two women interviewing man

Toborzási ellenőrző lista ügyfélszolgálati munkatárs számára

Időigényes lehet a megfelelő személy megtalálása az ügyfélszolgálati tisztviselő szerepére. A toborzási ellenőrzőlista segítségével minden alapot lefedhet, miközben a legjobb jelöltet alkalmazza az állásra. Létrehoztunk egy ellenőrző listát, amelyet követhet és testreszabhat az igényeinek megfelelően.

A toborzási ellenőrzőlista fontossága az ügyfélszolgálati munkatárs számára

Az ügyfélszolgálati munkatárs munkája létfontosságú a vállalat sikeréhez. Ebben a szerepkörben valaki nem csak támogatást nyújt az ügyfeleknek, hanem képviseli is a céget az ügyfélkör előtt.

Az ügyfélszolgálati munkatársak az ügyfelek megkereséseinek kezelésétől a panaszok megoldásáig sokféle feladatot látnak el. Kiváló kommunikációs készségekkel kell rendelkezniük, és képesnek kell lenniük csapatban dolgozni.

A toborzási folyamat hosszú és nehéz lehet, de megéri a fáradságot, ha megtalálja a tökéletes jelöltet az állásra. A követendő lépések sorával biztos lehet benne, hogy egyetlen tényezőt sem hagy ki a felvételi döntés meghozatalakor.

Kinek előnyös az ügyfélszolgálati munkatárs felvételi ellenőrző listája?

 • Üzlettulajdonosok

A toborzási ellenőrző lista iránymutatásokat ad, amelyeket követni kell a munkakör felvételekor. Ez segít a vállalkozások tulajdonosainak abban, hogy a legképzettebb személyt válasszák ki a munkára.

 • HR osztály

Az emberi erőforrásokkal foglalkozó szakemberek általában felelősek az ügyfélszolgálati pozíciók holisztikus toborzásáért. Szilárd ellenőrző listát kell követniük, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a jelöltek átvizsgálása során minden alapot lefednek.
Az ügyfélszolgálati tisztek toborzási ellenőrző listája segíthet leegyszerűsíteni a felvételi folyamatot. Használatával a HR képviselők biztosíthatják, hogy minden szükséges tényezőt figyelembe vegyenek a megfelelő jelölt kiválasztásánál.

 • Fejvadászok

Az ügyfélszolgálati jelöltek toborzásakor a fejvadászok értékes erőforrást jelenthetnek. Rendelkeznek azzal a tapasztalattal és tudással, hogy segítsenek azonosítani a legjobb jelölteket az ügyfélszolgálati csapatokba, és irányíthatják a toborzási folyamatot is.
Az ügyfélszolgálati munkatárs felvételi ellenőrzőlistájának használatával a fejvadászok egyszerűsíthetik kereséseiket, és megbizonyosodhatnak arról, hogy a legjobb jelölteket találják ügyfeleik számára. Ez segít abban, hogy professzionális megközelítéssel kitűnjenek a versenytársak közül, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek.

 • Volt ügyfélszolgálati munkatársak (visszalépés a szerepkörből)

A toborzási ellenőrzőlista hasznos lehet az új állást kereső volt ügyfélszolgálati képviselők számára. Segít nekik jobban megérteni, mit keres a munkáltató. Ez előnyhöz juttathatja őket a többi jelölttel szemben, és kiemelheti őket a versenyből.

Továbbá, ha valaki visszalép az ügyfélszolgálati szerepkörből, ezt az ellenőrzőlistát használhatja a helyettesítés vizsgálatára.

Tekintse meg ügyfélszolgálati munkatárs felvételi ellenőrzőlistáját

Toborzási ellenőrző lista ügyfélszolgálati munkatárs számára

A kezdéshez meg kell határoznia a pozíció követelményeit. Enélkül egyszerűen nem léphet előre.

Miért fontos követelményeket támasztani a pozícióra?

Az egyértelmű követelmények megadása segít abban, hogy a jelöltek szűrésekor a megfelelő képesítést és tapasztalatot keresse. Ha tudja, hogy milyen készségek és tulajdonságok szükségesek a szerepkör betöltéséhez, az segít koncentrálni a jelöltekkel folytatott interjú során.

Hogyan állítsuk be a pozíció követelményeit?

Jól ismeri a munkaköri feladatokat és felelősségeket. Fontos megjegyezni, hogy a követelmények idővel változhatnak. Ahogy a cég növekszik, úgy nőnek az ügyfélszolgálati tisztviselői pozíció igényei is. Feltétlenül tekintse meg újra és frissítse igényeit, ha szükséges.

