Kimenő hívásközpont

Mi az a kimenő hívásközpont?

Ellentétben a bejövő hívásközponttal, amelyet elsősorban hívások fogadására használnak, a kimenő hívásközpontot arra használják, hogy kimenő hívásokat kezdeményezzen a potenciális ügyfeleknek és a jelenlegi ügyfeleknek a vállalkozása nevében. Hagyományosan a kimenő hívásközpontok elsősorban a telemarketingre és az ügyfelek felkeresésére összpontosítottak. A jogszabályok és az ügyfelek hideghívásra gyakorolt nyomása miatt azonban az elmúlt években egyre több kimenő hívás érkezett a meglévő ügyfelekhez, hogy proaktív ügyfélszolgálatot biztosítsanak.

Mire használják a kimenő hívásközpontokat?

Manapság a leggyakoribb kimenő hívásközpont szolgáltatások a következők:

 • Vezető generáció és értékesítés hívások a potenciális ügyfelek elérésére
 • Kereszt- és felárusított hívások a meglévő ügyfeleknek
 • Ügyfélmegtartó hívások (megújítások kezelése)
 • Proaktív ügyfélszolgálat (pl. Az ügyfelek tájékoztatása szolgáltatáskimaradásokról, késésekről stb.)
 • Ütemezett ügyfél-visszahívások
 • Piackutatás és információgyűjtés
 • Vásárlói visszajelzések és elégedettségi felmérések
 • Időpont egyeztetés
 • Adosságbehajtás

A kimenő hívásközpontokat rendszerint a felhőalapú hívásközpont szoftver engedélyezi, és célja, hogy segítse a vállalkozásokat abban, hogy aktívan vegyenek részt a potenciális ügyfelekkel és az ügyfelekkel az értékesítés növelése érdekében. A kimenő hívásközpont ügynökök várhatóan nagy mennyiségű hívást kezdeményeznek óránként – ezt a tevékenységet általában különböző típusú tárcsázók teszik lehetővé. A legfontosabb kimenő call center mutatók amelyeket meg kell mérni, az első hívás lezárása, konverziós arány, ügynökenkénti hívások, fiókonkénti hívások, találati arány, tartási idő, hívások elhagyási aránya, átlagos híváshossz, listazárási arány, hívásminőség/etikett és bevétel sikeres hívásonként.

Youtube video: Call Center Software Demo | LiveAgent

A kimenő hívóközpontok kihívásai

A kimenő hívásközpontok számos egyedi kihívással szembesülhetnek. Mivel a kimenő hívások jellege túlnyomórészt tolakodó, és a vállalkozások, nem pedig az ügyfelek igényei vezérlik (kivéve a visszahívási kéréseket és a proaktív ügyfélszolgálatot), az ügyfelek nagyobb valószínűséggel védekeznek és óvakodnak a hívástól. Ez azt jelenti, hogy a kimenő hívások meglehetősen stresszesek lehetnek az ügynökök számára, mivel állandóan meg kell küzdeniük a olyamatos elutasítással, érdektelenséggel vagy durvasággal.

Az üdvözlendő megszakítás és a nemkívánatos kellemetlenségek közötti kényes egyensúly kezelése mellett a kimenő hívásközpontoknak meg kell felelniük olyan jogszabályoknak, mint a telefonos fogyasztóvédelmi törvény (TCPA) és a ne hívja (DNC) nyilvántartások, amelyek alaposan megtervezett tájékoztatási stratégiát igényelnek.

Call center mémek

A kimenő call center szoftver használatának előnyei

Növeli az értékesítést és a bevételt

Szerezzen több értékesítést a potenciális ügyfelek elérésével, vagy maximalizálja az ügyfelek élettartamra vonatkozó értékét az értékesítési vagy keresztértékesítési lehetőségek kiaknázásával.

Tartson meg több ügyfelet

Amikor termék- vagy szolgáltatásmegújításról van szó, a telefonhívás nagyszerű módja lehet az ügyféllel való bejelentkezésnek, valódi beszélgetésnek és az ügyfelek elhagyásának megakadályozásának.

Stratégiák az értékesítés növelésére

Javítsa az ügyfélszolgálatot

Javítsa általános ügyfélszolgálatát és felhasználói élményét úgy, hogy proaktív módon felveszi a kapcsolatot az ügyfelekkel, mielőtt észreveszik a problémát, vagy mielőtt segítséget kérnének.

