Bejövő hívásközpont

Mi a bejövő hívásközpont?

A bejövő hívásközpont olyan hívásközpont, amely kizárólag vagy túlnyomórészt a bejövő ügyfélhívásokat kezeli. Fel van szerelve a bejövő hívások fogadására és elosztására a megfelelő osztályoknak vagy ügynököknek. Ez azt jelenti, hogy a telefonos ügynökök kimenő hívások helyett megvárják a hívások beérkezését.

A leggyakoribb bejövő hívásközpont-szolgáltatások a következők:

  • Válasz az ügyfelek kérdéseire a vállalat termékeivel/szolgáltatásaival kapcsolatban
  • Ügyfélszolgálati kérdések megoldása, kérések és panaszok kezelése
  • Technikai támogatás az ügyfelek számára vagy belső támogatás
  • Fizetések feldolgozása, számlázási kérdések kezelése
  • Frissítések és megújítási kérdések a SaaS ügyfelek számára
  • Értékesítési rendelések elfogadása, megrendelések beírása és feldolgozása
  • Találkozók ütemezése, foglalások, regisztrációk kezelése

Mivel az ügynökök nagy mennyiségű bejövő hívással foglalkoznak, a bejövő hívásközpontok sikerének legfontosabb mutatói az első kapcsolati megoldás, az átlagos válaszsebesség, a kezelési idő, az elhagyott hívás aránya, az ügyfelek elégedettségi mutatói és az ügynökök termelékenysége.

A bejövő call center szoftver használatának előnyei

A digitális kommunikációs csatornák növekvő használata ellenére számos kutatás azt mutatja, hogy a telefon továbbra is a legelterjedtebb ügyfélszolgálati csatorna a mai fogyasztók többségének. Valójában az összes korcsoportban az ügyfelek több mint 50% -a általában a telefont használja, hogy kapcsolatba lépjen egy ügyfélszolgálati csapattal – egy friss tanulmány szerint.

A bejövő call center szoftver használatának előnyei - App - Uploads - 2021 - 03 - CX Channels 1024x507.png

Professzionális bejövő call center szoftverrel a vállalkozások hatékonyan kezelhetik a bejövő hívások nagy számát, és magas szintű ügyfélszolgálatot tudnak nyújtani. Az olyan fejlett funkciók, mint az IVR és az intelligens hívásirányítás, biztosítják az ügyfelek csökkentett várakozási idejét, személyre szabott támogatást, jobb hívói elégedettségi pontszámokat és korszerűbb ügyfélszolgálati munkafolyamatot a vállalkozások számára. A bejövő call center szoftver megkönnyíti az ügynökök teljesítményének nyomon követését a beépített elemző eszközök és az ellenőrzött támogatási költségek révén.

https://youtu.be/SyvXUDe3g6A

Az Interaktív hang válasz (IVR) rendszereknek és a bejövő hívásközpont intelligens automatizált hívásirányítási funkcióinak köszönhetően az ügyfélhívásokat a megfelelő ügynökökhöz vagy részlegekhez továbbítják. Ha jól végzik, az IVR segít csökkenteni a bejövő hívások mennyiségét, a várakozási időket, a híváskezelési időt, és az értékek alapján rangsorolja a hívásokat. Ezenkívül növeli az első kapcsolatkor a megoldást és csökkenti a működési költségeket.

Start your free trial today

Design your own IVR trees and improve your customer service today. Curious about all the opportunities?

Hogyan állíthat be bejövő hívásközpontot a LiveAgent szolgáltatásban?

A LiveAgent bejövő hívásközpontja percek alatt létrehozható.