Milyen eszközöket kell használni a pozíció követelményeinek meghatározásához?

 • a munkaköri feladatok és felelősségek listája
 • készségmátrix
 • pozíció profil

Miután meghatározta a pozíció követelményeit, ideje elkészíteni a toborzási tervet.

Miért fontos a toborzási terv elkészítése?

Soha ne kezdje el a toborzási folyamatot terv nélkül. A toborzási tervvel világos elképzelése lesz arról, hogy mit és mikor kell tennie. Ez segít abban, hogy a folyamat a lehető legsimábban menjen végbe.

Hogyan készítsünk toborzási tervet?

A toborzási tervének tartalmaznia kell mindent, a jelöltek beszerzésétől az interjúk lebonyolításáig. Azt is fel kell vázolni, hogy ki a felelős a folyamat egyes lépéseiért.

Milyen eszközöket kell használni a toborzási terv elkészítéséhez?

 • álláshirdetés sablon
 • önéletrajz szűrési eszköz
 • jelöltkövetési táblázat

Mielőtt elkezdené a tényleges toborzási folyamatot, el kell készítenie a költségvetést.

Miért fontos költségvetést készíteni a toborzási folyamathoz?

Rendezze át a költségvetést, hogy tudja, mennyi pénz áll rendelkezésére a toborzásra. Ez segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki pénzéért, és elkerülje a túlköltekezést.

Hogyan készítsünk költségvetést a toborzási folyamathoz?

A költségvetésnek tartalmaznia kell a toborzással kapcsolatos összes költséget. Ez magában foglalja az álláshirdetéseket, a hirdetéseket és az utazási költségeket. Kulcsfontosságú, hogy a lehető legpontosabban becsülje meg ezeket a költségeket, hogy ne lépje túl a költségvetést.

saving money in piggybank-illustration

Milyen eszközöket kell használni a toborzási folyamat költségvetésének elkészítéséhez?

 • toborzási költségvetési sablon
 • álláshirdetések árképzési útmutatója
 • hirdetési díjak

A toborzási politika tervének elkészítése után a következő lépés egy HR-toborzási politika.

Miért fontos a HR-toborzási politika?

Meghatározza a munkavállalók felvételének szabályait és eljárásait. Ez segít abban, hogy minden érintett megértse, mit várnak el tőle.

Hogyan lehet HR-toborzási politikát kialakítani?

A HR-toborzási politikájának tartalmaznia kell olyan dolgokat, mint például az álláspályázatok benyújtásának folyamata, a lefolytatott interjúk típusa és az ajánlattétel módja.

Milyen eszközöket kell használni a HR-toborzási politika kialakításához?

 • HR-toborzási szabályzat sablon
 • az alkalmazottak toborzására vonatkozó irányelvek és eljárások
 • be- és kiszállási szabályok

A toborzási folyamat következő lépése az álláslehetőség leírása.

Miért fontos a munka leírása?

Ez lehetővé teszi a potenciális jelöltek számára, hogy jobban megértsék, mit jelent a pozíció. Ez elősegítheti a képzettebb jelöltek vonzását, és csökkentheti azoknak a számát, akik nem alkalmasak a pozícióra.

LiveAgent's job offer

Hogyan írja le a munkát?

A munkaköri leírásnak tartalmaznia kell a pozíció rövid áttekintését, valamint a feladatok és felelősségek listáját. Emelje ki, mitől egyedi a pozíció, és milyen készségekre van szükség. A részletes munkaköri leírással a potenciális jelöltek jobban megértik, mit jelent a pozíció.

Milyen eszközöket kell használni a munka leírásához?

 • álláshirdetés sablon
 • munkaköri leírás sablon

Miután befejezte az elkészítést, ellenőrizze még egyszer a pontosságot.

Miért fontos még egyszer ellenőrizni a munkaköri leírást?

A pontatlan munkaköri leírás elriaszthatja a képzett jelölteket a jelentkezéstől.

Hogyan ellenőrizhető újra a munkaköri leírás?

A munkaköri leírását egy olyan személynek kell átnéznie, aki ismeri a pozíciót. Ellenőrizhetik a feladatok és felelősségek pontosságát, valamint azonosíthatják az esetlegesen szükséges további készségeket. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a munkakör megnevezését is.

Milyen eszközöket kell használni a munkaköri leírás kétszeri ellenőrzéséhez?

 • álláshirdetés felülvizsgálati ellenőrzőlista
 • munkaköri leírás felülvizsgálati ellenőrzőlista
 • CV-szűrő eszköz

Ha a közzététel előtt felveszi a kapcsolatot a meglévő munkatársakkal, az elősegítheti, hogy elterjedjen az álláshirdetés.