Kérje az ügyfelek visszajelzéseit

A hívás az ügyfelek visszajelzéseinek személyre szabott módja. Egyszerűsítse a folyamatot kimenő hívásokkal, és szerezzen további információkat egy alapos beszélgetéssel.

Ügynökök rangsorolása

Növelje az ügynöki hatékonyságot

A kimenő kapcsolattartó központ szoftverrel az ügynökök mindig hozzáférhetnek minden ügyfél adataihoz, ami hatékonyabb, átfogóbb és személyre szabott interakciókat tesz lehetővé.

Kövesse nyomon a fontos mutatókat

Kövesse a kritikus call center mutatókat és a KPI-kat, hogy teljes áttekintést kapjon arról, hogyan teljesítenek értékesítési és ügyfélszolgálati csapatai, és hol van szükség fejlesztésre.

Kövesse nyomon a fontos mutatókat - App - Uploads - 2019 - 10 - Screenshot 2021 03 23 At 11.46.16.png

Start your free trial today

Design your own outbound call center and improve your outreach today. Curious about all the opportunities?

Milyen kimenő hívásközpont-funkciókkal rendelkezik a LiveAgent?

A LiveAgent felhőalapú call center szoftvere támogatja a bejövő és a kimenő call center funkciókat is. Ez azt jelenti, hogy az ügyfélszolgálat és az értékesítési csapatok hatékonyan tudják használni a potenciális ügyfelek, vagy meglévő ügyfelek eléréséhez.

Click-to-call képesség

A LiveAgent webalapú hívásközpontja képes hívni az interneten található bármely telefonszámot. Indítson kimenő hívásokat potenciális ügyfeleihez – közvetlenül a LiveAgent irányítópultjáról, miközben felkeresi potenciális ügyfeleinek webhelyeit. Ez a szolgáltatás nagy segítséget jelenthet az értékesítési csapatoknak. Ez lehetővé teszi az ügynökök számára, hogy több beszélgetést folytassanak, és csökkenti a kézi tárcsázásra fordított időt.

bejövő-hívás-LiveAgent

Mélyreható vásárlói betekintés

A LiveAgent call center szoftvere beépített CRM-et kínál, és integrálható más nagy CRM-szolgáltatókkal. A CRM az ügynökök számára azonnali hozzáférést biztosít az átfogó ügyfélstatisztikákhoz, beleértve az egyes ügyfelek személyes adatait, korábbi vásárlásait és szolgáltatási előzményeit. Ezen információk birtokában hatékonyan fel- vagy keresztértékesíthetnek releváns termékeket/szolgáltatásokat, vagy proaktív ügyfélszolgálatot kínálhatnak.

CRM

Korlátlan hívásrögzítés

A korlátlan hívásrögzítéssel, az ügynökök biztonságosan tárolhatják az összes ügyfélhívást és hangpostaüzenetet, és szükség esetén elérhetik őket közvetlenül a LiveAgent-fiókjukban. Ez rendkívül hasznos lehet, ha ügynökeinek emlékeztetőre van szükségük a korábbi interakciók során történt eseményekhez, hogy releváns ajánlatokkal érhessék el az ügyfeleket.

Korlátlan-hívásfelvétel

Call center analitika

A LiveAgent beépített elemző modulja nyomon követi a hívásközpont mutatóit és a KPI-ket. Létrehozhat különböző jelentéseket, hogy teljes áttekintést kapjon a call center teljesítményéről, beleértve az egyes ügynökök részletes statisztikáit. Ez segít azonosítani azokat a területeket, amelyek módosítást igényelnek, bekapcsolja a nagy teljesítményű ügynököket, és támogatja azokat, akiknek szükségük van rá.

call-center-szoftver-LiveAgent

A LiveAgent kimenő hívásközpont szoftverének beállítása

A LiveAgent kimenő hívásközpontja néhány perc alatt létrehozható.

 1. Jelentkezzen be LiveAgent-fiókjába, és kattintson a Hívás gombra
 2. Kattintson a Számok lehetőségre
 3. Kattintson a narancssárga Létrehozás gombra
hívás létrehozása gomb
 1. Válassza ki a VOIP szolgáltatót (azt a VOIP szolgáltatót, amelytől a telefonszámát vásárolta)
Voyced-VoIP-szolgáltató-LiveAgent
 1. Adjon meg egy nevet (bármi lehet, csak emlékezzen arra, hogy melyik számról van szó)
 2. álassza ki azt az osztályt, ahová az erre a telefonszámra érkező bejövő hívásokat továbbítja
 3. Írja be a tárcsázási előtagot
 4. Jelölje be a Hívások rögzítése jelölőnégyzetet, ha erről a telefonszámról szeretné rögzíteni az összes bejövő/kimenő hívást
 5. Írja be a VOIP szolgáltató hitelesítő adatait (gazdagépnév, felhasználónév, jelszó)
 6. Kattintson a Hozzáadás gombra Ha a telefonszámot sikeresen hozzáadta és aktív, akkor egy zöld pont lesz mellette.
 7. Ezután kattintson a Szerkesztés gombra, majd az IVR-re.