1. Jelentkezzen be LiveAgent-fiókjába, és kattintson a Hívás gombra

2. Kattintson a Számok elemre

3. Kattintson a narancssárga Létrehozás gombra

élő ügynökök száma

4. Válassza ki a VOIP szolgáltatóját (azt a VOIP szolgáltatót, amelytől a telefonszámát vásárolta)

a hívószám-szolgáltatók listája

5. Írjon be egy nevet (ez bármi lehet, csak jegyezze meg, hogy melyik számról van szó)

6. Válassza ki azt az osztályt, ahová az erre a telefonszámra érkező hívások továbbítódnak

7. Írja be a tárcsázási előtagot

8. Jelölje be a Hívások rögzítése jelölőnégyzetet, ha az összes bejövő/kimenő hívást rögzíteni szeretné erről a telefonszámról

9. Írja be a VOIP-szolgáltató hitelesítő adatait (hosztnév, felhasználónév, jelszó)

általános hívásbeállítások

10. Kattintson a Hozzáadás gombra

Ha a telefonszám hozzáadása sikeres és aktív, akkor mellette zöld pont látható.

11. Ezután kattintson a Szerkesztés gombra, majd az IVR gombra.

ivr beállítások

Az IVR (üdvözlő/offline üzenetek) segítségével állítsa be az IVR/üdvözlő üzeneteket.

12. Miután befejezte az IVR beállítását, kattintson a Konfiguráció elemre

13. Kattintson a Hívás elemre

14. Kattintson a Beállítások elemre

liveagent hívás beállítások

15. Módosítsa a beállításokat a preferenciák szerint, majd kattintson a Mentés gombra

16. Ezen útmutató segítségével hozzáadhatja hardveres és szoftveres telefonjait az Eszközök képernyőhöz

17. Ezután továbbítsa ezt az útmutatót ügynökeinek, hogy azok beállítsák a preferált eszközöket a hívások fogadására

Milyen bejövő hívásközpont-szolgáltatásokkal rendelkezik a LiveAgent?

A LiveAgent mindencsatornás ügyfélszolgálati megoldása beépített telefonközpont-funkcióval és a bejövő hívásközpont szolgáltatásainak teljes körével rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az ügyfélszolgálati csapat számára, hogy könnyedén kezelje a bejövő hívásokat, miközben magas szinten tartja az ügyfelek elégedettségét.

Intelligens hívásirányítás

A LiveAgent hívásirányításával a bejövő ügyfélhívásokat vagy egy ingyenes ügynökhöz továbbítják, amely a legmagasabb prioritással és leghosszabb idővel rendelkezik az utolsó hívásuk után, vagy véletlenszerűen az egyik ügynökhöz, amely jelenleg rendelkezésre áll a hívások felvételére. Az ügynökök dönthetnek úgy is, hogy a bejövő hívásokat egy személyes eszközre, például mobiltelefonra irányítják, ami lehetővé teszi számukra, hogy menet közben vagy az előnyben részesített eszközön továbbra is támogatást nyújtsanak.

IVR tervező eszköz

A LiveAgent egy átfogó IVR online tervezőeszközt tartalmaz, amelyet bárki (még nulla technikai ismeretek nélkül is) használhat saját IVR-fáinak egyszerű létrehozására. Szó szerint létrehozhatja egyéni IVR fáját a semmiből közvetlenül a LiveAgent irányítópultján, beleértve a saját hangfájlok rögzítését vagy feltöltését is a fába. Egy jól megtervezett IVR fa sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá teheti az ügyfelek számára a megfelelő részleg vagy személy elérését.

IVR tervező eszköz

Videohívások

Ha személyesebb módra van szüksége az ügyfelekkel való kommunikációhoz, használhat élő videohívást is, amely ugyanúgy működik, mint egy normál Skype-hívás. A LiveAgent videohívása teljesen böngészőalapú, így nincs szükség külső, harmadik féltől származó alkalmazások telepítésére. Ügynökei közvetlenül a számítógépükön válaszolhatnak a videohívásokra (nincs szükség telefonra). Emellett egyszerre beszélgethetnek a hívó felekkel a gyorsabb és hatékonyabb támogatás érdekében.

Ügyfél-empátia-Videohívás-funkció-LiveAgent-

Korlátlan hívásfelvétel

A LiveAgent bejövő call center szoftvere lehetővé teszi a bejövő ügyfélhívások egyszerű rögzítését, biztonságos tárolását és lejátszását további hívásrögzítő szoftver használata nélkül. Ez biztosítja, hogy soha ne hagyja ki a hívás közben megosztott fontos részleteket. Korlátlan hívásfelvétel használatával javíthatja támogatásának minőségét, képzési, biztonsági vagy megfelelőségi célokra.

Automatikus visszahívás

A LiveAgent automatikus visszahívási funkciójával az ügyfelek automatikus visszahívást kérhetnek, ahelyett, hogy várakozniuk kellene, amikor a támogatási vonal foglalt. Az automatikus visszahívási funkció növeli az ügyfelek elégedettségét, csökkenti az elhagyott hívások arányát és növeli az ügynökök termelékenységét, mivel az ügynököknek nem kell manuálisan tárcsázniuk a visszahívást kérő számokat.

https://youtu.be/Ydbuj55E8PU

Hívástovábbítás

A LiveAgent bejövő call center megoldása felajánlja a résztvevő hívások továbbítását. Ez a funkció lehetővé teszi az ügynökök számára, hogy a bejövő hívásokat várakoztassák, kapcsolatba lépjenek egy megfelelő kollégával és informálják őket, átadják a hívást az új ügynöknek, vagy alternatív megoldásként visszatérhetnek a hívó félhez, ha az új ügynök nem tud segíteni rajtuk. Ez a szolgáltatás zökkenőmentes problémamegoldást és jobb ügyfél-elégedettséget biztosít.

hívástovábbítás részt vesz

Belső hívások

A LiveAgent korlátlan számú ingyenes belső hívást támogat az összes online kapcsolattartó központ ügynöke között. Abban az esetben, ha ügynökeinek segítségre van szükségük a kollégáktól, azonnal kezdeményezhetnek belső hívásokat közvetlenül a jegykezelő felületről. Ez a közvetlenül a LiveAgent szolgáltatásba beépített szolgáltatás lehetővé teszi az ügynökök számára, hogy nagyon rövid idő alatt segítséget kapjanak.

Belső hívás

Jelentéskészítés és elemzés

A LiveAgent beépített elemzési modulja a call center metrikák, KPI-k sokféleségét követi, és számos jelentést generálhat. Ezeknek a következetes áttekintésével azonosíthatja a bejövő hívásközpont teljesítményének hiányosságait, és javíthatja támogatási minőségét a megtalált hasznos információk alapján. Például az elemzés bemutathatja, hogy az ügynököknek több képzésre van szükségük, több munkatársat kell felvenni a hívások mennyiségének kielégítésére stb.

Jelentéskészítés és elemzés - App - Uploads - 2021 - 03 - Analytics Overview Big.png

Frequently asked questions about inbound call centers

What is the difference between inbound and outbound call centers?

The main difference between inbound and outbound call centers is the way the calls take place. Inbound call centers receive incoming calls from customers and are typically used by support teams to handle customer issues. While outbound call centers make outgoing calls and are mostly used by sales teams to make cold call sales, survey shoppers, and collect market research.

What is inbound call center software?

Inbound call center software is a software system that helps businesses efficiently handle large volumes of incoming calls initiated by customers. Automatic call distribution, Interactive Voice Response (IVR), call recording are some of the key features of inbound call center software solutions.

What does IVR mean in a call center?

IVR stands for Interactive Voice Response. It’s an automated phone system technology that allows incoming callers to access information via a voice response system of pre-recorded prompts. Customers are able to input their responses via keypad (or in some cases voice recognition) to speak to an agent or self-serve.

What are the key benefits of inbound call center software?

With professional inbound call center software, businesses can improve their overall customer support quality by efficiently managing incoming customer interactions, enhance agent efficiency and productivity, ensure greater customer satisfaction, and ultimately cut down on call center expenses.

How to choose inbound call center software?

When selecting an inbound call center software provider for your business, pay attention to the most critical features like IVR, intelligent call routing options, unlimited call recordings, callbacks, reporting tools, etc. If you’re looking for both inbound and outbound call center capabilities, consider blended call center software systems or omnichannel help desk solutions like LiveAgent that supports both inbound and outbound call center functionality.

Próbálja ki a LiveAgentet még ma​

Concierge migrációs szolgáltatásokat kínálunk a legnépszerűbb help desk megoldások közül.

3000 + vélemények Trustpilot GetApp G2 Crowd

Vissza a szójegyzékhez Hozzon létre INGYENES fiókot

    Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.