Miért fontos megszólítani a meglévő munkatársakat?

Visszajelzést tudnak adni a munkaköri leírásról, és segíthetnek a pozíció népszerűsítésében. Képzett jelölteket is ajánlhatnak a pozícióra. Ezenkívül az Ön ügyfélszolgálati csapata tudja a legjobban, hogy milyen készségek szükségesek az ügyfelek sikeréhez, az ügyfélszolgálathoz vagy az ügyfélszolgálati területen felmerülő egyéb kihívásokhoz.

Hogyan lehet elérni a meglévő munkatársakat?

A meglévő munkatársakat e-mailben vagy belső kommunikációs csatornáján üzenetben érheti el. Adja meg nekik az összes lényeges információt, például a munkakört, a feladatokat és felelősségeket, valamint a jelentkezés módját. Az állás iránt érdeklődők közvetlenül az Ön weboldalán keresztül jelentkezhetnek.

LiveAgent - internal recruitment email template

Milyen eszközöket kell használni a meglévő munkatársak megszólítására?

A munkaköri leírás véglegesítése után meghirdetheti a pozíciót.

Miért fontos a pozíció közzététele?

Az állás meghirdetésével minden érdeklődő jelentkezhet. Azt is lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a jelentkezéseket és azt, hogy ki jelentkezett a pozícióra.

Hogyan kell közzétenni a pozíciót?

A pozíciót közzéteheti cége honlapján, valamint az álláshirdetéseken a közösségi médiában. Közvetlenül is kapcsolatba léphet a potenciális jelöltekkel, és megadhatja nekik az álláshirdetés linkjét. Már a korábbi jelentkező tehetségtárral kapcsolatba léphet, és értesítheti őket az állás meghirdetéséről.

Quality Unit job offer on Linkedin

Milyen eszközöket kell használni a pozíció közzétételéhez?

A kritériumok idő előtti kidolgozása segít objektív döntést hozni a jelölt kiválasztásakor.

Miért fontos az objektív kiválasztási kritériumok kidolgozása?

Lehetővé teszi az összes jelölt objektív értékelését, és csak a legképzettebbek kiválasztását a pozícióra. Ezenkívül lehetővé teszi a haladás nyomon követését a toborzási folyamat során, és azonosítja azokat a területeket, ahol fejlesztésre van szükség. Ezenkívül lehetővé teszi a jelöltek egymás melletti összehasonlítását, ami hatékonyabbá teszi a kiválasztási folyamatot.

Hogyan alakítsunk ki objektív kiválasztási kritériumokat?

A kiválasztási kritériumoknak tartalmazniuk kell a pozícióhoz szükséges készségeket, tapasztalatot és képesítést. Fontolja meg a jelölt kulturális illeszkedését, és azt, hogy megfelelő-e az Ön cégének. Kritériumok nélkül nehéz lehet objektíven összehasonlítani a jelölteket.

Milyen eszközöket kell használni az objektív kiválasztási kritériumok kialakításához?

 • munkaköri leírás
 • önéletrajz szűrési eszköz
 • értékelő eszköz
 • léptékű mérőszámok

Az interjú kérdések előzetes elkészítése lehetővé teszi, hogy a megfelelő kérdéseket tegye fel, és megkapja a döntéshez szükséges információkat.

Miért fontos az interjúkérdések elkészítése?

Ha az interjú során felteszi a megfelelő kérdéseket, akkor felmérheti a jelölt képesítését, készségeit és tapasztalatát. Betekintést nyújt a személyiségükbe és a társasághoz való illeszkedésükbe is. Kérdések előkészítése nélkül nehéz lehet a jelölttel kapcsolatos összes lényeges információt értékelni.

Hogyan készítsünk interjúkérdéseket?

Strukturált interjúkat készíthet úgy, hogy a jelöltről tudnia kell minden információt. Miután megvan a kérdések listája, elkezdheti kategóriákba rendezni őket. Például előfordulhat, hogy különböző kérdéseket tartalmazó listája van az egyes jelöltek képesítéseivel, készségeivel és tapasztalataival kapcsolatban.

woman taking notes - illustration

Milyen eszközöket kell használni az interjúkérdések elkészítéséhez?

 • munkaköri leírás
 • felmérések
 • korábbi interjúkérdések sablonja
 • pszichológiai tesztek

A képzett jelöltek kutatása és toborzása időigényes folyamat lehet, de ezt alaposan meg kell tennie.

Miért fontos a kutatás és a képzett jelöltek toborzása?

A minősített jelöltek nagyobb valószínűséggel töltik be a pozíciót, ezért tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb jelentkezőket kapja a pozícióra. Ez segít javítani a munkaerő minőségét.

Hogyan kutathatunk és toborozhatunk képzett jelölteket?

Számos módja van a képzett jelöltek kutatásának és toborzásának. A pozíciót közzéteheti az álláshirdetéseken és a közösségi médiában, vagy közvetlenül kapcsolatba léphet a potenciális jelöltekkel. Dönthet úgy is, hogy értékelőeszközt használ a jelöltek kiszűrésére és a legképzettebb személyek azonosítására.

Social media research illustration

Milyen eszközöket kell használni a képzett jelöltek kutatásához és toborzásához?

 • job boards
 • bejegyzések a közösségi médiában
 • közösségi ismeretterjesztés
 • értékelő eszköz
 • toborzási CRM

A hallgatás kritikus készség az ügyfélszolgálati ügynökök számára. Meg kell tudniuk érteni az ügyfelek igényeit, és megoldást kell nyújtaniuk problémáikra.

Miért fontos ellenőrizni a jelöltek hallási képességeit?

Mert az az ügyfélszolgálatos, aki nem tud hatékonyan hallgatni, nem lesz képes megbirkózni a nehéz ügyfelekkel, vagy sikeresen megoldani a problémáikat.

Hogyan ellenőrizhető a jelöltek hallási képessége?

Tegyen fel nekik kérdéseket tapasztalataikról és arról, hogy mit tennének bizonyos helyzetekben. Adhat nekik egy forgatókönyvet, és megkérheti őket, hogy magyarázzák el, hogyan kezelnék.

Milyen eszközökkel ellenőrizhető a jelöltek hallási képessége?

 • toborzási feladatok
 • vokális értékelések
 • iránymutatások

Az ügyfélszolgálati ügynököknek kiváló kommunikációs készségekkel kell rendelkezniük, és Önnek ellenőriznie kell ezeket az ügylet megkötése előtt.

Miért fontos a jelöltek kommunikációs képességeinek ellenőrzése?

A kommunikáció kulcsfontosságú az ügyfélszolgálatban. A jelölteknek hatékonyan kell kommunikálniuk a csalódott ügyfelekkel, valamint a csapat többi tagjával.

Hogyan ellenőrizhető a jelöltek kommunikációs készsége?

Ahhoz, hogy megtalálja a legjobb ügyfélszolgálati munkatársat cége számára, ellenőrizze a jelöltek kommunikációs készségeit. Ezt megteheti telefonos interjúk lebonyolításával, vagy megkérheti őket, hogy végezzenek írásos gyakorlatokat bizonyos ügyfélproblémák megoldására. Ezenkívül fel kell mérnie interperszonális készségeiket és képességeiket a nehéz ügyfélélményi helyzetek kezelésére.

Customer communication illustration

Milyen eszközöket kell használni a jelöltek kommunikációs készségeinek ellenőrzésére?

 • toborzási feladatok
 • kommunikációs értékelések
 • válságkezelési eljárások

Az ügyfélszolgálati ügynököknek tudniuk kell használni a CRM jegyrendszereket, például a LiveAgentet, hogy a lehető legjobb ügyfélszolgálatot nyújtsák.

Miért fontos a jelöltek CRM jegyrendszerek kezelési képességének tesztelése?

Felfedi, hogyan kezelnék az ügyfelek kérdéseit és panaszait. Ezenkívül meg kell tudniuk mutatni az ügyfélszolgálati csapatoknak, hogyan használhatják fel a termékismereteket, hogy az egész csapatot felgyorsítsák.

Hogyan lehet tesztelni a jelöltek CRM jegyrendszerek kezelési képességét?

A jegykezelő rendszerek, például a LiveAgent hatékony használata kihat a teljes ügyfélszolgálati csapat munkafolyamatára, megkönnyítve számukra, hogy lépést tudjanak tartani a jegyekkel és az ügyfelek kéréseivel.

A LiveAgent univerzális postaládájával minden csatornáról kezelheti a jegyeket – e-mailek, csevegés, fórum, sőt a közösségi média is. Ezzel a jegykezelő szoftverrel figyelemmel kísérheti az ügyfélszolgálat teljesítményét, és tesztelheti az ügynökök jegykezelési képességét. Szerezzen betekintést nyújtó teljesítményjelentéseket, áttekintést az ügynöki rangsorolásról és sok más elemző funkciót (ingyenes tesztelés).

Éppen ezért a jelöltek szintjén már meg kell vizsgálni, hogy képesek-e kezelni az ilyen szoftvereket. Ennek köszönhetően gyorsabban megszokhatják az új szoftvereket.

LiveAgent omnichannel ticketing

Milyen eszközöket kell használni a jelöltek CRM jegyrendszerek kezelési képességének tesztelésére?

 • LiveAgent CRM jegykezelő szoftver és annak elemzése
 • toborzási feladatok
 • használati esetek

Ez segít eldönteni, hogy a jelölt rendelkezik-e a szükséges ügyfélszolgálati készségekkel.

Miért fontos a gyakorlati ügyfélszolgálati teszt elvégzése?

Ez a fajta teszt lehetővé teszi, hogy megtudja, hogyan kezeli a jelölt a valós ügyfélszolgálati helyzeteket. Teljesítményük képet ad készségeikről és képességeikről, valamint az ügyfelekhez való hozzáállásukról, lehetővé téve, hogy megalapozott döntést hozzon arról, hogy ők a megfelelő személy-e a munkára.

Hogyan végezzünk gyakorlati ügyfélszolgálati tesztet?

A gyakorlati ügyfélszolgálati teszt elvégzésének néhány különböző módja van. Az egyik az, hogy adjunk a jelöltnek egy forgatókönyvet (például egy ügyfélszolgálati csapaton belüli probléma), és kérjük meg, hogy magyarázza el, hogyan kezelné. Egy másik lehetőség az, hogy beállítanak egy ügyfélszolgálati feladatot, amelyet el kell végezniük, mint például az ügyfélpanasz kezelése vagy egy probléma megoldása.

LiveAgent replying to ticket - gif

Milyen eszközöket kell használni a gyakorlati ügyfélszolgálati teszt elvégzéséhez?

 • valós forgatókönyvek
 • ügyfélszolgálati feladatok
 • teszt szoftver
 • kérdőívek

Ezzel az előszűréssel rengeteg időt és pénzt takaríthat meg, amelyet egyébként olyan jelöltekkel való találkozásra költene, akik nem felelnek meg a cégének.

Miért fontos az alapvető követelményeknek nem megfelelő jelentkezők elutasítása?

Néhány követelmény elengedhetetlen az ügyfélszolgálati munkatárs szerepköréhez. Ne akarjon olyan embert felvenni, aki nem ismeri az alapokat, mivel valószínűleg nem lesz megfelelő a cége számára.

Hogyan utasítsuk el azokat a jelentkezőket, akik nem felelnek meg az alapvető követelményeknek?

Küldjön nekik egy e-mailt vagy levelet, amelyben tájékoztatja őket, hogy sikertelenül jártak, vagy lépjen kapcsolatba velük, és közölje velük telefonon. Visszajelzést is küldhet a pályázónak, hogy tudja, milyen területeken kell dolgoznia, hogy a jövőben sikeres legyen.

Milyen eszközökkel utasítsák el azokat a jelentkezőket, akik nem felelnek meg az alapvető követelményeknek?

Miután kiválasztotta a jelölteket, ideje interjút készíteni velük. Ez lehetővé teszi, hogy felmérje ügyfélszolgálati készségeiket és tudásukat.

Miért fontos interjút készíteni a jelöltekkel?

Lehetővé teszi, hogy jobban megismerje őket, és többet megtudjon a munkával kapcsolatos motivációjukról.

Hogyan készítsünk interjút a jelöltekkel?

Tegyen fel kérdéseket ügyfélszolgálati tapasztalataikról és készségeikről. Adjon nekik gyakorlati feladatot, például egy ügyfélpanasz kezelését vagy egy probléma megoldását. Videóinterjúk esetén tegyél fel kérdéseket a motivációjukról és arról, hogy mit hoznának a csapatnak. Felmérheti kommunikációs készségeiket is, ha kérdéseket tesz fel nekik az ügyfélszolgálati tapasztalatukról és arról, hogyan vezetnének egy ügyfélszolgálati csapatot.

Video call feature in Live chat software - LiveAgent

Milyen eszközöket kell használni a jelöltek interjúztatásához?

Tájékoztassa a jelentkezőket az interjú folyamatáról, mert ez megmutatja nekik, hogy érdeklődik a jelentkezésük iránt, és értékeli az idejüket.

Miért fontos, hogy a jelentkezőket folyamatosan tájékoztassuk az interjú folyamatáról?

Azt a benyomást keltheti a pályázókban, hogy nem becsüli meg az idejüket, és nem érdekli a jelentkezésük, ha nem értesíti őket. Ez oda vezethet, hogy visszavonják jelentkezésüket, vagy kevésbé valószínű, hogy elfogadják az Ön állásajánlatát.

Hogyan tájékoztassuk a jelentkezőket az interjú folyamatáról?

Legyen rövid. A jelentkezési folyamat hosszú és hosszadalmas lehet, ezért tájékoztassa a jelentkezőket az előrehaladásról. Ezt megteheti e-mail küldésével vagy felhívással. Nem kell hosszú beszélgetésnek lennie, csak egy rövid értesítés a folyamatról.

Milyen eszközöket kell használni a jelentkezők tájékoztatására az interjú folyamatáról?

Miután interjút készített a jelöltekkel, ellenőrizze képzettségüket és referenciáikat, mielőtt végleges döntést hozna.

Miért fontos a képesítések és referenciák megerősítése?

Ellenőriznie kell, hogy egy adott jelölt rendelkezik-e tapasztalattal az ügyfelekkel, rendelkezik-e soft skillekkel, és valós időben tud-e reagálni az ügyfélszolgálati területen felmerülő különféle problémákra. Az ügyfélszolgálati szakembereknek rendelkezniük kell egy sor képesítéssel, hogy kivételes ügyfélszolgálatot tudjanak nyújtani.

Hogyan lehet megerősíteni a képesítéseket és a referenciákat?

Kérjen referenciákat korábbi munkáltatójuktól, amely lehet írásos vagy szóbeli. Ha kétségei vannak, tegye próbára jelöltjeit, és vegyen fel egy professzionális szolgáltatást, amely segít az ellenőrzési folyamatban.

Milyen eszközöket kell használni a képesítések és referenciák megerősítésére?

Visszajelzésének nem kell hosszúnak és részletesnek lennie. Egy egyszerű e-mail vagy telefon elegendő.

Miért fontos visszajelzést küldeni a sikertelen pályázóknak?

Ez azt mutatja, hogy értékeli az idejüket. Segít nekik abban is, hogy javítsák jelentkezésüket a jövőbeni szerepekre.

Rejecting applicant email template

Hogyan küldhetünk visszajelzést a sikertelen pályázóknak?

Küldjön nekik egy rövid e-mailt, vagy hívja fel, hogy visszajelzést adjon a jelentkezésükről. Köszönje meg nekik az idejüket és az érdeklődésüket a munkakör iránt. Javasolhat néhány módszert az alkalmazásuk fejlesztésére a jövőre nézve, vagy hozzáadhatja őket a vállalat tehetségbázisához, hogy folyamatosan tarthassa velük a kapcsolatot.

Milyen eszközökkel küldhet visszajelzést a sikertelen pályázóknak?

 • e-mail sablonok
 • telefonhívás szkriptek
 • talent pool űrlap

Miután interjút készített a jelöltekkel és ellenőrizte a képzettségüket, ideje döntést hozni és felvenni a kiválasztott jelölt(eke)t.

Miért fontos a kiválasztott jelölt(ek) felvétele?

Ez a lépés befejezi a toborzási folyamatot, és felveszi a megfelelő személyt a munkára. Ha a legmegfelelőbb jelölt tölti be a szerepkört, biztos lehet benne, hogy a megfelelő szintű ügyfélszolgálatot fogja nyújtani.

Hogyan vehetjük fel a kiválasztott jelölt(eke)t?

Adjon nekik írásos állásajánlatot, amelyet alá kell írnia és vissza kell küldenie. Miután visszaküldték az aláírt szerződést, hivatalosan is felveszik őket, és megkezdhetik a munkát. Szükség lehet egy NDA űrlapra is.

Businessmen shaking hands in office-illustration

Milyen eszközöket kell használni a kiválasztott jelölt(ek) felvételéhez?

 • ajánlat levél sablon
 • munkaszerződés sablon
 • irányelvek és szabályok
 • NDA űrlap

Az üzletet minden fél számára átlátható munkaszerződéssel zárja le.

Miért fontos a munkaszerződés elkészítése?

A munkaszerződés jogilag kötelező érvényű dokumentum, amely rögzíti a munkaviszony feltételeit. Ez azért fontos, hogy mindkét fél tisztában legyen azzal kapcsolatban, hogy mit várnak el, anélkül, hogy a szerepkörrel vagy a vállalat elvárásaival kapcsolatban tévednének.

Hogyan készítsünk munkaszerződést?

Használhat munkaszerződés-mintát, amelyet online vagy jogi tanácsadótól találhat meg. Ügyeljen arra, hogy személyre szabja a vállalatának és az adott szerepkörnek megfelelően. Miután megvan a szerződés, kérje meg a kiválasztott jelöltet, hogy írja alá azt, mielőtt munkába állna.

Milyen eszközöket kell használni a munkaszerződés elkészítéséhez?

 • munkaszerződés sablon
 • NDA záradék
 • jogi tanácsadói iránymutatások

A felvételi folyamat a toborzási folyamat utolsó szakasza. Ilyenkor segít az új alkalmazottnak beilleszkedni új szerepkörébe, és felgyorsítja a vállalattal való kapcsolattartást.

Miért fontos elindítani a betanítási folyamatot?

Segíti az új alkalmazottat, hogy átálljon a szerepébe, és a lehető leggyorsabban produktívvá váljon. Ez is elősegíti a vállalat iránti hűségük építését.

Hogyan kezdjük el a betanítási folyamatot?

A betanítási folyamatot az első munkanapon el kell kezdeni. Az új alkalmazottat be kell vezetni az irodában, be kell mutatni a csapatának, és minden szükséges képzést biztosítani kell. A munkavállalói kézikönyv egy példányát is át kell adni nekik, hogy megismerhessék a vállalat irányelveit és eljárásait.

Quality Unit onboarding process on GitHub

Milyen eszközöket kell használni a beléptetési folyamat elindításához?

 • beiskolázási ellenőrző lista
 • képzési anyagok
 • hozzáférési lista
 • munkavállalói kézikönyv

Mit kell tartalmaznia az ügyfélszolgálati munkatárs munkaköri leírásának?

 • Munka megnevezése

Még ha kézenfekvőnek is tűnik, a munkakör megnevezése a munkaköri leírás döntő részét képezi, mivel elmondja a pályázóknak, hogy mi a szerepük.

 • Munka célja

A munkakör megnevezése mellett a szerepkör rövid leírását is meg kell adni. Ennek fel kell vázolnia a munka fő célját és azt, hogy a sikeres jelölttől milyen feladatokat várnak el.

 • Fizetési tartomány

Nagyon fontos, hogy a toborzás során átlátható legyen a fizetés, mivel ez segít a megfelelő jelöltek megnyerésében. A munkaköri leírásban szerepeltessen egy fizetési tartományt, hogy a jelentkezők tudják, mire számíthatnak, és a későbbiekben ne legyen zavar.

 • Szükséges végzettség

Mivel az ügyfélszolgálat szakképzett munkakör, fel kell sorolnia a szükséges képesítéseket és tapasztalatokat. Ez magában foglalhatja az ügyfélszolgálati képzést, a hasonló munkakörben szerzett korábbi tapasztalatot vagy bármilyen más releváns képesítést. Minden ügyfélszolgálati munkakörhöz eltérő követelmények vonatkoznak, ezért ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírást az adott szerepkörhöz igazítsa.

 • Oktatás

Ezek a szerep szintjétől függenek. Belépő szintű ügyfélszolgálati munkákhoz csak középiskolai végzettség szükséges. A magasabb beosztásokhoz szükség lehet főiskolai végzettséggel rendelkező jelentkezőkre.

 • Tapasztalat

Az ügyfélszolgálati munkáknál természetesen fontos a tapasztalat. A munkaköri leírásban fel kell tüntetnie a szükséges tapasztalatokat, hogy a jelentkezők tudják, mire számíthatnak. Ez magában foglalhatja a hasonló munkakörben szerzett korábbi tapasztalatot vagy bármilyen ügyfélkapcsolati pozíciót.

 • Tudás és készségek

Lehetnek bizonyos ismeretek és készségek, amelyek a szerep betöltéséhez szükségesek. Ezek lehetnek speciális szoftveres ismeretek vagy iparág-specifikus ismeretek. Ismételten ügyeljen arra, hogy ezeket felsorolja a munkaköri leírásban, hogy a jelentkezők maguk választhassanak.

 • Kötelességek és felelősségek

A munkaköri leírásban szerepeltetni kell a feladatok és felelősségek listáját, hogy a jelentkezők előre tájékozódjanak ezekről. Ez segít abban, hogy felkészüljenek a szerepre, és be tudjanak lépni.

 • Napi tevékenységek

Anélkül, hogy túlságosan belemennénk a részletekbe, egy rövid áttekintést kell mellékelnie a szerepkör napi tevékenységeiről is. Ezáltal a jelentkezők jobban megérthetik, mit fognak csinálni a mindennapokban.

 • Munkakörülmények

A megfelelő jelöltek megnyeréséhez átláthatónak kell lennie a munkakörülmények tekintetében. Ez magában foglalhatja a munkaidőt, az esetleges műszakos mintákat, és azt, hogy a szerepkör irodai vagy távoli.

 • Jutalékok

Végül ne felejtse el megemlíteni a szereppel együtt kínált előnyöket. Ezek közé tartozik az egészségbiztosítás, a rugalmas munkavégzés, vagy a vállalat által támogatott képzés. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a legjobb tehetségeket vonzza vállalkozásába.

Az ügyfélszolgálati munkatárs felvételi ellenőrzőlistájának összefoglalása

 • Állítsa be a pozíció követelményeit
 • Készítsen toborzási tervet
 • Készítsen költségvetést a toborzási folyamathoz
 • Rendelkezzen HR-toborzási politikával
 • Ismertesse a munkát
 • Ellenőrizze még egyszer a munkaköri leírást
 • A közzététel előtt forduljon a meglévő munkatársakhoz
 • Tegye közzé a pozíciót a cégen belül és kívül egyaránt
 • Objektív kiválasztási kritériumok kidolgozása
 • Készítsen interjúkérdéseket
 • Kutasson és toborozzon képzett jelölteket
 • Ellenőrizze a jelöltek hallási készségeit
 • Ellenőrizze a jelöltek kommunikációs készségeit
 • Tesztelje a jelöltek CRM-jegyrendszerek, például a LiveAgent kezelési képességét
 • Végezzen gyakorlati ügyfélszolgálati tesztet
 • Az alapvető követelményeknek nem megfelelő jelentkezők elutasítása
 • Interjú a jelöltekkel
 • Rendszeresen tájékoztassa a jelentkezőket az interjú folyamatáról
 • Erősítse meg a jelöltek képesítését
 • Visszajelzés küldése a sikertelen pályázóknak
 • A kiválasztott jelölt(ek) felvétele
 • Készítsen munkaszerződést
 • Indítsa el a felvételi folyamatot

Mit kell tartalmaznia az ügyfélszolgálati munkatárs munkaköri leírásának?

 • Munka megnevezése
 • Munka célja
 • Fizetési tartomány
 • Szükséges végzettség
 • Oktatás
 • Tapasztalat
 • Tudás és készségek
 • Kötelességek és felelősségek
 • Napi tevékenységek
 • Munkakörülmények
 • Előnyök

Frequently asked questions

Mi az a toborzási ellenőrző lista?

A toborzási ellenőrzőlista egy dokumentum, amely felvázolja azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie egy új alkalmazott felvételéhez. Ez magában foglalja a munkaköri leírás elkészítését, a jelöltek beszerzését, az interjúk lebonyolítását és az ajánlat meghosszabbítását. A toborzási ellenőrzőlista segítségével biztos lehet benne, hogy minden alapot lefed, és a legjobb munkaerő-felvételi döntéseket hozza meg vállalkozása számára.

Minden egyes álláshoz, amelyre jelentkezni kívánok, külön jelentkezést kell kitöltenem?

Ez a munkáltatótól függ. Egyes munkaadók csak egyszer kérnek egy jelentkezést, majd megőrzik azt a későbbi megnyitásokhoz. Más munkáltatók megkérhetik Önt, hogy minden alkalommal új kérelmet töltsön ki. Akárhogy is, mindig jó ötlet megőrizni az önéletrajza és a kísérőlevél másolatát arra az esetre, ha egy potenciális munkáltató kérné őket.

Mi a standard felvételi eljárás?

Általában néhány kulcsfontosságú lépésből áll. A jelentkezés előtt feltétlenül ismernie kell a munkaköri követelményeket és a vállalati kultúrát. Miután elvégezte a kutatást, a következő lépés általában az önéletrajz és a kísérőlevél benyújtása. Az anyagok áttekintése után felkérhetik, hogy vegyen részt egy interjún (vagy több alkalommal). Ez lehetővé teszi mindkét fél számára, hogy többet tudjon meg egymásról, és eldöntse, van-e megfelelő. Végül az ajánlati szakasz akkor következik be, amikor a munkáltató állásajánlatot tesz a jelöltnek. Ezen a ponton a munkaszerződés aláírása előtt megvitatják a fizetést és a juttatásokat.

Mi az 5 fő szakasza a toborzási folyamat ellenőrzőlistájának?

Általában először az önéletrajzok átszűréséből áll. Ezt követően a kiválasztott jelöltekkel interjúkat készíthet. A következő lépés a képesítésük és referenciáik ellenőrzése. Ezután meghozza a döntést, és felveszi a kiválasztott jelöltet. Végül gondoskodnia kell a betanításról.

Milyen négy lépésből áll a toborzási folyamat?

Keresés, átvilágítás, interjúk és ajánlatbővítés.

Kapcsolódó források

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.

×
Foglaljon le velünk egy hívást, és fedezze fel, hogy a LiveAgent milyen előnyöket nyújthat vállalkozása számára.

Több időpontban is elérhetőek vagyunk

Foglaljon le egy demót