Állítsa be IVR/üdvözlő üzeneteit az útmutató IVR (üdvözlő/offline üzenetek) segítségével.

 1. Miután befejezte az IVR beállítását, kattintson a Konfiguráció gombra
 2. Kattintson a Hívásra
 3. Kattintson a Beállítások elemre
 4. Módosítsa a beállításokat preferenciái szerint, majd kattintson a Mentés gombra
 5. Használja ezt az útmutatót a hardver- és szoftvertelefonok hozzáadásához az Eszközök képernyőhöz
 6. Ezután továbbítsa ezt az útmutatót az ügynökeinek, hogy beállíthassák a preferált eszközöket a hívások fogadására

Próbálja ki a LiveAgentet még ma​

Concierge migrációs szolgáltatásokat kínálunk a legnépszerűbb help desk megoldások közül.

3000 + vélemények Trustpilot GetApp G2 Crowd

Frequently asked questions

Mi az a kimenő call center szoftver?

Ellentétben a bejövő hívásközpont szoftverével, amelyet a bejövő ügyfélhívások kezelésére használnak, a kimenő hívásközpont szoftvert úgy tervezték, hogy segítse a vállalkozásokat hatékonyan kezelni a magas kimenő hívások mennyiségét, és biztosítsa az ügyfelek magas elérhetőségét. Az automatikus tárcsázás, a hívásrögzítés, a hívásjelentési eszközök, a CRM-integrációk a kimenő hívásközpont szoftvermegoldásainak néhány legfontosabb jellemzője.

Melyek a kimenő hívásközpont szoftver legfontosabb előnyei?

A kimenő hívásközpont-szoftverrendszerek különféle tárcsázási eszközöket használnak a tárcsázási folyamat automatizálásához, és lehetővé teszik az ügynökök számára, hogy több hívást kezdeményezzenek kevesebb idő alatt - hatékonyabban, mint egy egyszerű üzleti telefonrendszer esetén. Ez biztosítja az ügynökök termelékenységének növekedését és az árbevétel növekedését a vállalkozások számára.

Ki használja a kimenő call center szoftvert?

A kimenő hívásközpont szoftvert elsősorban értékesítési csapatok használják hideg és meleg értékesítési hívások kezdeményezésére, hogy a vállalat termékeit vagy szolgáltatásait kínálja a leendő ügyfeleknek, és fel-/ keresztértékesítést adjon a meglévő ügyfeleknek. Az ügyfélszolgálati csapatok is használhatják a proaktív ügyfélszolgálati tájékoztatást. 

Hogyan segíthet a kimenő call center szoftver az ügyfélszolgálati csapatoknak?

A kimenő call center szoftver rendkívül hatékony ügyfélszolgálati eszköz lehet mind a B2B, mind a B2C vállalkozások számára. Az ügyfélszolgálati csapatok az ügyfelek elérésével és proaktív, személyre szabott támogatással csökkenthetik a bejövő hívások számát, és javíthatják az általános ügyfélszolgálati minőséget.

Bejövő vagy kimenő call center szoftverre van szüksége?

Ha a call center szoftverre elsősorban a bejövő ügyfélhívások kezelésére van szüksége - akkor válassza a bejövő call center eszközöket. Ha call center szoftvert keres kimenő potenciális ügyfelek generálására és értékesítési hívásokra, akkor a legtöbb esetben - a kimenő call center eszközöket kell választania. Fontolóra veheti a vegyes call center szoftvermegoldásokat is, amelyek mind a bejövő, mind a kimenő hívásközpont képességeit tartalmazzák.

Vissza a szójegyzékhez Hozzon létre INGYENES fiókot

Weboldalunk sütiket használ. A folytatással feltételezzük, hogy engedélyezi a sütik telepítését, ahogy azt a weboldalunk részletezi adatvédelmi és sütikre vonatkozó irányelvek.