adott válaszidő jelentősen befolyásolja az ügyfélélményt, és az ügyfelek általában 6-15 másodpercet várnak a válaszra.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót