Gorgias jegykezelő áttekintése

Gorgias offers a good and efficient ticket management system with a clear and easy-to-navigate interface. It provides enough text editing options to customize messages and various types of attachments, including images, videos, links, and emojis. The pricing packages vary depending on the number of users, tickets, and communication channels required. There are several levels of packages offered, with varying amounts of usage limits and features. The Starter package costs $10 per month and includes three user seats and 50 billable tickets per month. The Advanced package is the most expensive at $900 per month and includes 5,000 billable tickets per month and a dedicated success manager.
Gorgias jegykezelő áttekintése
Compare Gorgias jegykezelő áttekintése with other in: How Gorgias jegykezelő áttekintése is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
688 reviews

A Gorgias jegykezelő rendszer egy jól kikerekített versenyző, és sok mindent kínál. Az árazási csomagok korlátoznak bizonyos funkciókat, és bár ez nem jelenti az üzlet megszakítását, ezt figyelembe kell venni a döntésben. Tekintse meg áttekintésünket, és tudjon meg többet Gorgiasról.

Pricing
Starting from:
10   havonta
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.5
Felhasználói tapasztalat
4.5
Ár
4.5
Implementálás
4.5

Key takeaways

Pros

  • Összességében egy nagyszerű és nagyon jól működő jegyrendszer
  • Jó megjelenésű felület egyszerű navigációval
  • Rengeteg integráció

Cons

  • A funkciók nem kínálnak mindent
  • A Twitter integráció csak drága csomagokban érhető el

Első lépések a Gorgias jegykezelővel

A Gorgias jegykezelő szoftverrel könnyű a kezdés. Csak egy egyszerű regisztrációt igényel, de lehetetlen olyan emberek számára, akiknek nincs saját webhelyük. Ez egy szokatlan választás egy modern jegyrendszerhez; nem minden vállalkozásnak kell feltétlenül weboldalt üzemeltetnie, és sokuk csak a közösségi médián vagy más olyan csatornákon keresztül működik, amelyek sokkal relevánsabbak a célcsoportjuk számára. Ennek ellenére a regisztrációs folyamat mindössze egy percet vesz igénybe a megfelelő információk birtokában, és elkezdheti az ismerkedést a Gorgias felülettel.

Gorgias felület

A bevezető képernyő a jegykezeltő rendszer felülete, így már sejthető, hogy a Gorgias nem vesztegeti az időt, és pontosan oda viszi a felhasználókat, ahová szeretnék. Maga az interfész rendben van és elég jól megtervezett. A jegyrendszer első pillantásra nagyon jól néz ki, és határozottan arra összpontosít, ami számít, anélkül, hogy túl sok zűrzavar történne. A főmenü a bal oldalon található, és fő célja, hogy segítsen a jegyek szűrésében különböző kritériumok szerint. A bal oldali panel meghívja Önt, hogy több eszközzel is kezdjen hozzá, mint például a csevegés és a közösségi oldalak, valamint a Shopify. A beállításokat a bal felső sarokban, a Jegyek cím melletti három pont ikonra kattintva érheti el.

Gorgias beállítások

Az elején nincs indítási útmutató, de nem is igazán szükséges, mivel a felületen minden egyértelműen fel van címkézve, és nem okozhat gondot az eszközök vagy beállítások megtalálása. A jegykezelő rendszer egy mintajegyet is kínál, hogy képet kapjon a rendszer működéséről és a jegyek kinézetéről. A Gorgias jegykezeléshez használt alapértelmezett e-mail címet az E-mail szakasz beállításai között találhatja meg.

Gorgias jegyrendszer funkciói

Most pedig nézzük meg, milyen jegykezelési funkciókat kaphat a Gorgias. Előfordulhat, hogy ezek közül a funkciók közül sok nem elérhető a csomag korlátai miatt, de az ingyenes próbaverzióval először mindig kipróbálhatja őket. A Gorgias szolgáltatások széles skáláját kínálja, ezért említsünk meg néhányat a legfontosabbak közül, például a népszerű e-kereskedelmi webhely-építési szolgáltatásokkal való közvetlen integrációjukat. A Shopify-t a legolcsóbb csomagban kapja meg, de ha feljebb megy, hozzáférhet a Magento és a BigCommerce integrációkhoz.

Gorgias automatizálási szabályok

Mindegyik csomag hozzáférést biztosít a jegykezeléshez e-mailen, élő csevegésen, hangon, SMS-ben, Facebookon és Instagramon. A Twitter csak a két legdrágább csomagban érhető el. Ezenkívül körülbelül 94 alkalmazásintegrációhoz jut hozzá minden csomaghoz, ami nagyon hasznos lehet. A Gorgias különféle automatizálásokat is kínál minden csomaghoz, valamint statisztikai és elemzési funkciókat, amelyek mindig elérhetők.

Gorgias live áttekintése

Gorgias jegyrendszer teljesítménye és felhasználói élménye

A Gorgias jegykezelő rendszerét főleg az ügynök szemszögéből teszteltem, hogy megtudjam, milyen az élmény. Küldtem magamnak pár teszt emailt és szinte azonnal meg is érkeztek minden probléma és akadozás nélkül, semmi nem veszett el. A Gorgiasnak van egy praktikus értesítése, amely a Gorgias-fiókjában található elérhetőségi adatok alapján tájékoztatja Önt arról, hogy új vagy meglévő ügyféllel kíván-e foglalkozni. A rendszer felismeri, hogy van-e egyezés a kapcsolatfelvételi adatok között, és tudatja Önnel, hogy kezelt-e már egy adott ügyféltől érkező kéréseket.

Gorgias jegy áttekintő

Az összes jegy alapértelmezés szerint hozzá nem rendeltként érkezik. Miután megnyitott egy jegyet, elérheti a hatékony kommunikáció minden eszközét, beleértve a formázási és szövegszerkesztő funkciókat. Maga a jegyben lévő felület rendben van; a kommunikációra összpontosít, és nincs rendetlenség. A jobb oldali panelen megkeresheti az ügyfelek adatait, és megjegyzéseket fűzhet hozzá. A fő rész maga a jegy, a jegyválasz mezővel együtt. Elég kicsi, de megnyúlik, ha elkezd írni egy hosszabb üzenetet. Az eszközikonok lehetnének egy kicsit nagyobbak, de ez nem nagy probléma egy jól megtervezett felületen.

Gorgias jegy válasz

Összességében a Gorgias jegyfelülete nagyon jó, és minden a rendeltetésnek megfelelően működik. Elegendő szövegszerkesztési lehetőséggel testreszabhatja szövegét, és különféle típusú mellékleteket adhat hozzá. A jegyek támogatják a képeket és videókat, valamint linkeket és hangulatjeleket is hozzáadhat. Az előre elkészített válaszokat a Gorgias beállításai Makrók szakaszában találja, és beállíthatja az automatikus válaszokat munkaidőn kívül is, hogy kezelje a kommunikációt, amíg vissza nem tér.

Gorgias makro menedzsment

A Gorgias egyéb funkciókat is kínál, például jegyek felosztását, szundizást, SPAM-jelölést és még néhányat. Adott csapatokhoz címkéket adhat hozzá, vagy jegyeket rendelhet hozzá. Nem találtam semmilyen jegyosztási funkciót vagy semmi extrát. Bár ezek a funkciók elegendőek ahhoz, hogy hatékonyan kommunikálhasson és kezelje a megkereséseket a jegykiadáson keresztül, jó lenne néhány további funkció is a bonyolultabb problémamegoldás érdekében.

Gorgias jegy funkciók

Általános szempontból a Gorgias jó és hatékony jegykezelő rendszert kínál világos, könnyen navigálható felülettel és szervezett kommunikációval. Bár a szolgáltatáskészlet nem a legszélesebb a jegykezelő rendszerek között, elég széles ahhoz, hogy bármilyen jegytípushoz segítséget nyújtson, és nem hagy cserben. Működőképes, és minden nagyobb akadozás nélkül működik.

Árazás

A Gorgias az árazási csomagok változatos választékát kínálja, amelyek kombinálják a különféle funkciók korlátait és a funkciókhoz való hozzáférést. Mindegyik csomag egy bizonyos típusú vállalkozáshoz alkalmas, és leginkább a kezelni kívánt jegymennyiségtől, a felhasználói helyektől és a használni kívánt kommunikációs csatornák típusától függ. Vessünk egy pillantást az egyes csomagokra, és nézzük meg, mit kaphat a pénzéért.

Starter

A Starter csomag havi 10 dollárba kerül, és három felhasználói helyet kínál. Havonta 50 számlázható jegyet kap, és minden további jegyért 0,40 dollárt kell fizetnie. A Gorgias hozzáférést biztosít a Facebook- és Instagram-jegykezelőhöz, korlátozott aktív integrációkhoz a 94 alkalmazásból álló könyvtárból, jelentési funkciókhoz, önbeálláshoz, hozzáférést biztosít a Gorgias Akadémiához és ügyfélszolgálathoz e-mailben.

Basic

Az alapcsomag havi 60 dollárba kerül havi számlázással, vagy havi 50 dollárba éves számlázással, mindkettő 500 szabad felhasználói hellyel. 300 számlázható jegyet kap havonta, és további 100 jegyet kaphat havi 40 dollárért. Hozzáférhet a Facebookhoz és az Instagramhoz, valamint 150 aktív integrációhoz egy 94 alkalmazásból álló könyvtárból, támogatási jelentési funkciók, valamint alapvető ügyfélszolgálatok az Akadémiával, e-mail és élő csevegés, valamint a munkaidő.

Pro

A Pro csomag havi 360 dollárba kerül havi számlázással, vagy 300 dollárba éves számlázással, mindkettő 500 felhasználói hellyel érhető el. Az ajánlat ugyanaz, mint az alapcsomagban, de havi 2000 számlázható jegyet kap, havi 36 dollárral további 100 jegyért. Támogatási és bevételi jelentéseket és Pro ügyfélszolgálatokat kaphat a Lite beépítésével, valamint a korábban említett támogatási funkciókkal.

Advanced

Az Advanced csomag havi 900 dollárba kerül havi számlázással vagy 750 dollárba éves számlázással, mindkettő 500 felhasználói helyet kínál. 5000 számlázható jegyet kap havonta, és további 100 extra jegyet kap havi 36 dollárért. Nagyrészt mindent megkap az előző csomagból, de hozzáfér a még fejlettebb ügyfélszolgálatokhoz is egy dedikált sikermenedzser segítségével.

Enterprise

Az Enterprise csomag egyedi árazást és havonta egyedi számú számlázható jegyet tartalmaz. Mindent megkap az előző csomagokból, bizonyos opciók testreszabásának lehetőségével.

Konklúzió

A Gorgias egy jól átgondolt jegykezelő rendszer, amely a legtöbb alkalomhoz elengedhetetlen jegykezelési funkciókkal rendelkezik. Bár nem kínál semmi extrát, nagyon jól megtervezett és mindig funkcionális. Az árazási tervek általában megfizethetőek, de magasabb csomagokkal meglehetősen drágák lehetnek, ha nincs szüksége mindenre, amit kínálnak. Összességében nagyon megfizethetőek lehetnek, és segítenek fenntartani a költségvetést.

Gyakori problémák

Hogyan állíthatok be automatikus válaszokat a Gorgias jegyrendszerben?

Nyissa meg a Gorgias beállításait, és válassza a Makrók lehetőséget az Automatizálás részben. Itt hozhat létre olyan makrókat, amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén automatikus e-maileket küldenek. Írhat saját szöveget, és több olyan művelet közül választhat, amelyek az automatikus válasz kiváltójaként szolgálnak. A Gorgias lehetővé teszi, hogy meglévő makrókat töltsön fel CSV formátumban, ha van ilyen.

Hol találok integrációkat a Gorgiasban?

Nyissa meg Gorgias fiókját, és lépjen a beállításokhoz. Keresse meg az App Store részt a bal oldali menüpanelen. Itt érheti el az összes elérhető integrációt. Ügyeljen arra, hogy egyes Gorgia csomagok bizonyos mértékig korlátozzák a hozzáférést és az integrációk használatát. További információért tekintse meg a Gorgias árképzési oldalát, és nézze meg, milyen típusú integrációs lehetőségek állnak rendelkezésre a csomagban.

Product reviews

Olvassa el az Infobip IVR-ről szóló áttekintésünket, és ismerje meg a megoldás üzleti forgatókönyvben való használatának előnyeit és hátrányait.

Infobip IVR értékelés

Az integrációk kínálása lehet a különbség a nyereség és az ügyfelek megtartása között, így fontos a könnyen beküldhető integrációs kérelem sablonok használata. A LiveAgent helpdesk szoftvere hatékonyan javítja a forex üzleti tevékenységet, az Apptivo tudásbázis ár-érték arányban jó megoldást kínál, míg a Kavkom megfizethető IVR szoftverként jól végzi az alapfeladatokat. Azonban az utóbbi hiányzik néhány funkció, mint a többszintű IVR lehetőség.

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

A jegykezelés fontossága

Az ügyfélszolgálati élmény fontos a pozitív szájreklám és a bevételnövekedés szempontjából. Sok ügyfél hagyja el a kosarát információhiány miatt, és az ügynököknek szétkapcsolt rendszerek miatt nehéz az ügyfélszolgálat. A jegykezelő rendszerek segíthetnek a problémán, javítva az ügyfélélményt és növelve a cég bevételét.

A Tidiót fontolgatja jegykezelőnek? Tekintse meg áttekintésünket, és megtudja, hogyan teljesített általános tesztjeink során.

Tidio jegykezelő áttekintése

LiveAgent is a company that provides customer service and call center software solutions. They offer various popular software solutions, such as VoIP phone systems and complaint management systems, and they have won awards and certifications. Customers can become partners, and the company has a blog, glossary, and e-learning resources. Sales contacts are available and users can sign up to receive updates and news. A new account is being created and will be sent via email.

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Gorgias 3

Reviews - Kozossegi Media Ugyfelszolgalati Szoftverek Attekintese - Gorgias 3

A Gorgias szépen rendezi azokat a jegyrendszerekben a közösségi média felhasználók számára, azonban a Twitter integráció csak magasabb csomagokban érhető el. A makrókat is kínál az egyszerű automatizált válaszok és egyéb munkafolyamatok létrehozásához, a jegyek jobb szervezésének szabályait és még sok mást. A Gorgias olyan árképzési csomagokat kínál, amelyek célja, hogy az Ön vállalkozásához igazodjanak. A Starter csomag havi 10 dollárba kerül, és három felhasználói hellyel rendelkezik. Az alapcsomag havi 60 dollárért éves fizetéssel pedig 50 dollárért elérhető. A Pro csomag havi 360 dollárba kerül, vagy évente 300 dollárba, és a legfejlettebb és legdrágább Advanced csomag havi 900 dollárba, az éves fizetéssel pedig 750 dollárba kerül.

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót